En Sıcak Konular

ATA YURDU KIRGIZİSTAN FELEKETİ YAŞIYOR

14 Haziran 2010 15:18 tsi
ATA YURDU KIRGIZİSTAN FELEKETİ YAŞIYOR Ülkenin güneyindeki Oş ve Calalabad eyaletlerinde başlayan iç çatışmaların planlı olduğu ortaya çıktı. Yaşanan kardeş kavgasında can verenlerin sayısı 100’ü geçti. Yaralı sayısı ise binlerle ifade ediliyor.

Ata yurdunda kirli oyun

Kırgızistan felaketi yaşıyor. Ülkenin güneyindeki Oş ve Calalabad eyaletlerinde başlayan iç çatışmaların planlı  olduğu ortaya çıktı. Yaşanan kardeş kavgasında can verenlerin sayısı 100’ü geçti. Yaralı sayısı ise binlerle ifade ediliyor. Resmi olmayan rakamlara göre ölü sayısının 500’ü geçtiği yaralı sayısının 2 bin 500’ü aştığı söyleniyor.
Yurt dışından yönetiliyor
Dört gündür devam eden kanlı olaylarda binlerece ev ve işyeri yakıldı, yağmalandı. Bölgeye takviye birlikler gönderen geçici yönetim, askerlere vurma yetkisi verdi. Çatışma bölgelerinde kontrolü sağlayamayan Geçici hükümet, 50 yaşına kadar olan vatandaşları silah altına alma kararı aldı. Kırgızistan’da geçici hükümetin yargı konularından sorumlu Başbakan Yardımcısı Azimbek Beknazarov, ülkenin güneyindeki çatışmaların yurt dışından yönetildiğini açıkladı.
Kardeşi kardeşe kırdırtma...
Beknazarov, ülkenin güneyindeki olayların çok başarılı biçimde önceden hazırlanmış olduğunu ve yurt dışından yönetildiğini söyledi. Beknazarov, güneydeki çatışmaların çıkış sebebini şöyle anlattı: “Maskeli silahlı kişiler şehir merkezinde olay çıkardılar. Bu grup rastgele vatandaşlara ateş ederek olay yerinden ayrıldı. Gittiler, Kırgızların yaşadığı mahallelerde Kırgız gençlere ateşe ettiler. Bir veya iki saat sonra şehrin Özbek mahallesinde bu kez Özbekler silahla tarandı. Kırgızlar Özbeklerin kendilerine saldırı düzenlendiğini Özbekler de Kırgızların saldırısına uğradıklarını düşünerek kent merkezinde birbirine girdi.”
Keskin nişancılar vuruyor
Beknazarov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sırada çeşitli binalarda ve dağlarda saklanan keskin nişancılar sivil vatandaşlara ateşe etmeyi sürdürdü. Bir süre sonra durum kontrolden çıktı. Hala maskeli keskin nişancılar, sivilleri öldürmeyi sürdürüyor. Bu kadar silah kimler tarafından getirildi? Görülüyor ki bu olaylar daha önceden hazırlanmış. Edindiğimiz bilgiye göre, Tacikistan’dan bir grup Kırgızistan’a geçti.”
Türk vatandaşları tedirgin
Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Oş ve Calalabad eyaletlerinde yaşayan ve öğrenim gören Türk vatandaşları kaygılı. Türklerin bir kısmı çatışmalardan uzak olmak için Ahıska Türklerinin köylerine sığındı. Birçok öğrenci ve iş adamı ise evlerinde kalmayı tercih ediyor. Oş kentinde okuyan Barçınay Çiftçi adındaki Türk öğrenci, komşusunun evinin ev sahipleriyle birlikte yakılması üzerine sığınmak zorunda kaldığı müstakil evi Özbek kadınlarıyla terk etmek zorunda kaldığını belirtti.
Çok korkuyoruz
Çiftçi, şu anda Andican bölgesinde Kırgız ve Özbek sınırları arasında birlerce kişiyle Özbekistan’a gitmek için beklediğini söyledi. Çiftçi, “Özbek tarafı herkesi almıyor. Geri dönmeye çok korkuyoruz. Özbekistan sınırına yolda gelirken dağda keskin nişancıların hedefi olduk. Keskin nişancılar ışıklı pompalı silah kullanıyor” dedi.
Görmek lazım anlatamam...
Ahıska Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Oş eyaleti sorumlusu Kemal Karayev, ailece üç gündür uymadıklarını ve korku içinde olduklarını söyledi. Karayev, şöyle konuştu: “Önceki gün çok sakindi. Bir anda gece çatışma çıktı. Özbekler Kırgızlar arasında çatışma felaket boyutlara ulaştı. Bunları görmek lazım, anlatamam. Özbek köyünde yaşıyorum. Olağanüstü hal nasıl kontrol ediliyor bilmiyorum. Bizleri savunan yok.” Oş’ta çatışmaların bir an önce durdurulmasını istediklerini kaydeden Karayev, “Burada Kırgız ile Özbekler barış içindeydi. 20 yıldır burada sorun yoktu” dedi. [1]

Gazze tamam da Kırgızistan'a kim sahip çıkacak?

AKP hükümeti, İHH’nın organize ettiği Gazze’deki İsrail ambargosunu kırma girişimini destekledi, sonuç malum; 10 Türk, İsrail askerleri tarafından öldürüldü.
Recep Tayyip Erdoğan hâlâ, “500 yıl önce nasıl İspanya’dan kovulan Musevilere sahip çıktıysa bizim dedelerimiz, bugün de biz Filistin’de oradaki kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Olay bu”  dedi.
Çok iyi çok hoş da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Barack Obama’ya Hamas’ı güçlendireceği gerekçesiyle Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasına karşı olduğunu söylediği ileri sürülüyor. Gerçi iddiayı öne süren İsrail’in Haaretz gazetesidir ama haberin gerçek olduğu biliniyor zaten.
* * *
Odatv.com’da Emekli Kurmay Albay Haydar Ateş imzalı bir değerlendirme yapıldı. Konunun uzmanı olduğu anlaşılan Ateş, Filistin devletinin kuruluşunu hiçbir Arap ülkesinin istemediğini sebepleriyle anlattıktan sonra şöyle diyor:
* “Türkiye, daha kuruluşundan itibaren İsrail’in hamisi olarak görevlendirilmiştir. 1947 yılında İsrail devletinin kurulmasını planlayan ABD, 1946 yılından itibaren önce bu bölgede İsrail’i koruyacak hami bir devlet aradı ve Menderes ve yandaşları ile anlaşarak bu devletin Türkiye olmasına karar verdi.
* ABD, ilk iş olarak, çok partili döneme geçiş için Türkiye’yi zorladı. Bu arada, 1948 yılında Filistin devletini ortadan kaldırdı. Sonra, 2 yıl gibi kısa bir sürede, Menderes ve yandaşlarını çok büyük paralarla ve barış gönüllüleri adı altında Türkiye’ye soktuğu ajanları vasıtasıyla destekleyerek, iktidara taşıdı ve hemen gizli birçok anlaşmaya imza attırdı.
* Bu anlaşmalardan biri, 50 yıllık olup 2000 yılında süresi dolan, Türkiye’nin güneydoğu bölgesinde petrol çıkarma haklarının ABD şirketlerine verilmesini öngörüyordu.  Sadece bu anlaşma bile tam bir ihanet belgesidir.
* Bundan sonra işbaşına gelen tüm hükümetlere ABD tarafından vize verilmesinin ilk şartı İsrail’in hamiliğiydi. Recep Bey de bunu yapmış, ABD’deki Yahudilerden madalyalar almıştır.
* Recep Bey’in tek derdi, referandum ve seçim öncesinde, Hamas’ı ve özellikle halkın dini duygularını sömürerek ve kullanarak iç politikada dikkatleri işsizlik, ekonomik çöküntü, hukuk ihlalleri ve ülkenin kaynaklarının yabancılara peşkeş çekilmesinden uzaklaştırarak iktidarını devam ettirmektir.”
* * *
Kırgızistan, Soros tipi darbeden sonra durulmadı. Oş ve Celalabad şehirlerinde neler olduğunu  Başbakan Yardımcısı Azimbek Beknazarov anlatıyor:
“Maskeli silahlı kişiler şehir merkezinde olay çıkardılar. Bu grup rastgele vatandaşlara ateş ederek olay yerinden ayrıldı. Gittiler, Kırgızların yaşadığı mahallelerde Kırgız gençlere ateş ettiler. Bir veya iki saat sonra şehrin Özbek mahallesinde bu kez Özbekler silahla tarandı. Kırgızlar Özbeklerin kendilerine saldırı düzenlediğini Özbekler de Kırgızların saldırısına uğradıklarını düşünerek kent merkezinde birbirine girdi.”
Ahıska Türkleri de saldırılardan nasibini aldı. Bu şehirlerde kan gövdeyi götürüyor. 100’den fazla ölü var.
* * *
Kırgızlar da Özbekler de Ahıska Türkleri de Türk Milleti’ne mensuptur. Yani onlar bizim öz kardeşlerimiz..
Kırgızistan’ın geçici yönetimi olayları durdurabilmek için Rusya’dan asker istedi. Rusya bu öneriyi reddetti. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Kırgızistan’da Türk halklarının birbirine düşürülmesini neden seyrediyor?
Yahudiye sahip çıktık, Araplara sahip çıktık; anladık da biraz da Türklere sahip çıkalım! (Arslan Bulut-Yeniçağ) [2]

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ

 

[1].http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=35978

[2].http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13662



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,036 µs