En Sıcak Konular

İSTANBUL ANKARA OTOYOLU'NDA NAKİT ÖDEMEYE SON

10 Haziran 2010 11:58 tsi
İSTANBUL ANKARA  OTOYOLU'NDA NAKİT ÖDEMEYE SON Karayolları Genel Müdürlüğü, 1 Temmuz itibaren Ankara - İstanbul arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem kaldırılacağına dikkat çekerek, tüm geçişler Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacağını bildirdi.

Otoyollarda sadece OGS ve KGS geçecek!  

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1 Temmuz itibaren Ankara - İstanbul arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem kaldırılacağına dikkat çekerek, tüm geçişler Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacağını bildirdi. 

Karayolları Genel Müdürlüğü ayrıca, OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden 1 Temmuz’dan itibaren kamyon, TIR gibi ağır vasıtaların da yararlanacağını açıkladı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz itibaren Ankara-İstanbul arasındaki Otoyol Nakit Ödemeli Sistem kaldırılarak, tüm geçişler Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak. Bugün itibariyle toplam 7 milyon 100 bin OGS ve KGS abonesi mevcut olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde sürücülerin zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki dur-kalk’lara son vererek araçlardan9 çevreye salınan egzoz gazı ve hava kirliliğini azaltmak amacıyla OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden 1 Temmuz tarihinden itibaren kamyon, TIR gibi ağır vasıtaların da yararlanması sağlanacak. OGS abone işlemleri için Ziraat Bankası, İşbankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası şubelerinde ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Boğaziçi Köprüsü’ndeki işletme binalarında. KGS hizmetleri için ise bunlara ilave olarak Halkbankası ve Bank Asya tarafından hizmet verilmektedir.” Otoyoldan ödeme yapmadan geçiş yapanlar için bu ücretin 10 katı kadar ceza uygulanacak.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10002540&tarih=2010-06-10
 



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,024 µs