En Sıcak Konular

FENERBAHÇE'DEN DAUM'U YILDIRMA OPERASYONU

18 Haziran 2010 17:22 tsi
FENERBAHÇE'DEN DAUM'U YILDIRMA OPERASYONU Fenerbahçe, 13 milyon 200 bin lira ödemek istemediği Daum'u yıldırma operasyonu başlattı...

Soğuk

Fenerbahçe, 13 milyon 200 bin lira ödemek istemediği Daum'u yıldırma operasyonu başlattı... 

* Yönetim, oğlu dahil, üç yardımcısının işine son verdi...
* Aykut Kocaman’a bağlı çalışacağı kendisine bildirildi...
* Takım tatildeyken, bugün mesaiye başlaması istendi...
* Pes etmesi halinde B planı için de harekete geçildi...

Fenerbahçe, yaklaşık 13 milyon 200 bin lirayı bulan tazminatı nedeniyle Christoph Daum ile “yola devam” kararı vermek zorunda kalırken, Alman teknik adamın, Koch dışında yardımcılarının görevine son vererek ve sportif direktörlük modelinin aynen devam edeceğini açıklayarak, adeta “yıldırma” politikası başlattı.
Başkan Aziz Yıldırım ile dün sabah bir araya gelen Daum’un, sözleşme gereği kalan iki yılını daha Fenerbahçe’nin başında geçirmek istediği, kendi ağzından medyada yayınlanan haberleri ise yalan olarak bildirdiği öğrenildi. Alman teknik adamın, yardımcı antrenör Ayhan Tumani, kaleci antrenörü Holger Gehrke ve BT uzmanı oğlu Marcel Daum’un kulüple ilişkilerinin kesilmesi ve yerine oynadığını iddia ettiği Aykut Kocaman’ın tam yetkiyle görevine devam etmesi kararına sessiz kalması, taraflar arasında yaşanan soğuk savaşın ayak sesleri olarak nitelendirildi.
Daum ve Yıldırım arasında tazminat hükümleri konusunda herhangi bir görüşmenin yapılmadığı toplantıda, başkanın soruları karşısında terleyen Alman hocanın, “Ben, sizin tarafınızdan tehdit edildiğimi söylemedim. Basın yalan yazıyor. Tüm gücümle Fenerbahçe’ye hizmet etmek istiyorum” dediği öğrenildi.
Yıldırım’ın bu sözler üzerine “O zaman çık açıklama yap. Bunları söylemediğine ilişkin de bana yazılı beyanda bulun. Bir basın toplantısı ile bunları medyaya açıkla” diye konuştuğu bildirildi.
Daum’un son derece soğuk geçen görüşmede sağlık sorunları bulunduğuna ilişkin konunun da gündeme geldiği ve bugün yapılacak kontrolden sonra Samandıra’daki mesaisine kesintisiz olarak başlayacağı kaydedildi. Ligin başlamasına 2 ay kala futbolcular tatiline devam ederken, Daum’dan işbaşı yapmasının istenmesi ise yaşanan gerilimin ipucu olarak değerlendirildi.
Alman teknik adamın, sözleşmeye göre 30 gün izni bulunduğu, 21 Mayıs’ta İstanbul’dan ayrıldığı ve en geç 22 Haziran’da görevi başında bulunması gerektiği, bunun dışında kendisine sağlık sorunları hariç, başka bir izin verilmesinin söz konusu olmadığı vurgulandı.

“O stada nasıl çıkacak?”
Fenerbahçe’de bir yönetici, “İstenmediğini bildiği halde sırf para için burada kalmaya çalışıyor. İyi de, sezon başladığında o taraftarın önüne nasıl çıkacak? Tepkiler karşısında ne yapacak?” ifadeleriyle zorunlu nikahın yaratacağı olumsuzluklara dikkat çekti.
Başkan Aziz Yıldırım’ın ise yakın çevresine gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği, daha önce Beşiktaş’ın, Del Bosque, kendilerinin ise Aragones ile yaşadığı ve büyük tazminatlara yol açan olayların tekrarlanmaması için Daum’un restini görmek durumunda kaldığı ileri sürüldü.

“O GELMEDİ, BİZ ÇAĞIRDIK”
Daum’un, Türkiye’ye gelişiyle ilgili olarak yapılan spekülasyonlara son noktayı da Aziz Yıldırım koydu. Daum’un medyada yer alan “Hiçbir yönetici beni çağırmadı, görüşme talebinde bulunmadı” sözlerine karşın Yıldırım’ın “Doğruyu konuşmuyor. Kendisini yazılı olarak İstanbul’a biz çağırdık. Görüşme tarihi bile belliydi” dediği  öğrenildi.
Daum ile gönülsüz de olsa yola devam kararı alan Fenerbahçe’nin teknik direktör arayışlarının süreceği, tazminat konusunda uzlaşmaya yanaşmayan Alman hocanın sezon başlamadan kararından vazgeçmesi olasılığına karşın B planının devrede tutulduğu iddia edildi. Bu arada transfer çalışmalarında Kocaman ile birlikte çalışmaya zorlanacak Daum’un nasıl tavır takınacağı da merak konusu oldu.
Daum’un yardımcıcısı  Ayhan Tumani, görevden alındığını öğrendiğinde yıkıldığını söyledi. Tumani, “Gece-gündüz çalışıyordum. Böyle bir karar beklemiyordum. Bunu hak etmediğime inanıyorum” dedi.

‘YAZILI BİLGİ İSTEDİK’
Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Basında Sayın Daum’a atfen çıkan haberlerle ilgili, Daum, haberlerin tamamının uydurma ve yalan olduğunu beyan etmiş, bunun üzerine kendisinden yönetimimize yazılı bilgi vermesi istenmiştir. Daum önümüzdeki günlerde yalan olduğunu ifade ettiği haberlerle ilgili basın toplantısı yapacaktır” denildi.

Söylediklerini inkar etti!
Christoph Daum, yönetim ile yaptığı toplantının ardından basın mensuplarını bir lokantaya çağırdı.
Burada geleceği ile ilgili açıklamalar yapan Alman hoca, görevinin devam ettiğini belirtti. Daum, “Umarım son günlerde benim hakkımda çıkan spekülasyonlar biter. Fenerbahçe’de hiç hoş olmayan spekülasyonlar yapıldı. Önümüzdeki günlerde bazı şeylerin doğru olmadığını söyleyeceğim. Benden bir açıklama gelecek. Önemli olan Fenerbahçe Kulübü’dür. Fenerbahçe’nin başarısı için bunu ortaya koymak isterim. Önümüzdeki iki yılda Fenerbahçe’de çalışacağımı düşünüyorum. Tüm gücümü kullanarak başarı için katkıda bulunmak istiyorum” dedi. Bu arada Daum’un kulüp binasında değil de, lokantada basın toplantısı düzenlemesi şaşkınlık yarattı. Alman hoca kendisine soru sorulmasına da olanak tanımadı. (CEMAL ERSEN-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/soguk/spor/haberdetay/18.06.2010/1252284/default.htm



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,133 µs