En Sıcak Konular

ŞEHİTSİZ GÜN YOK!

17 Haziran 2010 12:15 tsi
ŞEHİTSİZ GÜN YOK! Şırnak’da önceki gün teröristlerin döşediği mayının patlamasıyla 1 askerin şehit olmasının ardından başlatılan arama tarama çalışmaları sırasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.Teröristlere karşı başlatılan operasyon sınır ötesine kaydı.

İçişleri Bakanı nerede!

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tez’in cenazesi memleketi Yozgat Yerköy’de toprağa verildi. Mehmet Tez’in şehit düştüğü haberi, baba evine sabah saatlerinde ulaştı. Yozgat İl Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Gürz’ün acı haberi vermesi üzerine baba Rasim ile anne Fatma Tez sinir krizi geçirdi. Oğlunun şehit düştüğü haberiyle yıkılan anne Fatma Tez ağıtlar yakıp, “İzine gelecektin, şimdi cenazen geliyor” diyerek gözyaşı döktü. Baba Rasim Tez ise hükümete tepkisini dile getirirken şunları söyledi: “Koca bir devletin var, koca bir milletin var. Dört tane çapulcu, devleti yok, milleti yok. Dört çapulcu ile başademiyorsa, yazıklar olsun bu hükümete. Her gün şehit, her gün şehit. Bu kan ne zaman duracak?”

Yozgat’ın 176. şehidi
Tez’in cenazesi, helikopterle Yerköy’e getirildi. İlçe merkezindeki törene baba Rasim, anne Fatma, şehidin eşi Tuğba, ağabeyi Fatih ve ablası Sultan’ın yanı sıra Yozgat Valisi Necati Şentürk, AKP’li Bekir Bozdağ, MHP’li Mehmet Ekici, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kıraya, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Şentürk, Yozgat’ın teröre 176 şehit verdiğini söyledi. Müftü Nuh Korkmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında taşınan cenaze, ambulansla götürüldüğü Yerköy Şehitliği’nde toprağa verildi.
Antalya’da acı ve gözyaşı
Şırnak Uludere’de mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Rauf Adam (21), Antalya’da son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Adam için Uncalı Kent Mezarlığı Camii’nde düzenlenen askeri törene şehidin ailesi, yakınları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende gözyaşları sel olurken, Rauf Adam’ın tabutuna sarılan yengesi Cemile Adam, ağlayarak, “Ne olur bu kanı durdurun. Anneler ağlamasın” dedi. Cenaze namazının ardından şehidin fotoğrafı, ikizi Tahir Adam tarafından tabutun önünde taşındı. Şehit Adam’ın cenazesi gözyaşları arasında Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze töreninin ardından, Garnizon Komutanı Zafer Çekinin, baba Zeki Adam ve oğlu Abdürrezzak Adam ile bir araya gelerek taziyelerini iletti.

 Sınır ötesine operasyon

Şırnak’ın Uludere ilçesinde önceki gün teröristlerin döşediği mayının patlamasıyla 1 askerin şehit olmasının ardından başlatılan arama tarama çalışmaları sırasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu,1 köy korucusu da yaralandı. Teröristlere karşı başlatılan operasyon sınır ötesine kaydı. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Şırnak’ın Uludere ilçesinin güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine, dün gece saat 01.00’de teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulduğu kaydedildi. Güvenlik kuvvetlerinin teröristlerle sıcak temas sağladığı, silahlı helikopterlerin desteği ile bölgedeki çatışmaların sabaha kadar devam ettiği ifade edilen bilgi notunda Uzman Çavuş Mehmet Tez’in (24) şehit olduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Saldırı teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin, Kuzey Irak bölgesine kaçmaya başlaması üzerine 3 Komando Bölüğü ve bir Özel Kuvvetler Taburu ile teröristler takip edilmiş ve sınır ile yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde, 4 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirilmiştir. Bu harekatla koordineli olarak, daha derinlikte tespit edilen teröristler ile havan ve doçka uçaksavar mevzilerine de hava harekatı icra edilmiştir. Hava harekatı, harekat merkezinden izlenmiş ve hedeflerin isabetle vurulduğu görülmüştür.”
Obüsler inleri vuruyor
Bu arada Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’ndan Irak sınırına çok sayıda asker sevk edildi. Güvenlik güçlerince sınır ötesine düzenlenen operasyonda 4 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından Türkiye-Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde de askeri hareketlilik başladı. Operasyona destek vermek amacıyla 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığından Irak sınırına çok sayıda asker sevk edildi. 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’nda konuşlu bulunan obüs topları ile Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Balukan bölgelerine yoğun şekilde top atışı yapılıyor.
Emniyet binasını havaya uçuracaktı
Hakkari’de Emniyet Müdürlüğü binası ve polis servislerine yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda bulunan üyesi, kent merkezinde çok sayıda silah ve mühimmatla yakalandı. Teröristin üst aramasında, 1 adet roketatar ile 4 adet roketatar mermisi, 5 adet el bombası, 1adet tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi bulundu.(Haber: Önsel ÜNAL-YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=36117



Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,115 µs