En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''İMTİYAZLAR ÜLKEYİ BÖLER''

12 Haziran 2010 12:33 tsi
HAYDAR BAŞ: ''İMTİYAZLAR ÜLKEYİ BÖLER'' Haydar Baş, bir etnik gruba imtiyaz tanınmasının büyük tehlikeler doğuracağına işaret ederek, “İmtiyazların hakim olduğu bir memlekete ‘ideal ülke’ denemez. Parçalanmış, bölük pörçük olmuş ülke denir” dedi.

İmtiyazlar ülkeyi böler  

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bir etnik gruba imtiyaz tanınmasının büyük tehlikeler doğuracağına işaret ederek, “İmtiyazların hakim olduğu bir memlekete ‘ideal ülke’ denemez. Parçalanmış, bölük pörçük olmuş ülke denir” dedi. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, sıcak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD, Avrupa Birliği ve IMF’nin talimatları üzerine yasalar çıkartıldığına işaret eden Haydar Baş, Avrupa Birliği ve ABD adına atılan adımlardan örnekler verdi. Hükümetin açılım politikasına dikkatleri çeken BTP Genel Başkanı, şunları söyledi: “Bana ayrıcalık tanıyan bir hak ver, desem ‘Demez mi Çerkez ben de istiyorum’, ‘Boşnak ya da Arap demez mi ben de istiyorum’. O zaman da imtiyazların hakim olduğu bir memlekete ‘ideal ülke’ denemez. Bölünmüş, parçalanmış, bölük pörçük olmuş ülke denir. Önce üniter yapı ortadan kalkar, federatif yapı devreye girer, ondan sonra da herkes kendi başına buyruk olur. Çıkarılan self-determinasyon yasası Kürt’ün, Laz’ın, Çerkez’in, Rum’un ayrı bir devlet kurmasının önü açılıyor.”

En vahim netice
Uygulanan politikaların ülke çıkarlarına aykırı olduğunu belirten Haydar Baş, şöyle konuştu: “Ülke elden gidiyor, ülkenin başında bulunanlar işin nereye gittiğini bilmiyor. En vahim neticede bu. Neden bilmiyorlar? Çünkü bu arkadaşların ülkenin siyasi, tarihi ve kültürel derinliğinden haberleri yok. Eğer bu derinlik bir siyasetçide olmazsa, olayları okuması mümkün değil. Yorum getirmesi, yönlendirmesi dahası çözüm getirmesi hiç ama hiç mümkün değil. Bugün Türkiye’nin yaşadığı kader maalesef bu çözümsüzlük çıkmazıdır.”

Ermenilerin yaptığı zulmün benzeri yok
Batının yıllardır Türkiye’yi sözde soykırım iddiaları ile suçlamasına da değinen Prof. Dr. Baş, bu konuda da dikkat çekici analizler yaptı. Türklerin Anadolu’ya yerleşmesiyle birlikte burada bulunan etnik grupların Türk - İslam medeniyetine hayran kalarak İslamiyet’i seçtiğine vurgu yapan BTP Genel Başkanı, Batının soykırım iddiaları ile kastettiğinin bu medeniyet projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi. “Bizim Ermenilere hiçbir şey yapmadığımıza dünya şahittir. Mesela Rus kaynaklarını inceleyin, göreceksiniz ki Ermenilerin Müslüman Türklere yaptığı zulmü dünyada hiç bir vahşi varlık yapamaz. Samimi olarak konuşuyorum. Ama ortada bir olay var. Biz Anadolu yaylasına geldik ya... Anadolu yaylasında Ermenisini, Rumunu, Keldanisini, Süryanisini Müslüman mı ettik? Evet... Bunların hepsi gönülden ‘Biz Türk oğlu Türk’ olduk dedi mi? Evet... İşte bunun adına soykırım diyorlar.”

Batının Türkiye’ye reva gördüğü tezgah
Batının geçmişte Şark Projesi adını verdiği “Türkleri Anadolu’dan çıkarma projesi”nin günümüzde dinlerarası diyalog, Medenitler İttifakı gibi farklı adlarla devam ettiğini belirten Haydar Baş, “Bunun manası ne? Türk milletine diyor ki, senin aslın Türk değil. Bak kendi dinine gel, budur senin dinin, ne olduğunu öğren. Bir kaç sene evvel bizim Çaykara’da Uzungöl’e Kayseri’den gelen arkadaşlarım misafir oluyorlar. Otelde hanımefendiye ‘turist olduğunu zannederek’ soruyor, meğer otelin katibesi! Sen kimsin? Katibe cevap veriyor: Ben Pontus’luyum! Bakkala gidiyor, ‘sen kimsin?’ diye soruyor. O da ‘Ben Pontusum’ diye cevap veriyor. Şimdi arkadaşlar bunların hortlatmak istedikleri zihniyet bu” dedi.

Tarihi uyarı
Haydar Baş, bu kritik açıklamalarını şu tarihi uyarıyla sonuçlandırdı: “Bir millet ki, kendi kültürüne, sanatına, medeniyetine ve maneviyatına sahip çıkar. Tarih sahnesinden asla bu milleti kimse yokedemez. Ama aynı millet maneviyatından, tarihinden, kültüründen ve medeniyetinden koparsa tıpkı bir sürü haline döner. Şimdi bizimle oynanan oyun, bu milleti sürü yapma oyunudur. Bunu bozmaya var mıyız?”

EKO ANALİZ Bugün İstanbul’da  
 
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, yurt turunu sürdürüyor. Bugün saat 21.00’da İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak ‘EKO ANALİZ’ programında Prof. Dr. Baş gençlerle buluşacak.  ( YENİ MESAJ)[2]

BTP Ata’nın huzurunda

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Başkanlık Divanı ve MYK üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Haydar Baş’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Partililer daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi. Ardından Haydar Baş ve beraberindekiler Misak-ı Milli kulesine geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Baş, deftere “(Bağımsızlık benim karakterimde) diyen, Aziz Atatürk; Yolunda giderek bağımsızlığımızı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya ve yaşatmaya kararlıyız” yazdı. Baş ve partililer daha sonra Anıtkabir’i gezdi.
Kongre yapılmıştı
Bağımsız Türkiye Partisi 4. Olağan Kongresi geçen ay Ankara da gerçekleştirilmişti. Kongreye tek aday ve tek liste halinde katılan Prof. Dr. Haydar Baş yeniden Genel Başkan seçildi. Seçime katılan 1145 delegenin tamamının oylarıyla seçilen Sayın Baş, seçimin ardından yenilenen MYK üyeleriyle birlikte dün Anıtkabir’i ziyaret etti. (YENİÇAĞ) [2]

Kaynak:

[1] YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10002566&tarih=2010-06-12

[2] YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=35890

 



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,401 µs