En Sıcak Konular

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİDEN MHP'Lİ OLDU

17 Haziran 2010 18:37 tsi
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİDEN MHP'Lİ OLDU Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınan Aytaç Durak’ın yerine Başkan Vekili MHP’li Zihni Aldırmaz oldu.

Adana Büyükşehir Başkan Vekilliğine MHP'li Zihni Aldırmaz seçildi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görevden alınan Aytaç Durak’ın yerine Başkan Vekili MHP’li Zihni Aldırmaz oldu.

Yasa gereği 4’üncü turda, en fazla oyu alan AK Partili Hıdır Bahçe ve MHP’li Zihni Aldırmaz için oylar kullanıldı. AK Partili 13, CHP’li 10, MHP’li 9 ve bağımsız 2 üye olmak 34 üyeli mecliste Aldırmaz 19, Bahçe ise 15 oy aldı.

Durak 29 Mart’ta MHP’den seçilmiş, hakkındaki iddialar nedeniyle partiden istifa etmek zorunda kalmıştı. Ancak danışmanı olarak uzun şyıllar görev yapan Aldırmaz ile 2 ay önce yolları ayrılmıştı. Durak da yarın muhtarlarla bir toplantı yaparak gelişmeleri değerlendirecek.

KAVGA ÇIKTI: "ŞEREFSİZ HERİF"

Oturumu yönetecek olan Başkan Vekili Mustafa Tuncel’in 25 dakika geç gelmesine MHP’li üye Ahmet Asaf Uslu’nun tepki göstermesiyle birlikte, aralarında küfürleşme oldu.

Tuncel’in gecikerek salona girmesinin ardından konuşan MHP’li üye Ahmet Asaf Uslu, “25 dakikadır bu meclis sizi bekliyor. Meclisten özür dilemeniz gerekir” dedi. Tuncel’in, “Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?” diye tepki gösterdiği Uslu, “Gayet iyi biliyorum” diyerek cevap verdi.

Tuncel de, bir anda öfkelenip, divanda oturduğu yerden kalkarak, “Senin ağzından çıkanı kulağın duymuyor lan. Şerefsiz herif. D..b.k beni kızdırma” diyerek, üzerindeki ceketini çıkarıp, bir anda Uslu’nun üzerine yürüdü ve saldırmaya kalkıştı. Meclis üyelerinin engellemeye çalıştığı Tuncel, kürsüden inip, Uslu’nun üzerine saldırdı. Küfür etmeyi sürdüren Tuncel, ağzı kapatılarak susturulmaya çalışıldı.
Bazı meclis üyeleri de tartışmaya katılınca, gerginlik tırmandı.

Birbirinin üzerine yürüyen Tuncel ve Uslu’yu, belediye zabıtası ve salona çağrılan polis ekipleri ayırdı.

MHP’DEN CHP’YE TEŞEKKÜR

Seçimi MHP adayının kazanmasından sonra konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, adaylarını desteklemeleri nedeniyle CHP’li üyelere teşekkür etti.

Yıldırım, yerel seçimlerde partisinin kazandığını ve Durak’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ile bu koltuğun gasp edilmiş olduğunu belirterek “Bu görev zaten partimizin hakkıydı. Sayın Aldırmaz deneyimli bir belediyeci. Hak yerini buldu” diye konuştu.
İlk başkanvekilliği seçiminde, Deniz Baykal’ın genel başkan olduğu dönemde de CHP ile MHP’nin ‘en çok oy alan aday üzerinde anlaşma yaptığı’ şeklinde kulislerde değerlendirmeler yapılmıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AKP, MHP ve CHP’nin hiçbirinin de üye sayısı başkanvekili seçmek için yeterli olmuyordu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/adana-buyuksehir-baskan-vekilligine-mhp-li-zihni-aldirmaz-secildi/siyaset/sondakika/17.06.2010/1252131/default.htm

 



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,454 µs