En Sıcak Konular

CHP 'DE KAFALAR KARIŞIK

11 Haziran 2010 22:53 tsi
CHP 'DE KAFALAR KARIŞIK CHP İstanbul'da bilmece gibi gün...Genel Merkez 'İstanbul İl Yönetimi düşmüştür' diyor, İl yönetimi ve Gürsel Tekin ise tam aksini iddia ediyor.

CHP'de kafalar karıştı 
 
CHP İstanbul'da bilmece gibi gün...Genel Merkez 'İstanbul İl Yönetimi düşmüştür' diyor, İl yönetimi ve Gürsel Tekin ise tam aksini iddia ediyor.

Gürsel Tekin’in Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden hemen önce İstanbul İl Yönetimi’nden 8 üye istifa etti. Arkasında Sav’ın bulunduğu iddia edilen operasyon sonucu il örgütünün düştüğü belirtiliyor.

 Siyasi kulisler dün güne Kemal Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin’in Genel Merkez’de gerçekleştireceği görüşmenin İstanbul İl Başkanlığı için yaşanan krizi çözeceği beklentisi ile başladı. Ancak sabahın ilk saatlerinde İstanbul İl Başkanlığı’ndan gelen istifa haberleri ” il yönetimi düştü mü?“, ”İstifalar Gürsel Tekin’e destek için mi, yoksa Gürsel Tekin’in önünü kesmek için mi?“ sorularını da beraberinde getirdi. İstifalardan Gürsel Tekin’in haberi olmadığı ve Tekin’e destek niteliği taşımadığı akşam saatlerinde ortaya çıktı. İstanbul İl Yönetim Kurulu’ndan 8 kişinin istifa etmesi İl Yönetim Kurulu’nun düşüp düşmediği konusunda da tartışma yarattı ve çelişkili açıklamalar yapıldı.

8 kişi karar değiştirdi

CHP İstanbul İl Yönetimi, başkan dahil 21 kişiden oluşuyor. Eski İl Başkanı Gürsel Tekin ile kalan 20 kişi arasında yer alan Didem Engin ve Melda Onur kurultayda PM’ye girdikleri için il yönetim kurulu üyelikleri sona erdi. Geriye kalan 18 kişilik yönetim kurulu da geçen hafta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Önder Sav ile görüşerek il başkanlığına Gürsel Tekin’in yeniden gelmesi yönündeki taleplerini iletti.

Ancak, Tekin’e tam destek veren 18 kişilik il yönetim kurulundan 8’i dün istifasını verdi. Bu 8 kişinin Gürsel Tekin’e destekten vazgeçmeleri tartışma konusu oldu. İl yönetiminden yansiyan iddialarda istifalar ”Sav“ operasyonu olarak nitelendirildi ve Gürsel Tekin’in il başkanlığına dönmesinin yolunu kapamak için böyle bir yöntem izlendiği öne sürüldü.

40 dakikalık görüşme

Kılıçdaroğlu-Tekin görüşmesi istifa tartışmalarının gölgesinde başladı. Tekin, CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 40 dakika görüştü.

Edinilen bilgiye göre görüşmede Gürsel Tekin, daha önce kendisine destek veren İstanbul il yönetiminden gelen 8 il yönetim kurulu üyesinin istifa etmesinin perde arkasındaki çekişmelere işaret etti. Tekin, ”Ne oldu da bu insanlar bana geçen hafta destek verirken bugün istifa ettiler? “ diyerek tepkisini dile getirdi. Kılıçdaroğlu ise ”Bekleyin. Sağduyulu davranın. Sorunu çözeceğiz“ dedi.

“Genel Başkan’a sorun”

Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Gürsel Tekin, ”Genel Başkanımızla son 20 günlük durum değerlendirmesi ve aynı zamanda da İstanbul’daki sorunlarla ilgili görüş alışverişi yaptık. Sayın Genel Başkanımız önümüzdeki günlerde İstanbul’un sorununu çözecek ve bu vesileyle bir daha İstanbul sorunu tartışılmayacak“ dedi. Bütün düşüncelerini Kılıçdaroğlu’na aktardığını belirten Tekin, ”PM üyeliğiniz sürüyor mu?“ sorusu üzerine ”Bunları Sayın Genel Başkanımıza sorarsınız, ben, Sayın Genel Başkanımla konuştuğumda İstanbul ile ilgili sorunlar en kısa zamanda çözülecek dedi“ diye konuştu.

“Örgüt düşmedi”

Tekin, İstanbul’daki yönetimin düşmediğini, yöneticilerin görevlerinin başında olduğunu bildirdi. Tekin, ”3 kişi PM üyesi olduğumuz için geçen hafta otomatikman biz düşmüştük. Şu anda kurulumuzda 18 tane arkadaşımız görev yapıyor. 7 ama bir rivayete göre 8 arkadaşımız istifa dilekçelerini vermiş. 10 tane arkadaşımız bugün şu anda bu saatte bile İstanbul İl Örgütü’nde görevlerinin başındadır“ dedi.

Tekin, istifalarla ilgili bir ”gönül kırıklığı“ bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine ise ”Hayır, hiç kimseye bir gönül kırıklığım yoktur. Geçen hafta 18 arkadaşımız sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettiler, benim bilgim dışında ziyaret yapıldı, Sayın Genel Başkanımız da aynı şeyi doğruladı. 18 tane arkadaşımızın önerisi, ’İstanbul’da Gürsel Tekin tekrar geri dönsün’ talebiydi. Sonra 6 gün içerisinde ne değişti bilmiyorum” dedi.
 
Hale GÖNÜLTAŞ / VATAN

Kaynak: GAZETEVATAN,http://www9.gazetevatan.com/chpde-kafalar-karisti/310590/9/Siyaset



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,008 µs