En Sıcak Konular

TERÖRE 10 HAFTADA 38 ŞEHİT VERDİK

3 Haziran 2010 10:39 tsi
TERÖRE 10 HAFTADA 38 ŞEHİT VERDİK PKK açılımıyla teröriste cesaret veren AKP iktidarının günlerdir İsrail’e yönelik sert açıklamalarla oyalanıp şehit haberlerini izlemekle yetinmesi, giderek artan bir tepkiyi de tetikledi.

Gürlemeyi bırak Kandil'e bak!

Sınır ötesi yetkinizi kullanın
PKK açılımıyla teröriste cesaret veren AKP iktidarının günlerdir İsrail’e yönelik sert açıklamalarla oyalanıp şehit haberlerini izlemekle yetinmesi, giderek artan bir tepkiyi de tetikledi. Vatandaşlar, akan kanın durması için hükümetin Meclis’ten aldığı sınır ötesi harekat yetkisini kullanarak hainlerin yuvalandığı Kandil bölgesine operasyonların başlamasını istedi. 
Kara habersiz günümüz yok
SON 10 hafta içinde asker, polis, korucu 38 evladını Kandil kaynaklı teröre kurban veren Türkiye, dün de Jandarma Komando Onbaşı Fatih Gökkaya’yı yitirdi. Hakkari’deki çatışmada yaralanan Gökkaya, kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Şehit Gökkaya, Aksaray’da toprağa verildi. Cudi ve Küpeli Dağı’nda operasyon sürüyor. ‰ 8’de
10 haftada 38 şehit verdik
Türkiye, son 10 hafta içinde asker, polis ve korucu 38 evladını Kandil kaynaklı teröre kurban verdi. Peş peşe gelen şehit haberleri, tüm gözleri sert açıklamalarla günü kurtaran AKP hükümetine çevirdi.
AKP’nin ’PKK açılımı’ndan yüz bulan eli kanlı teröristler, 25 Mart’tan bu yana 38 güvenlik görevlisini şehit etti. Vatandaşlar hükümetin, Kandil’deki PKK yuvalarını ortadan kaldırması için bir an önce harekete geçmesini istedi. İşte son 10 haftada teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz:
25 Mart - Şırnak
Geçici Köy Korucusu Fevzi Altürk.
30 Mart - Hakkari
Uzman Çavuşlar Mehmet Kaya Çelik, Nuri Aydın ve Fatih Aydoğdu.
15 Nisan - Batman
Jandarma Kıdemli Üstçavuş Süleyman Gür.
17 Nisan - Samsun
Polis memurları Hüseyin Koç ve Malik Soykal.
18 Nisan - Şırnak
Yaralanan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya GATA’da şehit şehit oldu.
21 Nisan - Hakkari
Piyade Er Ahmet İnce.
23 Nisan - Mardin
Polis memuru Ömer Akcan.
26 Nisan - Giresun
Jandarma Astsubay Ahmet Eryılmaz.
27 Nisan - Hakkarİ
Jandarma Er Selman Özay, Uzman Çavuş Erkan Ayaz.
30 Nisan - Tunceli, Hakkari
Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk, Jandarma Er Halil İbrahim Ertaş, Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit, Jandarma Komando Er Adem Şimşek, Jandarma Komando Er Ahmet Eyce.
1 Mayıs - Diyarbakır
Teğmen Ahmet Altunoğlu.
7 Mayıs - Dağlıca
Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu, Uzman Çavuş Metin Can.
8 Mayıs - Hakkari, Şırnak
Piyade Er Emin Şener, Komanda Çavuş Emrah Aktaş.
10 Mayıs - Hakkari
İstikam Uzman Çavuş Birol Mutlu.
20 Mayıs - Tunceli
30 Nisan Cuma günü teröristlerce yapılan saldırıda yaralanan Jandarma Komando Çavuş Erman Aydın GATA’da şehit oldu.
27 Mayıs - Şırnak ve Siirt
Komando Uzman Çavuş Adem Erboyacı, Jandarma er Bahtiyar Yalınca.
29 Mayıs - Şırnak, Siirt ve Hatay
Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk, Piyade Er Muhammet Özbek, Geçici Köy Korucuları Abdullah Bilir, Abdülrezzak Kaçan ile Abdülmecit Özkan, özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay.
30 Mayıs - İskendurun
Deniz erler Erhan Terletme, Kerem Oğuz Erbay, Serhat Aslan, İsmail Kartal, Erol Tavukçu ve Ümit Akbulut.
2  Haziran - Hakkari
Jandarma Komando Onbaşı Fatih Gökkaya.
Hainler yine kan döktü!
Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere bölgesindeki askeri birliğe önceki gece terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşi açılması sonucu yaralanan 3 askerden 1’i şehit oldu. İlçenin Irak sınırında bulunan Uzundere bölgesi dağlık arazi kesimindeki askeri birliğe, terör örgütü PKK üyelerince ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 asker yaralandı. Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Jandarma Komando Onbaşı Fatih Gökkaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Baba ocağına ateş düştü
21 yaşındaki Jandarma Komando Onbaşı Fatih Gökkaya’nın Aksaray’daki babaevinde büyük acı yaşanıyor. Gökkaya’nın Aksaray’ın merkeze bağlı Hırtakol köyünde Türk bayrağı asılan babaevinden feryatlar yükseldi.  Bekar olduğu öğrenilen şehit Gökkaya’nın cenazesi, toprağa verilmek üzere uçakla Nevşehir’e, oradan da kara yoluyla Hırkatol köyüne götürüldü. Şehit Gökkaya için Aksaray Ulu Camii’nde askeri tören düzenlendi. Şehidin yakınlarının yanı sıra çok sayıda siyaset adamı ve askerin de katıldığı törende PKK terörü lanetlendi. Anne Kıymet ve baba Osman Gökkaya’nın şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu başında bir süre gözyaşı dökmeleri, törene katılanların duygulanmasına neden oldu. Cenaze namazından sonra Şehit Onbaşı Gökkaya’nın bir süre askerler tarafından taşınan cenazesi, Aksaray Şehitliği’nde toprağa verildi.
Aksaray şehidini bağrına bastı
Şehit Onbaşı Fatih Gökkaya için Aksaray’da düzenlenen törende vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla PKK terörünü lanetledi. Törene katılanlar sık sık, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde attıkları sloganlarla terör örgütünü protesto etti.Şehidin, Konya’da çobanlık yapan babası Osman Gökkaya’yı Jandarma Binmaşı Süleyman Mercan teselli etti.
2 terörist öldürüldü
Öte yandan, Çukurca’da önceki akşam saatlerinde 1 askerin şehit edildiği 2 askerin de yaralandığı bölgede çıkan çatışmada 1’i kadın 2 terörist öldürüldü. Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Devam eden çatışmalarda 1’i kadın 2 terörist uzun namlulu silahları ve el bombalarıyla birlilikte ölü ele geçirilmiştir. Diğer teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlar sürmektedir” denildi.
‘Şehide ve Vatanına Sahip Çık’ yürüyüşü
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, şehit edilen askerler için “Şehide ve Vatanına Sahip Çık” yürüyüş düzenlendi.Terör saldırısını protesto etmek amacıyla sivil toplum örgütleri, sendika, dernek temsilcilerince düzenlenen ve vatandaşın katıldığı yürüyüş, İnönü Meydanı’nda başladı. Türk bayrakları ve terör örgütü aleyhine yazıların bulunduğu pankartlar taşıyan ve sloganlar atan vatandaşlar, Şehit Pamir Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na geldi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, buradaki konuşmasında, “(Ateş düştüğü yeri yakar) derler, ateş İskenderun’a düştü, tüm Türkiye’ye düştü. Şehit askerlerimiz artık kalbimizdedir, bu acı unutulmayacak, anıları İskenderun ile yaşayacak” dedi.
Güçlü bağlar terörü boğar
Şehitlere her zaman sahip çıkacaklarını ifade eden Civelek, “Gün, güçlerimizi birleştirme zamanıdır. Kararlılığımızı, dost düşman herkese gösterme, vatanımıza sahip çıkma zamanıdır. Terör ve şiddet kardeşliğimizi, birliğimizi bozamaz. Aramızdaki güçlü bağlar terörü boğar. Biz, Samsun’dan başlayarak Anadolu’nun her köşesinde bağımsızlık ateşini yakarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran onurlu bir milletiz” diye konuştu.
‘Terörün hamisi ABD’ demişlerdi
Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş, 1992 yılında ABD ile terör örgütünün bağını ortaya koymuştu. PKK’ya malzeme taşıyan ABD helikopterlerinin düşürülmesini emreden Güreş, Türk hava sahası içinde ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta bulunduğu yerlerde uçuş kontrol planlarının kendilerinde olduğunu belirtip, izinsiz uçacak Çekiç Güç uçakları için “Vur emri” vermişti. Eski Terörle Mücadele Koordinatörü, emekli Orgeneral Edip Başer de, ABD ve koalisyon ortaklarının Kuzey Irak’ta yuvalanmış PKK terör örgütünü görmezden geldiğini belirtmişti. Başer, “ABD, Kuzey Irak’taki Kürt toplulukları harekatın başından beri koşulsuz destekliyor” demişti.
Küpeli Dağı’na dev operasyon
Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin Cudi Dağı’ndan sonra en önemli geçiş ve barınma noktalarından biri olarak kullandıkları Küpeli Dağı’nda büyük bir operasyon başlatıldı. Tamamı subay ve astsubaylardan oluşan özel birlikler dağda barınmaya çalışan teröristleri arıyor. Küpeli’ye profesyonel birliklerin dışında mühimmat ve zırhlı araçlar da sevkedildi. Şırnak’ta PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar Küpeli’nin yanı sıra Cudi Dağı’nda da sürdürülüyor. Öte yandan, Siirt’in Eruh ilçesi yakınlarındaki Çırav Dağı’nda arazi arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışma ardından teröristler, karanlıktan faydalanarak kaçtı.
İskenderun için çok boyutlu çalışıyoruz
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İskenderun’daki terör saldırısıyla ilgili olarak, “Çok yoğun çalışıyoruz. Bu olayın öncesiyle ilgili de çok ciddi çalışma içerisindeyiz” dedi. Atalay katıldığı e-pasaport tanıtım toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, İskenderun’daki terör saldırısıyla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine, Atalay şöyle dedi:
Birileri telaş ediyor
“Biz bakanlık olarak, güvenlik birimleri olarak bu konunun içindeyiz. Görüşmeler, toplantılar, çalışmalar oldu. Benim bu konudaki hassasiyetimi biliyorsunuz.” İskenderun üzerinde çok yoğun çalıştıklarını ifade eden Atalay, bu olayın öncesiyle ilgili de çok ciddi çalışma içerisinde bulunduklarını bildirdi. Atalay, şöyle devam etti: “Sadece orası da değil tabi. Yürüttüğümüz çalışmalar bütün boyutlarıyla ele alınacak. Ben hafta sonu Batman ve Diyarbakır’daydım. Batman’da çok önemli toplantılar yaptım. Türkiye’de biz terörle müceadele stratejsi içerisinde demokratikleşme sürecimizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Orada hiç bir aksama olmayacak. Birileri telaş ediyor. Vatandaşın desteği kalmıyor. Vatandaş artık huzurlu ve özgür siyaset yaparak ve düşüncelerini söyleyerek taleplerini ileterek ama şiddet ve terörün olmadığı ortamda refah içinde huzur içinde yaşamak istiyor ama birileri bundan rahatsız oluyor, yine terör ve şiddetle bu konuları güncelleştirmek tekrar kendi varlıklarını ortaya koymak istiyor. Bu tabii uzun süren bir çalışmadır, mücadeledir.”
İyi analizler içindeyiz
Bütün kapsamıyla demokratik ve insani yaklaşımları hep ön planda tutarak ama güvenlik boyutunu da asla ihmal etmeden bu çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Atalay, “Çok iyi analizler içindeyiz, Amanoslar orası. İskenderun olayının öncesiyle ilgili ciddi çalışma yaptırıyoruz. Tabii Silahlı Kuvvetlerimizin kendi alanı. Orada da o çalışmaları yürütüyorlar. Bu konuda bugüne kadar hiç olmadığı şekilde çok boyutlu bilgilenme, analiz, değerlendirme ve eylem planı geliştirme çalışmaları içindeyiz” diye konuştu.(Haber: Önsel ÜNAL-Yeniçağ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=35406

 



Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,020 µs