En Sıcak Konular

''GAZZE ŞEHİTLERİ''NE MİTİNG GİBİ CENAZE TÖRENLERİ

4 Haziran 2010 20:08 tsi
''GAZZE ŞEHİTLERİ''NE MİTİNG GİBİ CENAZE TÖRENLERİ İsrail'in insani yardım konvoyuna yaptığı kanlı saldırıda hayatını kaybedenler,yurdun çeşitli yerlerinde sonsuzluğa yolcu edildi.

Onbinler şehidlerini uğurladı!

İsrail'in insani yardım konvoyuna yaptığı kanlı saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçdar'ın cenazesi Beyazıt Camii'nde kılındı. Şehit Kılıçdar'ın cenazesi namazın ardından defnedilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı'na götürüldü.

İsrail'in kanlı saldırısında hayatını kaybeden 9 Türk'ten sonuncusu Cevdet Kılıçdar'ın cenazesi de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze namazının kılınacağı Beyazıt Camii ve çevresine öğlen saatlerine doğru binlerce vatandaş akın etti. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar attı. Cuma namazına yakın bir zamanda cenaze aracı Kılıçdar'ın cenazesi alana getirdi. Bu sırada çok sayıda vatandaş da Kılıçdar'ın tabutuna dokunabilmek için birbiriyle yarıştı. Cenazelerin gelişi sırasında Cevdet Kılıçdar'ın eşi Derya Kılıçdar'da sinir krizleri geçirdi. Cenaze namazına Kılıçdar'ın eşi Derya Kılıçdar'ın yanı sıra kızı Büşra annesi Hatice, babası Hüseyin Kılıçdar, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve binlerce vatandaş katıldı.

Cuma namazının ardından binlerce vatandaş hep birlikte şehit Kılıçdar'ın cenaze namazını kıldı. Namazın ardından Filistin ve Türk bayraklarıyla Beyazıt Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, 'Katil İsrail Filistin'den defol', 'Hamas'a selam direnişe devam', 'Siyonist İsrail Filistin'den defol' sloganları attı. Ardından İHH Başkanı Bülent Demir, Rıdvan Kaya, Ramazan Kaya ve gemide Kılıçdar ile birlikte bulunan bazı yerli yabancı aktivistler kısa konuşmalar yaptı.

Konuşmaların ardından Şehit Cevdet Kılıçdar'ın cenazesi Teşrik Tekbirleri eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Cenazenin omuzlarda taşındığı sırada binlerce vatandaş 'Kahrolsun İsrail' şeklinde sloganlar attı.

Şehit Kılıçdar'ın cenazesi Şahzadebaşı Camii'ne kadar omuzlarda taşındıktan sonra kortej halinde Edirnekapı Mezarlığı'na götürülecek. Kılıçdar'ın cenazesi burada dualarla toprağa verilecek.

 

ÖZGEÇMİŞİ

1972 yılında Kayseri'de doğan Cevdet Kılıçlar, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Selam ve Vakit Gazetesi ile Milli Gazete'de muhabir ve genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı. Erdem ve Gülhan adlarında bir kız ve bir erkek çocuk sahibi olan Cevdet Kılıçlar, Derya Kılıçlar ile evliydi. Kılıçlar, 2 yıldır İHH Basın Bürosu'nda internet editörü ve sorumlusu olarak görev yapıyordu.

Gazze şehitleri uğurlandı

Gazze'ye insani yardım için yola çıkan gemilerden Mavi Marmara'ya İsrail askerlerince yapılan baskında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan, binlerce kişinin dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Memleketi Kayseri'ye, dün akşam saatlerinde hava yoluyla getirilen Furkan Doğan'ın cenazesi, Cuma namazı öncesinde Hunat Camii'ne getirildi. Cenazeye katılanlar, Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra şehit Furkan Doğan'ın fotoğraflarını taşıyarak 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı.

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek'in kıldırdığı cenaze namazına milletvekili ve devlet erkanından da katılım oldu. Cenaze namazına AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Yaşan Karayel, Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, SP Kayseri İl Başkanı Mustafa Akkaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namazdan sonra dua eden grup, Furkan Doğan'ın tabutunu omuzlarda taşıdı. İsrail aleyhine sloganların devam ettiği cenaze sonrasında tekbir getiren grup, yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Furkan'ı uğurladı.

Yol boyunca bazı vatandaşlar Furkan'ın tabutu üzerine güller attı. Cenaze törenine katılanların, 'İsrail, Furkan'a sıktığın kurşunlar yüreğimde. Ölmedim. Senin için yaşıyorum', 'Onurumuz şehidimiz', 'Ahmet baba, Nimet anne gözümüz aydın olsun. Şehidimiz oldu', 'Furkan üzülme dualarımız hep seninle' yazılı pankartlar taşıdıkları gözlendi. Cenaze törenini Amerikan haber ajansı AP'nin muhabiri de takip etti.

Furkan Doğan, belediyeye ait cenaze aracına alındıktan sonra metropol ilçelerden Talas'ın Reşadiye Mahalle mezarlığında aile kabristanında toprağa verildi.

CENGİZ SONGÜR'ÜN CENAZESİ, İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Songür'ün (47) cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ndeki cenaze törenine Songür'ün eşi Nurcan, çocukları ve kardeşleri, gemide bulunan gönüllülerden Musa Çoğaş, Yıldız Çiçekdağ, Emin Bozkuş, Harun Aktürk ve Hayrettin Aydın'ın yanı sıra AK Parti İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, İbrahim Hasgür, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesinde vatandaşlar, gemide Songür'ün yanında olanlara sarılarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Taziyeleri kabul eden Cengiz Songür'ün tek oğlu İsmail Songür'ün gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Olayda yaralanan Musa Çoğaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail askerlerin son teknoloji silahlarla geldiğini, ancak yüzlerinde korku gördüklerini öne sürdü.

Çoğaş, gemide giydiği ayakkabısının üzerindeki kan izlerini gazetecilere gösterdi.

Cenaze namazı öncesi yaralı Musa Çoğaş, Songür'ün tabutunu öptü. Songür'ün cenaze namazını, amcasının oğlu Kemal Songür kıldırdı.

Cenazenin taşınması sırasında Songür'ün ablası Adife İnce sinir krizi geçirdi.

Cengiz Songür'ün cenazesi Buca'daki Kaynaklar Mezarlığında toprağa verildi.

GAZZE ŞEHİDİ AKYÜZ'Ü BİNLERCE KİŞİ TEKBİRLERLE UĞURLADI

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Cengiz Akyüz, memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Akyüz'ün cenazesi Hatay Havaalanı'ndan alınarak konvoy eşliğinde Hatay'ın İskenderun ilçesine getirildi. Kaptan Mehmet Paşa Camii'ni dolduran binlerce vatandaş Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail'i protesto etti.

Gazze yolunda şehit olan Cengiz Akyüz'ün cenaze namazına AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar'ın yanı sıra çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. Kalabalık, cenaze namazının kılınacağı avluya sığmayınca Ulu Cami Caddesi'ne gelen binlerce kişi cenaze namazı için saf tuttu.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Kaptan Mehmet Paşa Camii imamı İshak Aydın, Cengiz Akyüz'ün cenaze namazını kıldırdı. Akyüz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu tekbirlerle omuzlara alındı ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

GAZZE ŞEHİDİ TOPÇUOĞLU, ADANA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sırasında hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Merkez Sabancı Camii'nde cuma namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine şehidin eşi Çiğdem Topçuoğlu, oğlu Aytek Topçuoğlu, Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, Saadet Partisi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an'ı Kerim ve yapılan dualardan sonra İl Müftüsü İsmail Canbolat, cenaze namazını kıldırdı.

Vali İlhan Atış, şehidin oğlu Aytek Topçuoğlu'na taziyelerini sundu. Türk ve Filistin bayrağı taşıyan binlerce kişi attığı sloganlarla İsrail'i protesto etti.

Topçuoğlu'nun naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra oluşturulan uzun araç konvoy eşliğinde götürüldüğü Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze dolayısıyla polis cami çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.

ADIYAMAN; ŞEHİDİNİ TEKBİRLERLE UĞURLADI

Gazze'ye giden Mavi Marmara yardım gemisinde hayatını kaybeden Fahri Yaldız (43), memleketi Adıyaman'da tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

Adıyaman Ulucami'de, Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın kıldırdığı cenaze namazında İsrail'e yoğun tepkiler vardı. Adıyaman'ın tarihinde ilk defa böyle kalabalığın olduğunu kaydedilirken, birçok vatandaş baygınlık geçirdi.

Cenaze önünde saf tutan binlerce kişi, Cuma namazını yollarda kıldı. Cuma namazının bitiminden sonra vatandaşlar yoğun bir şekilde 'Mehmetçik Gazze'ye' sloganı ile tempo tuttu. Şehidin cenazesinde vatandaşlar izdiham yaşarken, cenazeyi tutmak için birbirleriyle adeta yarışa girdiler. Şehidin cenazesi Adıyaman Şehitliği'ne defnedildi.

GAZZE ŞEHİDİ BİLGEN'İN CENAZE TÖRENİNE ONBİNLER KATILDI

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail'in yaptığı saldırıda şehit edilen İbrahim Bilgen, memleketi Siirt'te toprağa verildi.

Abdulhakim Sancak Camii'nde kılınan ve onbinlerce kişinin katıldığı cenaze namazını, şehrin tanınmış alimlerinden Molla Bedrettin kıldırdı. Siirt Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Sadak ve milletvekillerinin de katıldığı cenaze töreninde Türk ve Filistin bayrakları taşındı. Vatandaşlar İsrail'i lanetleyen sloganlar attı. İbrahim Bilgen'in cenazesi, defnedileceği Şeyh Musa Mezarlığı'na kadar omuzlar üzerinde taşındı. Cenazesi, binlerce kişinin tekbirleri eşliğinde toprağa verildi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/onbinler-sehidlerini-ugurladi-165683.htm



Bu haber 1,574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,353 µs