En Sıcak Konular

ERMENİ MEZALİMİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

15 Haziran 2010 18:04 tsi
ERMENİ MEZALİMİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR Erzurum'a 8 kilometre uzaklıktaki Tepeköy'de Ermeni çeteleri tarafından katledilen Müslüman Türklerin bulunduğu toplu mezardaki bilimsel kazı devam ediyor.

Ermeni mezalimi gün yüzüne çıkıyor

Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, kazının, geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütü tarafından Osmaniye'de düzenlenen roketli saldırı sonucu hayatını kaybeden üsteğmen eşi Pınar Akdağ'ın anısına gerçekleştirildiğini açıkladı. Kemiklerin başında vatandaşlar Fatiha okudu.

Erzurum'a 8 kilometre uzaklıktaki Tepeköy'de Ermeni çeteleri tarafından katledilen Müslüman Türklerin bulunduğu toplu mezardaki bilimsel kazı devam ediyor.

Kazı çalışmalarını izleyen 58 yaşındaki Şamil Şekeroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, katliamda ailelerinden 12 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Şekeroğlu, yıllar sonra da olsa katliamın gözler önüne serilmesinin kendilerini biraz rahatlattığını belirterek, şunları kaydetti:

''O dönem dedem askerdeymiş. Ailemizden tek o kurtulmuş. Döndüğünde ailesinden herkesin katledildiğini görmüş. Köyün hepsini katletmişler. Sağa sola kaçan birkaç kişi dışında kurtulan olmamış. Olayı yaşayan bazı büyüklerimiz bize dağa kaçarak canlarını kurtardıklarını anlatırlardı. Şu an çok duygulanıyorum. Düşünün, bir evde 12 kişiyi kaybetmenin üzerine daha ne denilebilir ki.''

Şekeroğlu, 1915 olaylarıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediğini ifade ederek, ''Bu Ermeni meselesi üzerine bir şeyler duyuyorum ve çok üzülüyorum. Yani sesimiz çıkmıyor diye ne yapmaya çalışıyorlar. Yok böyle yapmışlar, şöyle yapmışlar diye. Bizim çevremizdeki diğer köylerde de benzer katliamlar yapılmış'' diye konuştu.

Kazı çalışmalarını incelemek üzere Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da bölgeye geldi ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihinde Erzurum'un pek çok köyünde olduğu gibi Tepeköy'de de katliam olduğunun tarihi belgelerle sabit olduğunu belirterek, ''Kültür ve Turizm Bakanlığımızın finansmanını sağladığı,üniversiteyle yürüttüğümüz çalışma neticesinde, şehit edilen vatandaşlarımızın bulunduğu bu köyde kazı çalışması başlattık'' dedi.

''Çok kısa zamanda bayağı ciddi buluntu ortaya çıkmıştır. Tabii dolayısıyla acımız tazelendi'' diyen Öztürk, şöyle devam etti:

''Ermeni mezaliminin yeniden ortaya çıkmış olması yaralarımızı tazelemiştir. Bir bakıma da hem tarihi bir belge sunmak bakımından hem de bu acı olayı unutmamak ve boşluğa düşmemek bakımından bu kazının yapılmasında şüphesiz çok yarar var. Milletimizin milli hafızasını canlandırmak lazım. Ermeni iddialarının tek yanlı, belgesiz, mesnetsiz olduğu biliniyor. Zaten burada arazide bizzat toplu mezarların bulunmasıyla geçmişte Cinis köyümüzde olduğu gibi Kars'ta, Iğdır'da olduğu gibi burada da bu toplu mezar ortaya çıkmış durumda. Bu bakımdan daha pek çok bilinen mezarlarımız var. Zaman içerisinde imkan bulunduğu takdirde bunlar da ortaya çıkarılacaktır. Türkiye'nin aleyhinde çevrilmiş bütün hilelerin, desiselerin boşa çıkarılması lazım. Bunun için de bol bol tarihi belge ve bilgiye ulaşmak gerekiyor. Bu tür mezarlar da zaman içerisinde bulunup kazılmalı ve ortaya çıkarılmalıdır.''

Bir gazetecinin ''Acaba bu tür kazılara dünyadan gözlemciler davet edilemez miydi?'' sorusuna Vali Öztürk, ''Göz, görmek istemeyen göz kadar kör olamaz. Bütün mesele bu. Dolayısıyla bu belgeye razı olmayan, hoşlanmayan, duymaktan rahatsız olan insanları nereye davet ederseniz edin gelmezler, gelseler de görmezler. Elbette herkesi davet ediyoruz. Basınımızı davet ettik zaten. Ayrıca tarihçilerimizi bilgi, belge araştırmak isteyenleri burada misafir edip buradaki bilgi belgeleri onlarla paylaşmaya hazırız'' yanıtını verdi.

Bu arada, Vali Öztürk'ün kazı çalışması yapılan bölgeyi ziyaretinden önce, Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, katledilen Müslüman Türkler için dua etti.

''HAK ETMEDİĞİMİZ SALDIRILARA MUHATAP OLDUK''

AÜ Rektörü Prof. Dr. Koçak da kazı çalışmaları üzerine söylenecek fazla söz olmadığını belirterek, ''Sözü burası söylüyor. Tarih belgelere dayanan bir bilim dalıdır. Belgesiz, otururken yazılacak bir bilim dalı değildir'' dedi.

Ermeni mezaliminin en yoğun yaşandığı bölgelerden birinin Erzurum olduğunu ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

''Bugüne kadar 6 yerde üniversitemizin elemanlarının yaptığı kazılarda çok sayıda bulguya ulaşıldı. Tarihin tarihçiler tarafından yazılmasını arzu ediyoruz. Üniversite olarak da bu tip çalışmaları destekliyoruz. Bunlardan birisi de bugün burada öğretim üyesi arkadaşlarımız tarafından yapılmaktadır. Tarihe ışık tutuyoruz.''

Prof. Dr. Koçak, dünyanın hiçbir ülke parlamentosunun tarih yazma gibi bir yetkisi bulunmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Bu yüzden de tarihi hadiseleri yazmak siyasilerin değil tarihçilerin meselesi olmalıdır. Tepeköy'de olduğu üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde de katliamlara uğrayanların bölgenin gerçek sahipleri olan Müslüman Türkler olduğu ve 1915-1919 yıllarında Türk katliamının yaşandığı gerçeğini anlatamadığımız için hayali Ermeni senaryoları dünya kamuoyuna gerçekmiş gibi kabul edilmeye başlandı. Türk milleti olarak hak etmediğimiz, tarihimize yönelik saldırılara muhatap olmak zorunda kaldık. Şüphesiz bu kazı bilimsel bir kazı olacaktır. Bu kazının tarihi gerçekleri bir kez daha belgelemesi ve tarihe ışık tutan bir kazı olması dileğiyle emeği geçen bilim adamlarına ve Erzurum Müze Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyor, Tepeköy'de Ermeni çetelerince katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyorum.''

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/ermeni-mezalimi-gun-yuzune-cikiyor-166916.htm



Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,791 µs