En Sıcak Konular

BÜYÜKATAMAN: ''AKP İNTİKAM MI ALIYOR?''

17 Haziran 2010 14:55 tsi
BÜYÜKATAMAN: ''AKP İNTİKAM MI ALIYOR?'' MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Büyükataman: AKP intikam mı alıyor?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis başkanlığına bir soru önergesi verdi.Büyükataman önergesinin gerekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Kültür, tarih ve turizm kenti olan Bursa İli İznik İlçesi, milattan önce 316 yılında kurulmuş, dört tarafı 4.970 metre uzunluğunda, tamamen surlarla çevrili tarih” bir kenttir. Anadolu Selçuklu Devleti'nin ilk başkenti olan İznik, Osmanlı Dönemi'nde ilk medreselerin kurulduğu şehir olup 15. yüzyıl sonu ile 17. yüzyıl arasında dünyaca bilinen ender sanat eserlerinden İznik çinilerinin üretim merkezi olmuştur.
 
Ayrıca ilçenin birçok tarihi hadiseye de şahitlik etmesi yönüyle hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar için tarihi önemi vardır.
 
Öte yandan İznik, son dönemlerde sadece tarihi değerleriyle değil özellikle çinicilikte atak yaparak İznik çinisini yeniden dünya markası yapma gayreti içerisindedir. Bu anlamda İznik Belediyesi var gücüyle çalışmakta çiniciliğin gelişimi için projeler üretmektedir. Çinicilik de İznik'te önceki yıllara göre gelişme göstermiştir.

İznik Belediyesi yakalanan bu önemli gelişmeye katkı sağlamak amacıyla bir çinicilik merkezi kurmayı hedeflemiştir. 2002 yılında, yani henüz AKP iktidar olmadan, Belediyeye tahsis edilmiş olan Zirai Donat Kurumu'nun 10 dönüm arazisi bu iş için ayrılmıştı.

Göl koruma alanı, tarihsel SİT alanları nedeniyle ciddi bir yer sıkıntısı çekilen ilçede bu çok değerli arazi çiniciliğin gelişimi adına büyük önem arz etmektedir.
 
Ayrıca belediye 10 dönüm arazi içinde İznik'in bir başka önemli sorununu da çözmeyi amaçlıyordu. Bir butik otel yapılarak, gelen turistin kalması için adım atılacak, bir de eğitim amacıyla konferans salonu yapılacaktı.
 
Belediyeye tahsis edilen arazinin hastane yapılacak iddiasıyla tahsisin kaldırılması için AKP'nin girişimde bulunduğu iddia edilmektedir. İznik'te yeni yapılmış bir Devlet Hastanesi varken, bu tutumun siyasi bir çekişmeden dolayı bu tahsisin iptal edilmek istendiği iddialarını gündeme getirmektedir.

Ülkemiz ekonomik bir krizden geçerken ilçede işsizliğe çözüm olabilecek böyle bir projenin iptali hiç kimseye bir fayda sağlamayacaktır. 
 
 Büyükataman'ın cevaplanmasını istediği sorular ise şunlar;
 
1. 2002 yılında, Belediyeye tahsis edilmiş olan 10 dönüm arazisinin tahsisinin hastane yapılacağı iddiasıyla kaldırılacağı iddiaları doğru mudur?

2. İlçede şu an bir hastane bulunmaktayken ve yeterliyken, 2009 seçimlerinde İznik Belediyesinin MHP'den seçilmiş olmasının bu tahsisin iptaliyle yakından ilgisi olduğu iddiaları doğru mudur?

3. Eğer doğru ise iktidar partisi İznik halkını mağdur edecek bu kararla siyasi bir intikam alma peşinde midir?

4. Bahsi geçen bu meselenin arka planında Devlet Bakanı Faruk Çelik'in olduğu iddiaları doğru mudur?

5. Bakan Çelik, Mal Müdürü'nü arayarak, " tahsisin kaldırılması " talimatını vermiş midir?

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=16664



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,258 µs