En Sıcak Konular

HAKKARİ'DE POLİS NOKTASINA ROKETATARLI SALDIRI

4 Haziran 2010 03:27 tsi
HAKKARİ'DE POLİS NOKTASINA ROKETATARLI SALDIRI Hakkari'de Depin Bölgesi'nde teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi.

Yine roketatarlı saldırı!

Hakkari'de Depin Bölgesi'nde teröristlerce roket atarlı saldırı düzenlendi.
Hakkari'nin Depin polis noktası yakınlarında, zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Teröristleri roketatarlı saldırısında 2 polis memuru yaralandı. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
Olay bugün akşam saat 20.30 saralarında Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis Kontrol noktası yakınlarındaki çöplük mevkiinde meydana geldi. Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde seyir halinde olan özel hareket polislerine ait zırhlı araca dağlık alandan roketatarlı saldırı düzenlendi. Hakkari Valisi Muammer Türker, saldırıda 2 polis memurunun yaralandığını söyledi.
Hakkari Valisi Muammer Türker, yaralı polis memurlarının ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilip, tedavi altına alındığını belirtirken, gece karanlığından yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için de bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Saldırıdan hemen sonra Hakkari'den çok sayıda zırhlı araç ve özel hareket polisleri bölge sevk edildi.

Bir saldırı daha!
Hakkari'deki saldırının ardından operasyona giden polis aracına ateş açıldı : 1 polis yaralı
Hakkari'nin Depin polis noktası yakınlarında zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı sonucu 2 polis memurunun yaralanmasının ardından bölgeye giden diğer polis aracına teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 1 polis memuru daha yaralandı. Bölgede çatışmanın yer yer devam ettiği bildirilidi.

GEVAŞ İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ'NE TACİZ ATEŞİ
Van'ın Gevaş İlçesi'nde, bugün saat 00.15 sıralarında, İlçe Emniyet Amirliği'ne teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Nöbette görev yapan polislerin ateşe cevap vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristler, bunun üzerine gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.
Bu arada Van'a 40 kilometre uzaklıktaki Gevaş İlçesi'ne Van'dan Özel Harekat polisleri takviye olarak gönderildi.
Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

NUSAYBİN'DE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ BAHÇESİNE PATLAYICI ATILDI
Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesini patlayıcı atıldı. Alınan ilk bilgilere göre ölen ya da yaralanan olmazken çevredeki bazı araçların camları kırıldı.
Saldırı saat 00.30'da 8 Mart Mahallesi Tandoğan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerin bahçeye attıkları patlayıcı infilak etti. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda, çevredeki bazı bina ve araçların camları kırıldı.
Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. [1]

BDP'li vekil Bayındır'ın kalça kemiği kırıldı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde BDP'lilerin Abdullah Öcalan'ın geri çekilmemesi ve operasyonların durdurulması için Habur Sıır Kapası'na doğru yaptığı yürüyüşte olaylar çıktı. Yaşanan arbedede BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kaça kemiğinin kırıldığı belirtildi.

Silopi'de bugün esnafların kepenklerini kapatmasının ardından BDP ilçe teşkilatı Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümemesi halinde çekileceğini açıklamasının ardından, Öcalan'ın çekilmemesi, operasyonların durdurulması ve batı illerinde Kürt öğerncilere yönelik saldırıların son bulması için yürüyüş düzenledi. Akşam saatlerinde Habur Sınır Kapısı'na doğru yönelik yürüyüşe BDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır, belediye başkanları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

BDP otobüsü eşliğinde açılan, 'Kürt sorununda demokratik çözüm için Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan, muhatap alınsın' pankartı eşliğinde yürüyüşe geçen grubun önünü sıkı güvenlik önlemleri alan polis kesti. Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, sonlandırmasını istedi. Ancak grubun yürüyüşe devam etmek istemesi üzerine müdahalede bulunuldu. Göstericiler arasında bulunan grupların taşla karşılık vermesi üzerine polis, grubu dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.

BDP'Lİ BAYINDIR'IN KALÇA KEMİĞİ KIRILDI

Yaşanan arbedede BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kalça kemiğinin belirtildi. Milletvekili Hasip Kaplan'ın da atılan gazdan etkinlendi. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayındır'a ilk müdahale burada yapıldıktan sonra helikopterle Diyarbakır'a sevkedileceği belirtildi. Bu arada Silopi'deki olayların ara sokaklarda devam ediyor. [2]

 

Kaynak:

[1] MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/yine-roketatarli-saldiri-/turkiye/sondakika/03.06.2010/1246339/default.htm

[2] MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/bdp-li-vekil-bayindir-in-kalca-kemigi-kirildi/turkiye/sondakika/03.06.2010/1246300/default.htm

 



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,678 µs