En Sıcak Konular

KONU İSRAİL OLUNCA AKP TOP ÇEVİRMEYE BAŞLADI

8 Haziran 2010 12:59 tsi
KONU İSRAİL OLUNCA AKP TOP ÇEVİRMEYE BAŞLADI İsrail’in yardım gemilerine saldırmasının ardından yaşanan gelişmeler, iktidar tarafından farklı seslerle dile getiriliyor.

AKP top çiveriyor

İsrail’in yardım gemilerine saldırmasının ardından yaşanan gelişmeler, iktidar tarafından farklı seslerle dile getiriliyor. “Anlaşmalar iptal edilecek” diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’e, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Dışişleri’nden teklif gelmedi”, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, “Anlaşmaların geleceği İsrail’in tutumuna bağlı” karşılığını verdi.
İptal edilecek
İsrail’le ilişkilerin geleceği konusunda “Askeri anlaşmalar dahil, her şeyin feshedileceğini” söyleyen Çelik, “İsrail’le ilişkilerinde Türkiye bundan sonra neler yapacak?” sorusuna, “Çatışma senaryolarının dışında hakkınızı, hukukunuzu elde edeceğiniz, karşınızdakine müeyyide uygulayacağınız bir sürü enstrüman mevcuttur. Türkiye ile İsrail ilişkilerinde bundan sonraki yol haritasında yakın vadede askeri anlaşmalar ve diğer bağlantılara kadar her şey feshedilir, feshedilecektir. İkincisi, Türkiye uluslararası hukuktan doğan bütün haklarını kullanacaktır” cevabını verdi.
Teklif gelmedi
Çelik’in açıklamasının ardından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise İsrail’le askeri anlaşmaların iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak “Anlaşmalar Dışişleri Bakanlığı’nın konusudur, askeri anlaşmalar da olsa. Hükümete gelirse görüşürüz. Bize gelince inceleriz. Henüz Dışişleri Bakanlığı’ndan böyle bir teklif gelmedi” dedi. Mali Cumhuriyeti Savunma Bakanı Natie Plea’nın kendisini bakanlıkta ziyareti sırasında basın mensuplarının bir sorusu üzerine Gönül, iki ülke arasında çok sayıda askeri anlaşma olduğunu, planlanan tatbikatlardan üçünün de iptal edildiğinin kamuoyuna açıklandığını hatırlattı.
Takipçisi olacağız
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, “İsrail ile yapılan askeri anlaşmaların geleceği, İsrail’in tutumuna bağlı” açıklamasını yaptı. Davutoğlu, “İsrail’in, Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak özür dilemeyeceğini bildirmesine” ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, Türkiye’nin bu meselenin takipçisi olacağını vurgulayarak, bu problemin İsrail ve Türkiye arasında değil, İsrail ile uluslararası toplum, uluslararası hukuk, uluslararası vicdan arasında olduğunu belirtti.
Yetki hükümette
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in, “İsrail ile ilgili sözleşmeler fesh edilecektir” açıklamasının hukuki çözümünün nasıl olacağını AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ açıkladı. Bozdağ şunları kaydetti: “Söz konusu kanunun, ’onaylama ve sair tasarruflar’başlıklı 3. Maddesi uygulanacak. Bu madde; anlaşmaların hükümlerinin uygulanması durdurma ve sona erdirme yetkisini bakanlar kuruluna veriyor. Bakanlar Kurulu kararnamesi ile sona erdirilebilir.” Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, Türkiye ile İsrail arasındaki ticari nitelikli anlaşmaların ve projelerin yürüyüp yürümeyeceğinin, İsrail’in bundan sonra izleyeceği tutuma bağlı olduğunu söyledi. (Haber: Macit SOYDAN-Yeniçağ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=35704

 



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,162 µs