En Sıcak Konular

DÜNYANIN MANŞETİNDEKİ ALPEREN GEMİDEKİ DİRENİŞİ ANLATTI

4 Haziran 2010 23:51 tsi
DÜNYANIN MANŞETİNDEKİ ALPEREN GEMİDEKİ DİRENİŞİ ANLATTI Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan ve İsrail'de gözaltına alınan BBP Genel Başkan Başmüşaviri Eyüp Gökhan Özekin,gemide ve sonrasında yaşananları anlattı.

YALÇIN TOPÇU: ARKADAŞLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’nde bulunan ve İsrail terörüne karşı kahramanca mücadele veren BBP'li Eyüp Gökhan Özekin, Muhittin Açıcı ve Halis Akıncı evlerine döndü. 

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan ve İsrail'de gözaltına alınan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Başmüşaviri Eyüp Gökhan Özekin, Ankara'ya geldi.

Esenboğa Havalimanı'nda yakınları ve BBP'liler tarafından karşılanan Eyüp Gökhan Özekin, yaklaşık 20 araçlık bir konvoyla havalimanından parti genel merkezine geldi. Havaalanındaki sloganlar ve tekbirle eşliğinde karşılanan Eyüp Gökhan Özekin ile ailesinin buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

Özekin’i parti önünde genel başkan Yalçın Topçu, diğer parti yetkilileri ve partililer karşıladı. Partililer, Eyüp Gökhan Özekin'i Türk ile Filistin bayrakları ve tekbir getirerek karşıladı.

 

Burada bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İsrail'in son davranışıyla adeta dünyaya savaş açtığını ve bunun karşılığını er ya da geç göreceğini söyledi. Topçu, birlik ve beraberliğin gerektiği bir dönemde olduklarının altını çizerek, "Tüm siyasi partilere çağrıda bulunmak istiyorum. Gün siyaset yapma günü değil. Gün birlik ve beraberlik günü. Çete İsrail suçüstü yakalandı. Başbakanımızın açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Bizim isteğimiz bu söylemlerin ardından İsrail'in verdiği bütün nişanların ivedilikle atılması, askeri-ticari işbirlilğin ve antlaşmaların süresiz iptal edilmesidir. Tüm halkımızın istediği de budur. Bundan sonraki süreçte hükümetin her adımını takip ederek hamasi ve edebi cümlelerin hayata geçirilip geçirilmediğini takip edeceğiz. Siyaset ve devlet adamlığı ciddiyet ister. Böyle milli meseleler günü kurtarma politikalarıyla geçiştirilemez" ifadelerini kullandı.

Yalçın Topçu, sözlerinin sonunda, bir de öneri getirerek "Türkiye; kendi konumu, tarihsel sorumluluğu, geleceğe yönelik beklentileri ve hepsinin ötesinde insanlığın ortak vicdanını temsil etmektedir. Filistin bayrağının üçgenine Ay-yıldız yakışır. Bizler bin yıllık birlikteliğe sahip milletleriz. Bu saldırının ardından o bayrağa Hilal ve yıldızın yakışacağını düşünüyorum" dedi.

Gönüllüler arasında bulunan arkadaşlarımızın verdikleri mücadeleden dolayı gurur duyduğunu söyleyerek sözlerini tamamlayan Genel Başkanımız Yalçın Topçu, basın mensuplarının sorularına cevap vermesi için sözü Eyüp Gökhan Özekin’e verdi.

72 saattir uyumadığını belirten Eyüp Gökhan Özekin de, çok değişik şeyler yaşadıklarını ifade ederek, "İlk başta gemiyi çevirdiklerinde, 'En fazla gemiyi yedeğe çekerler. 2-3 gün hapis yatarız' diye düşündük. Operasyon olacağı anda, hapis yatmanın yanında dayak yemeyi de göze aldık. Ama bir anda fark ettik ki ölümü de göze almamız gerekiyormuş. Gerçek mermiler kullanan İsrail askerine karşı ciddi bir direniş gösterdik. Arkadaşlarımız gözlerimizin önünde şehit oldu. O profesyonel olarak geçinen İsrail askerleri gerçek mermiyle saldırmasalardı bize hiçbir şey yapamazlardı. Onların silahlı ve orantısız gücüne karşı dünyanın en büyük silahı olan inanmış insanlar olarak direndik. İsrail askerlerinden 3 tanesini ele geçirdik. Daha sonra serbest bıraktığımızda arkadaşlarının yanına gitmek yerine denize atlayıp kaçtılar" diye konuştu.

Bir bütün olarak büyük bir direniş gösterdiklerinin altını çizen Özekin, özellikle kadınların büyük kahramanlıklar gösterdiğini kaydetti.

Eyüp Gökhan Özekin, yaşanan kargaşada aralarında bulunan gayrimüslimlerin de kendi inançları karşısında etkilendiklerini ve bazılarının Müslümanlığı kabul ettiğini söyledi.

Eyüp Gökhan Özekin, bu kişilerin daha sonra 'La ilahe illallah' diyerek İsrail askerlerinin üzerine de yürüdüğünü belirtti. Eyüp Gökhan Özekin, tutuklama ve gözaltı süresince de İsrail askerlerinin orantısız güç kullandığını kaydetti. Özekin, İsraillilerin kendilerini güzel sözlerle kandırmaya çalıştıklarını daha sonra ise 180 derece dönüş yaptıklarını ifade etti. Özekin, Türkiye'ye dönüş uçağına binene kadar İsrail askerleriyle sürekli arbedelerin yaşandığı ve bunların hepsini kendilerinin kazandığını kaydetti. Konuşmasını alkış ve sloganlar arasında sürdüren Özekin, İsrail askerlerinin korkak olduğunu gözleriyle gördüklerini ve hiç kimsenin bu ülkeden korkmasına gerek olmadığını sözlerine ekleyerek başta Arap dünyası olmak üzere bütün İslam milletlerinin İsrail’den korkmaması gerektiğine gördüğü manzaralar karşısında kendi gözleriyle şahit olduğunu söyledi.

Öte yandan Eyüp Gökhan Özekin'in konuşması sırasında BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve orada bulunanların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Eyüp Gökhan Özekin,  parti yönetimiyle yaptığı kısa süren bir toplantının ardından dinlenmek üzere evine gitti.
 
ULUSLARARASI MEDYADA DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLDU

 

Eyüp Gökhan Özekin’in İsrailli protestoculara otobüsten verdiği bu tepki uluslar arası medyada direnişin sembolü oldu. 

Türkiye’nin öncülüğünde dünyanın en büyük hapishanesi Gazze’ye özgürlük için ve ambargonun kaldırılması için, insanlık için yola çıkan gemide bulunan tek resmi siyasi parti temsilcileri; BBP Genel Başkan Başmüşaviri Eyüp Gökhan Özekin, BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı ve Alperen Ocakları’nı temsilen Alperen Ocakları Denizli Temsilcisi Halis Akıncı idi…

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Gökhan Özekin’in İsrail’de cezaevinden havaalanına götürülürken, İsrailli protestoculara otobüsten verdiği ve Reuters'in tüm dünya basınına geçtiği bu tepki uluslar rası medyada direnişin sembolü oldu.

New York Times ve bazı yabancı ajanslar bu fotoğrafı ilgili haberlerinde manşetten kullandı.

NOT:

BBP GENEL BAŞKANI VE MAVİ MARMARA GEMİSİNDEKİ 3 BBP TEMSİLCİSİ PAZARTESİ TV8'İN KONUĞU

BBP Genel Başkanı  Yalçın Topçu ve Gazze'ye yardım götüren gemiden yurda dönüş yapan Genel Başkan Baş Müşaviri Eyüp Gökhan Özekin, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı ve Denizli Alperen Ocakları Temsilcisi Halis Akıncı,  pazartesi Saat 08:30'da ERTAN TAN'LA BAŞKENTTEN Programının canlı yayın konuğu olacaklardır.

 

Not: Bu Bilgiler Mir Haber'e, BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BASIN MERKEZI tarafından gönderilmiştir.
 

 

 



Bu haber 2,432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,598 µs