En Sıcak Konular

YARDIM GEMİSİ'NİN ARKASINDA ''BAŞKA GAYE'' VARDI TARTIŞMASI

11 Haziran 2010 09:46 tsi
YARDIM GEMİSİ'NİN ARKASINDA ''BAŞKA GAYE'' VARDI TARTIŞMASI Gazze'ye yardım götürmek amacıyla yola çıktığı ifade edilen İHH gemisine yapılan baskınla ilgili soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor.

Gemideki bilmece 

Gazze’ye yardım filosunun, gerçekten yardım için mi yola çıktığı, yoksa arkasında başka amaçların mı bulunduğu soruları kafaları karıştırıyor

GAZZE’YE yardım götürmek amacıyla yola çıktığı ifade edilen İHH gemisine yapılan baskınla ilgili soru işaretleri gündemdeki yerini koruyor. Filistin’e gönderilen filo ile esas amaçlanan yardım götürmek miydi, yoksa farklı bir amaç mı vardı? Muhalefet, işin içinde siyasi planların da olduğu görüşünde. Olayın perde gerisinde AKP’nin olduğu iddiaları ortaya atılırken, iktidar partililere göre tek amaç yardımdı.

Gemiye yapılan saldırıdan sonra basın tarafından gündeme getirilen birçok soruya yetkili makamlardan hala doyurucu cevap verilmedi. Bazı medya organlarının, gemi baskınını sorgulayan köşe yazarlarını hedef göstermesi dikkat çekti. Hedef gösterilen gazeteciler arasında Emin Çölaşan, Yılmaz Özdil, Fatih Altaylı, Oktay Ekşi, Oray Eğin, Bekir Coşkun ve Can Ataklı gibi isimler yer aldı. Gündeme getirilen sorulardan bazıları ise şunlar oldu:

- Gemi, hükümetin kontrolünde mi yola çıktı?

- Gemi, İsrail ile yaratılacak yeni gerginliğin kılavuzu muydu?

- İç politika arenasının taze malzemesi olarak mı planlandı?

- Milletvekillerini son anda gemiye bindirmeyen AKP bu işin ne kadar içinde?

Olayın arka planının açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirten milletvekilleri ise hükümete çağrı yaptı. Görüşler şöyle:

“Halkın öğrenmesi gerekir”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nevin Gaye Erbatur: Biz, CHP olarak bu konuda meclis araştırması açılmasını istedik. Bu araştırmayı Meclisin açması gerekir. Bizim hükümetten beklediğimiz, Meclis Araştırma Komisyonunun bu konuda harekete geçirilmesidir. Kapalı kalan noktaların açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Neden böyle bir şey yaşandı, bunları halkın öğrenmesi gerekir. Biz CHP olarak olayı takip ediyoruz ve titizlikle araştırıyoruz. Sayın Genel Başkanımız da olayın yakın takipçisi ve olayın arka planında neler var bunlara dair araştırmayı parti olarak yürütüyoruz.

“Neden caydırıcı olunmadı?”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Can kaybının önlenmesi konusunda hükümet neden caydırıcılığını kullanmamıştır? Bütün bunların hepsinin hükümet sorumluluğunda olduğu gayet açıktır. Bu geminin saldırıya uğrama riski değerlendirildi mi? Bunlar Mecliste soruşturulmalı. Biz bu konu hakkında soru önergeleri verdik. Meclis araştırmasının açılmasını istedik ve şimdi de Danışma Kuruluna gideceğiz. Ancak bunlardan herhangi bir çözüm alabilir miyiz bilemiyorum. Medyanın ve bizlerin sorusuna hükümet çünkü cevap vermiyor. Bu nedenle kamuoyu baskısı yaparak bu olayı çözüme kavuşturacağız.

“Bu işin sorulusu AKP’dir”

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi: AKP bu işin tam ortasında, tam içinde. AKP bu işin organizatörü ve finansörüdür. Bu işten çıkacak her konudan AKP sorumludur. Zaten gemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Yaşananlar bize gösterdi ki gemi umdukları gibi çıkmadı. Bu olayı iç politikaya dahil etmeye çalışıyorlardı olmadı. Zaten amaç yardım götürmek değil. Eğer öyle olsaydı biz bunu Kızılay ile gönderirdik. Bu nedenle olayın arkasında ki isimler bellidir. Bunların net olarak ortaya çıkarılması için bir araştırma komisyonu kurulmalıdır.

“Bunlar boş laflar”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç: Dedikodu bunlar. Bu konu hakkında bir sürü tezahür ortaya atılıyor ancak hepsi boş laflar. Bu konuları konuşmaya dahi değer görmüyorum. Eğer gerçek bir iddiaları varsa getirsinler bakalım.

 

Kaynak: TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=98052&baslik=Gemideki%20bilmece&katid=1



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,887 µs