En Sıcak Konular

ERDOĞAN YARGIDAN GİRDİ MUHALEFETTEN ÇIKTI

19 Haziran 2010 01:06 tsi
ERDOĞAN YARGIDAN GİRDİ MUHALEFETTEN ÇIKTI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. Yargı kararlarını eleştiren Erdoğan'ın gündeminde muhalefet partileri de vardı.

Yine herkesi suçladı

YARGI kararlarını eleştiren Başbakan Erdoğan'ın gündeminde muhalefet partileri de vardı.Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, "Ergenekon" soruşturması kapsamında 16 aydır tutuklu bulunan Prof. Dr Mehmet Haberal'ıntahliye talebini reddeden 9 hakime ceza verilmesine tepki göstererek "Bu kararla yargı güvenirliğini bitirmiştir" dedi. Suçlamadan muhalafet partileri de nasibini aldı. Erdoğan, Anayasa değişikliği oylamasında muhalefet partilerinin AKP'ye karşı tavır sergilemekte birleştiklerini öne sürdü.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. Yargı kararlarını eleştiren Erdoğan'ın gündeminde muhalefet partileri de vardı, Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Terör örgütü ne kadar kanlı bir oyunun parçası olduğunu bir kez daha gösterdi. Geçmişe bakılırsa bugünkü oyun daha iyi görülecektir. 

Açılımların yapıldığı dönemlere bakın. Güneydoğu'yu kalkındırmaya yönelik çalışmaların yapıldığı dönemlere bakın. Herbirinde terör örgütünün devreye girdiği görülecektir. 

PARTİLERE

Anayasa değişikliği parlamentoya getirildi, olaylar değişti. Anayasa değişikliğine karşı CHP, MHP, BDP, terör örgütü ve İmralı vardı. 

'Partimiz sürekli kapanıyor'diyen partiler adeta zil takıp oynadılar. Kendileri zaten parlamentoya uğramadılar. Nasıl önemli bir şey varsa... 

Türkiye dış politikada en aktif en itibarlı dönemini yaşıyor. Türkiye ekonomisi teröre rağmen muhteşem bir tablo sergiliyor. Böyle bir dönemde terör yeniden devreye giriyor. Bu bir tesadüf değildir. 

Terör örgütü geçmişte olduğu gibi aynı gizli odaklar tarafından tezgaha sürülüyor. Terör örgütünü kullanan kirli odaklar amaçlarına ulaşamayacak. 

YARGIYA

Yasama, yürütme ve yargı dayanışma içinde olmazsa bir kanadı kırık kalacaktır. 

Erdoğan, " Ergenekon " soruşturması kapsamında 16 aydır tutuklu bulunan Prof. Dr Mehmet Haberal'ın tahliye talebini reddeden 9 hakime ceza verilmesine de tepki gösterdi ve şunları söyledi:

9 yargı mensubuna hakime bir dava açılması sonucunda üst mahkemenin ceza vermesini hukuk adına sıkıntı süreci olarak görüyorum. 

Bu kararı verme yetkisini üst mahkeme nereden buldu? Dava açarak kendi çıkış yollara aramayacak mı, arayacak. Hangi maddeye dayanarak bu kararı veriyorsunuz. Bu karara ne kendileri, ne de millet inanıyor. Yargı o kararla güvenirliği artık bitirmiştir. Kendi özel dünyalarında verilmiş bir karar.
 
Yargı o kararla güvenirlliliğini yitirdi. 9 hakime böyle bir cezayı verince, yargının güvenirliliği kalmaz. Yasama, yürütme, yargı... Üçünün de ortak paydası: Bu ülkenin evlatları olmalı... Herşey Türkiye için olmalıdır."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=16685



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,975 µs