En Sıcak Konular

HAMASî SÖYLEMLERDEN ÖTE İCRAAT LÂZIM

2 Haziran 2010 12:16 tsi
HAMASî SÖYLEMLERDEN ÖTE İCRAAT LÂZIM AKP hükümetinden,hamaset yüklü söylemlerden öte,yürürlükteki askerî anlaşmalar başta olmak üzere, ilişkileri askıya alması isteniyor.

Gazze'ye yardım gemisine saldırıp, resmî açıklamaya göre 9 kişiyi katleden ve diğer yolcuları rehin alıp hücrelere tıkan İsrail'e yönelik tepkiler devam ederken, özellikle AKP hükümetinin, hamaset yüklü söylemlerden öte, rehin alınan vatandaşlarını bir an önce kurtarıp, yürürlükteki askerî anlaşmalar başta olmak üzere, ilişkileri askıya alması isteniyor.

DP: ASKERî ANLAŞMALAR ASKIYA ALINMALI

Konuyla ilgili somut tekliflerden biri, “İsrail'le ilişkiler gözden geçirilerek Askerî İşbirliği Anlaşması askıya alınmalıdır” diyen DP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ülgen'den gelirken, Norveç Eğitim Bakanı Kristin Halvorsen de, uluslararası topluma, Gazze'ye yardım götüren gemilere kanlı baskın yapan İsrail'e silâh ticaretinde ambargo uygulanması çağrısında bulundu.

Askerî anlaşmalar ASKIYA ALINSIN

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ülgen, İsrail ile ilişkilerin gözden geçirilerek Askerî İşbirliği Anlaşmasının askıya alınmasını istedi.

DP Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Ülgen, İsrail’in, pek çok sivilin vefat etmesine sebep olan Gazze’ye yardım malzemesi götüren gemilere saldırısını şiddetle kınadığını kaydetti. Saldırıda vefat edenlere rahmet dileyen Ülgen, şöyle devam etti:

‘’İsrail bir kez daha uluslar arası hukuku hiçe saymış, sivilleri hedef alarak aşırı şiddet kullanmıştır. İsrail’in bu saldırısına yönelik gerekli diplomatik tepki verilmeli ve BM Güvenlik Konseyi’nden İsrail’i kınayan bir karar çıkarılmalıdır. İsrail ile ilişkiler gözden geçirilerek Askerî İşbirliği Anlaşması askıya alınmalıdır.

Öte yandan hükümet, iç kamuoyunda oluşabilecek tepkilerin ölçülü ve şiddetten uzak kalmasını sağlamak durumundadır. Türkiye’nin devlet geleneği bunu gerektirmektedir. Türkiye’deki İsrail vatandaşları ve Musevi vatandaşlarımızın bu zor şartlarda can güvenliğinin korunması elzemdir. Türkiye, İsrail’in aksine tepkisini diplomatik sınırlar ve uluslararası hukuka uyum içinde göstermelidir.

İsrail ile kriz yaşanacağı birkaç gün önceden açıkça belli olmuşken, ne Başbakan ne de Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’de olmaması düşündürücüdür.’’

Terör örgütünün İskenderun’daki askerlere yönelik saldırısına da değinen Ülgen, olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Ülgen, ‘’Son zamanlarda artışa geçen terör eylemleri karşısında hükümetin derhal etkili önlemler alması gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi.

 

Kaynak: YENİ ASYA GAZETESİ,http://www.yeniasya.com.tr/2010/06/02/guncel/h2.htm
 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,552 µs