En Sıcak Konular

ABD'YE TÜRKİYE'DEN İRAN TOKATI

11 Haziran 2010 23:23 tsi
ABD'YE TÜRKİYE'DEN İRAN TOKATI İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, ABD, Türkiye'nin BM'deki kritik İran oylamasında ret oyu vermesini "yüzüne atılmış bir tokat" olarak görüyor.

Türkiye'den ABD'ye İran tokadı

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, ABD, Türkiye'nin BM'deki kritik İran oylamasında ret oyu vermesini "yüzüne atılmış bir tokat" olarak görüyor.

Gazetenin, Obama yönetimine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı'nın oylama öncesinde oy birliği olmasa bile en azından ret oyu olmadan İran'a yönelik yaptırımlar için küresel anlamda destek sağlamak için çaba gösterdiği belirtildi.

Haaretz, Türkiye'nin İran'a nükleer programı nedeniyle yeni yaptırımlar uygulanmasına "hayır" demesinin, Washington'da ABD'nin "yüzüne atılmış bir tokat" olarak algılandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Çarşamba günü yapılan oylamada, 12 ülke yaptırımlara onay verirken, Türkiye ve Brezilya ret, Lübnan'ın ise çekimser oy kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley yeni yaptırım paketinin kabul edilmesinin ardından kararın oy birliğiyle alınamadığınndan duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Türkiye ve Brezilya'nın neden ret oyu verdiğini açıklamak bu ülkelere düşüyor" ifadesini kullanmıştı.

Crowley ayrıca, "Açıkçası, bazı konularda anlaşamadık ama Türkiye, Brezilya ve diğer ülkelerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

"HAYAL KIRIKLIĞI"
 Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs ise dünkü günlük basın toplantısında bir soru üzerine, "Türkiye ve Brezilya'nın 'hayır' oyları, hayal kırıklığıydı" ifadesini kullandı.

Türkiye ve Brezilya ile aralarında yaklaşımda bir farklılık olduğunu belirten Gibbs, “Dost ve müttefiklerimizle sahip olduğumuz koalisyonu sürdürmek ve dünyaya İran'ın nükleer programını ne kadar ciddiye aldığımızı göstermek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/turkiye-den-abd-ye-iran-tokadi/dunya/sondakika/11.06.2010/1249813/default.htm

 



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,453 µs