En Sıcak Konular

İSPANYA YIKILDI...ŞİLİ İYİ BAŞLADI...EV SAHİBİNDEN VEDA MESAJI

17 Haziran 2010 14:05 tsi
İSPANYA YIKILDI...ŞİLİ İYİ BAŞLADI...EV SAHİBİNDEN VEDA MESAJI 2010 Dünya Kupası’nın favorilerinden İspanya ummadığı bir yenilgi aldı..Şili,Honduras’ı 1-0 yenerek, Dünya Kupası’na iyi bir başlangıç yaptı...Kupası’nın ev sahibi, Uruguay’a yenilerek turnuvaya büyük ölçüde havlu attı.

SWISSAIR - 1-0

2010 Dünya Kupası’nın en önemli favorilerinden İspanya, ilk karşılaşmasında ummadığı bir yenilgi aldı. İsviçre önünde daha üstün görünen İspanya pozisyonları gole çeviremeyince, Fernandes’in golüne engel olamadı. İsviçre’de Eren Derdiyok, Gökhan İnler ve Hakan Yakın da forma giydi

2010 Dünya Kupası’nın 6. gününde turnuvanın ilk büyük sürprizini İspanya’yı Fernandes’in golüyle 1-0 mağlup eden İsviçre gerçekleşti. H Grubu’nun mutlak favorisi olan İspanya, bu mağlubiyetin ardından liderlik şansını riske attı.
İlk yarısı keyifsiz ve pozisyonsuz geçen maçın ikinci yarısı adeta nefesleri kesti.
52. dakikada İsviçre kalecisi Benaglio’nın kaleci vuruşunda topla buluşan Eren Derdiyok, İspanya defansını arkasına alarak kaleye doğru giderken kaleci Casillas’ın engellemesinde top Fernandes’in önüne düştü. Defansın tüm çabalarına rağmen İsviçreli futbolcu, topu ağlara göndermeyi başardı: 1-0.
Busquets’in yerine oyuna giren Torres, 68’de kaleciyle karşı karşıyayken topu auta attı. 67’de Alonso’nun ceza sahası dışından gönderdiği müthiş füze üst direkte patladı.
74’te Pique ve Puyol’u geçen Eren’in şık vuruşunda direk gole izin vermedi. Torres, Iniesta, Navas ve Pedro ile sayısız gol pozisyonuna giren İspanya, bir türlü gole kavuşmayınca 2010 Dünya Kupası macerasına hiç beklemediği bir başlangıç yapmış oldu.

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: Howard Webb, Darren Cann, Michael Mullarkey (İngiltere)
İSPANYA: Casillas (5) - Ramos (5), Puyol (5), Pique (5), Capdevila (5) - David Silva (5) (Dk. 62 Navas 6), Alonso (6), Busquets (5) (Dk. 62 Torres 4), Xavi (5), Iniesta (5) (Dk. 77 Pedro 5) - David Villa (5)
İSVİÇRE: Benaglio (8) - Lichtsteiner (7), Senderos (5) (Dk. 36 Von Bergen 6), Ziegler (7)Grichting (7), Gökhan (7), Huggel (6), Barnetta (7) (Dk. Eggimann), Fernandes (7) - Nkufo (7), Eren (8) (Dk. 79 Hakan Yakın 7)
GOL: Fernandes (Dk. 52)
SARI KARTLAR: Griachting, Ziegler,          Benaglio, Hakan Yakın (İsviçre) 

Eren Derdi yok

İsviçre’nin Türk asıllı santrforu Eren, 74’üncü dakikada Capdevilla’yı ekarte ederek aldığı pasla önce Pique’yi, sonra Puyol’u geçti. Sağ ayağının dışıyla yaptığı harika plase, şanssızlık sonucu sol direkte kaldı. İsviçre formasıyla sahaya çıkan üç Türk asıllı oyuncudan ikisi (Eren ve Gökhan) İspanya’ya karşı etkili oyunlarıyla göz doldurdular. (MİLLİYET)  [1]

Şili hasreti bitirdi 1-0

H Grubu’nda günün ilk maçında Şili, Jean Beausejour’un 34’teki golüyle Honduras’ı 1-0 yenerek, Dünya Kupası’na iyi bir başlangıç yaptı

Maçta Beşiktaşlı Tello görev yapmadı. Marcel Bielsa’nın öğrencileri, 1966, 1974, 1982 ve 1998 Dünya Kupaları’ndaki 13 maçlık galibiyet beklentisine bu maçla son vererek, 48 yıllık özlemi bitirmiş oldu. Şili, son olarak evindeki 1962 Dünya Kupası’nın 3.’lük-4.’lük maçında Yugoslavya’yı yenmişti. Öte yandan, Honduras, Wilson ve Johnny’nin ardından Jerry Palacios’u da milli takıma davet edince ilk kez üç kardeşi kadroya çağıran takım olarak tarihe geçti.

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: Eddy Maillet (Seyşeller), Evarist Menkouande (Kamerun), Beşir Hasani (Tunus)
HONDURAS: Valladares (5) - Mendoza (5), Chavez (5), Figueroa (5), Izaguirre (5) - Palacios (4), Guevara (6) (Dk. 64 Thomas 5), Alvarez (6), Espinoza (6) - Pavon (5) (Dk. 60 George Welcome 5), Nunez (5) (Dk. 78 Martinez 4)
ŞİLİ: Bravo (6) - Isla (6), Medel (6), Ponce (6), Medel (6), Vidal (7) (Dk. 81 Contreras) -Carmona (6), Millar (6) (Dk. 52 Jara 6), Fernandez (6), Beausejour (7) - Valdivia (6) (Dk. 87 Gonzalez), Sanchez (6)
GOL: Beausejour (Dk. 34)
SARI KARTLAR: Carmona, Fernandez (Şili), Palacios (Honduras) 

(MİLLİYET) [2]

Güney Afrika’da Vuvuzela

Dünya Kupası’nın ev sahibi, Uruguay’a farklı yenilerek turnuvaya büyük ölçüde havlu attı.

19. DÜNYA Kupası’nın ev sahibi Güney Afrika, Lugano’lu Uruguay önünde dağıldı: 0-3. Pretoria’daki maçta 24. dakika Forlan’ın attığı şut, defanstan da sekerek ağları buldu. 80. dakikada Suarez, kaleci Khune’yi çalımlarken yerde kaldı. Penaltı kararı veren İsviçreli hakem Busacca, G.Afrika kalecisine de kırmızı kart gösterdi. Atışı kullanan Forlan ikinci golünü atarak, turnuvanın gol krallığına yükseldi.
Penaltı kararı ve gol arasında geçen 2 dakikalık sürede hemen hiç vuvuzela sesinin duyulmaması dikkat çekti. 90+5. dakikada sahneye çıkan Alvaro Pereira skoru belirledi. Bu sonucun ardından Uruguay, 2. tur için önemli avantaj yakaladı. Son maçında Fransa ile karşılaşacak Güney Afrika’nın işi ise mucizelere kaldı.

BİR SORU BİR GÖRÜŞ / FEYYAZ UÇAR

- İki maçta da gol yemeyen Uruguay savunmasında Lugano’nun etkisi neydi?
- Lugano burada da Fenerbahçe’deki görüntüsünden uzak değil. Defansı toparlayan en önemli oyuncu. Yanındaki Godin’in de zaman zaman açıklarını kapatıyor. Hava toplarında müthiş başarılı. Bir takım kaptanı; hem ofansta hem de defansta ancak bu kadarını yapar.

TAKIMLAR            O   G   B   M   A   Y   P
---------------------------------------------
Uruguay             2   1   1   0   3   0   4
Meksika             1   0   1   0   1   1   1
Fransa              1   0   1   0   0   0   1
Güney Afrika        2   0   1   1   1   4   1

(HÜRRİYET) [3]

 

Kaynak:

[1] MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/swissair-1-0/spor/haberdetay/17.06.2010/1251924/default.htm
[2] MİLLİYEWT GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/sili-hasreti-bitirdi-1-0/spor/haberdetay/17.06.2010/1251925/default.htm
[3] HÜRRİYET GAZETESİ,http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/15047973.asp?gid=362



Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,836 µs