En Sıcak Konular

EŞ BAŞKANLIK NE YAPMAK İSTİYOR?

5 Haziran 2010 13:28 tsi
EŞ BAŞKANLIK NE YAPMAK İSTİYOR? "Türkiye’yi yöneten gücün iktidar süreci boyunca hiç kimseye ve özelikle de Amerika’ya efelendiğini net olarak görmedik.Öyle ise bu neyin nesidir..?"

Eş Başkanlık ne yapmak istiyor?

Şimdi bütün bu politikalar, özellikle dinin gereği ve icabı mıdır? Yoksa Türkiye’yi yöneten bir grubun güzelim dinimiz İslam’ı kişisel algılama sistemi içinde siyasete taşıyan hezeyanları mıdır?
Başka?
Yoksa bir kısım Amerikan siyasi kanadının, yaramaz çocuğu saydığı İsrail’e çekidüzen vermek için Türkiye’de bulunan Büyük Orta Doğu siyasetinin eş başkanlığını kullanması mıdır?
Türkiye’yi yöneten gücün iktidar süreci boyunca hiç kimseye ve özelikle de Amerika’ya efelendiğini net olarak görmedik.
Öyle ise bu neyin nesidir diye işkillenmeye hakkımız olmalıdır? Mesela siz, hükümetin, küçücük Ermenistan’ın “Karabağ’a karışamazsınız” dediğinde efelendiğini gördünüz mü?
Ben görmedim, duymadım. Peki, Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildiğinde “heyyt bre!” diye yavaştan da olsa bir nara sesi geldi mi?
Gelmedi.
Öyle ise durup dururken önce “Van münit” ardından Gazze problemi çıkarmanın mantığı nedir?
Bilmeye hakkımız var.
Eğer şu Gazze meselesi gerçekten ve özellikle İslam’ın temel bir sorunu ise, elbette kendini Müslüman olarak tanımlayan herkesin hiç vakit geçirmeden derhal Yahudilerle savaşa başlaması şarttır. Yok, eğer bu mesele, küçük bir Müslüman toplum olan Filistinlilerin vatan mücadelesi ise, bu takdirde mesele dini değil milli ve toplumsal demektir. O millilik de dindaşımız Filistin toplumuna ait olup, doğrudan onları ilgilendirmektedir. Bu durumda bizim illa vicdani bir taraf olmamız gerekirse, dinimizin hatırına vatanı uğruna mücadele eden Filistin halkına destek vermemiz gerekebilir. Lakin meseleyi Türkiye’nin toplumsal, sosyal ve siyasal bir meselesi olarak görerek, Batı Trakya’nın, Kıbrıs’ın, Kerkük’ün ve dahası Kuzey Irak ile Karabağ’ın önüne koymamız neyin nesidir diye hep birlikte sormamız şarttır.
Soruyoruz, Filistin meselesi bizim neyimize?
Mesela Gazze tam anlamıyla Yahudilerden temizlenmiş olsa orada meydanlara Atatürk anıtı, gönderlere Türk bayrağı mı çekilecek? Şu din kardeşimiz Filistinlilerin daha düne kadar Türkiye’ye gönderdiği bölücü teröristleri ne çabuk unuttuk. 12 Eylül öncesi sol militanların eğitim kamplarının tamamı burada değil miydi?
Acaba Hamas’ın Türkiye’de gizli bir şubesi, eğiterek Türkiye’ye saldığı bir grup var mı?
Din kardeşiyiz.
Tamam. Kabul.
Lakin yukarıdaki ve daha başka soruların da bir cevabı olmalıdır. Filistin için ölmemiz gerekiyorsa o cevaplar bize ışık tutacaktır. 
Cevapları İslam kardeşliğinde değil de Amerikan siyasetinin parçalarından birinin İsrail devletine bir çekidüzen verilmesini istemesi, derken Arap toplumunun Türkiye’ye duyacağı sıcaklıktan hareketle Orta Doğu’da yeni bir düzenin kapılarının aralanması, efelenmekten imtina eden arkadaşların yüreklendirilerek bir operasyona dahil edilmesinde bulursak durumun boyutu değişir.
Doğrusunu isterseniz  “kazan kazan” politikaları ile övünen, “statüko yaratmamak” arzusunda olduğunu söyleyen ve “çatışma değil dostluk üzerine dış politika yapıyoruz” diyen bir hükümetin, birden bire tam tersini yapması, hele hele  İsrail operasyonunun hemen ardından Başbakan Yardımcısı Arınç’ın “Kimse İsrail’e savaş açmamızı beklemesin” diyerek açık çekince koyması, son olarak da TBMM’de İsrail’in kınanması gündeme geldiğinde ambargodan söz edilmesi karşısında AKP’nin itiraz ederek kriz çıkartması, Filistin konusunda garip şeylerin olduğu imasını oluşturuyor.
Bu durumda bize düşen, olacakları bu verilerin ışığında beklemektir.
Çok değil, kısa bir süre sonra Eş başkanlık ne yapmak istiyor daha net göreceğiz.

Ahmet Gürsoy-Yeniçağ

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13523



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,831 µs