En Sıcak Konular

İLHAN CİHANER VE ÇETİN DOĞAN TAHLİYE EDİLDİ

18 Haziran 2010 18:39 tsi
İLHAN CİHANER  VE ÇETİN DOĞAN TAHLİYE EDİLDİ Başsavcı İlhan Cihaner ve 9 tutuklu sanık tahliye edildi....Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Çetin Doğan ve14 kişi de tahliye edildi.

Cihaner'den sonra Çetin Doğan da tahliye edildi

Balyoz operasyonu davasında Engin Alan, Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tahliye edildi.

Sabah saatlerin de de Yargıtay İlhan Cihaner hakkındaki iki davanın birleştirilmesine ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi.. Başsavcı İlhan Cihaner ve 9 tutuklu sanık tahliye edildi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, tutuklu yargılanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile aynı davada yargılanan diğer tutuklu sanıkların tahliye edilmelerine karar verdi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Cihaner hakkındaki dosyayı Yargıtay’a göndermeyen Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve heyeti hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, İlhan Cihaner’in de katıldığı bugünkü duruşmada, Başsavcı İlhan Cihaner ile birlikte aynı davada yargılanan tüm sanıkların koşulsuz olarak tahliyesine, İstanbul’a gönderilen "terör örgütü" davasının dosyasının özel kurye ile Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi. Dosyayı talimata rağmen Yargıtay’a göndermeyen Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve heyeti hakkında Adalet Bakanlığı kararı beklenmeksizin suç duyurusunda bulunulması, işlem yapılması için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılması da kararlaştırdı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in "görevi kötüye kullanma", "evrakta sahtecilik" ve "imar kirliliğine neden olmak" suçlamasıyla yargılandığı davaya, Yargıtay, 11. Ceza Dairesi’nde devam edildi. Duruşmaya katılımın yoğunluğu nedeniyle duruşma, Yargıtay Konferans Salonu’nda görüldü. Cihaner’in avukatı Turgut Kazan söz alarak dava dosyalarının birleştirilme istemini yineledi ve Cihaner’in tahliyesini talep etti. İlhan Cihaner ise, müdafiine katıldığını belirtti. Duruşmada mütalaasını veren Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, birleştirme taleplerini mahkeme heyetinin takdirine bıraktığını söyledi.

-KARAR-

Daire Başkanı Ersan Ülker duruşmaya verilen aranın ardından heyetin verdiği kararı açıkladı. Ülker, Cihaner’in Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davasıyla ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki "irticayla mücadele eylem planı" davasının birleştirildiğini hatırlattı. Ülker, mahkemelerin aynı derece mahkemeleri olduğunu belirterek birleştirme kararının mahkemeler arasındaki bu davaların hangi mahkemede birleştirilmesi konusunda karşılıklı olarak mütalaa alınmadığını, ancak böyle bir karar verildiğini, dolayısıyla verilen kararın hukuksal sonuç doğurmayacağını kaydetti. Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi kapsamı dışında kalan ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi dava dosyasının da incelendiğini ifade etti. Mahkeme, Cihaner dışında Erzurum’da beraber yargılanıp tutuklu bulunan Recep Gençoğlu, Nedim Ersan, Ersin Ekurt, Murat Yıldız, Sabri İnce, Şenol Bozkurt, Kıvılcım Üstel, Şinasi Demir, Orhan Esirger adlı sanıkların da tahliyelerine karar verdi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/cihaner-den-sonra-cetin-dogan-da-tahliye-edildi/turkiye/sondakika/18.06.2010/1252461/default.htm

 



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,081 µs