En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU: ''TBMM, İSRAİL’İ ‘TERÖR DEVLETİ’ İLAN ETMELİDİR''

2 Haziran 2010 12:06 tsi
YALÇIN TOPÇU: ''TBMM, İSRAİL’İ ‘TERÖR DEVLETİ’ İLAN ETMELİDİR'' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İsrail’in TBMM tarafından ‘terör devleti’ ilan edilmesini önerdi…

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İsrail’in TBMM tarafından ‘terör devleti’ ilan edilmesini önerdi…
İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere silahlı müdahalesiyle başlayan ve hükümet tarafından İsrail’le ilişkiler açından yeni bir milat olarak kabul edilen süreç tutukluların serbest bırakılmasıyla rafa kaldırılmamalıdır. İsrail’in yaptığı yanına kalmamalıdır. İsrail’e yönelik her türlü yaptırım en son şiddetiyle uygulanmalıdır.
 
Olayın ciddiyeti ortadadır. İsrail, Türkiye’ye karşı adeta savaş ilan etmiştir. Yaptıklarının Türkçe açıklaması budur. Olayı basit bir saldırganlık olarak görerek toplumsal öfkeyi yatıştırma hesabıyla hamasi ve edebi cümlelerle olayı geçiştirmeye çalışmak devlet olma vakarı ve sorumluluğu ve de Türk devlet geleneğine yakışan bir tavır değildir. Türk’ün merhameti gibi öfkesi ve intikamı da büyüktür. Hükümet buna yakışır bir tavır göstermelidir. Aksi halde süreç ikinci çuval olayı olarak adlandırılacaktır. Şöyle ki, İsrail, bayrağımızın dalgalandığı gemiye pervasızca saldırmış, üstelik uluslararası sularda hukuk tanımadan vahşice silahlı müdahalede bulunmuş, vatandaşlarımıza kurşun yağdırmış, yaralılara bile kelepçelemiş, bütün bunlara rağmen pişkince bize racon üstüne racon kesmiştir. Gazze ablukası kırılamamış, olaylar İsrail’in planladığı gibi yürümüş, Türkiye’nin bölgenin abisi iddiası ve karizmasına adeta çizik atılmıştır. ABD devreye girmeden İsrail’den bilgi bile alamayan bir Türkiye görüntüsü söz konusudur. Kendimizi kandırmanın anlamı yoktur. İsrail, Türkiye’den çekinmediğini çok net bir şekilde göstermiştir.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2 gündür ABD’de yürüttüğü diplomatik temaslar neticesinde ABD’ye İsrail’i kınadığına dair tek bir cümle bile söyletememiştir. BM ise sadece tavsiye kararı almış, İsrail’i kınamamıştır.
 
Sayın Davutoğlu’nun dediği gibi bu olay Türkiye’nin 11 Eylül’ü ise boyundan büyük laflar etmenin meseleye çözüm olmadığını kendisine hatırlatmak isteriz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 11 Eylül’den sonra ABD’nin yaptıklarını bütün dünya gördü. Biz sorumlu ve yol gösterici muhalefet anlayışımız gereği milli dava olarak gördüğümüz bu meselede hükümete destek verdik. Hükümetin bir kısım zafiyetlerine rağmen İsrail’in vahşetine dikkati çektik. Bundan sonraki süreçte hükümetin her adımını takip ederek hamasi ve edebi cümlelerin hayata geçirilip geçirilmediğini takip edeceğiz. Siyaset ve devlet adamlığı ciddiyet ister. Böyle milli meseleler günü kurtarma politikalarıyla geçiştirilemez.

Öte yandan hükümetin muhalefet partilerine ‘ bu meseleyi iç politika meselesi yapmayın’ şeklindeki serzenişini kendilerine de hatırlatmak isteriz. Onlar da bu meseleyi iç politikada siyasi çıkar elde etme gayesiyle sündürmemelidir. Bu olayı bir fırsat olarak görmemelidir. Gazze şehitlerinin insanlık vicdanı uğruna akıttıkları kanı kimsenin siyasi istismar malzemesi yapmaya hakkı yoktur. İsrail’e yapılacak yaptırımlar bellidir. Hükümet gereğini yapmalıdır.
 
Ne yazık ki hükümetin şu ana kadar yaptığı ciddi bir yaptırım yoktur. Yaptırımlar sertleştirilmeli, İsrail yalnızlaştırılmalıdır.
 
Hükümetin öncülüğünde TBMM’den İsrail’in terör devleti olduğu kararı çıkarılmalıdır. Uluslar arası mahkemelerde İsrail aleyhine davalar açılmalıdır. İsrail’le yapılmış bütün ikili anlaşmalar sonlandırılmalıdır. Ticari ilişkiler bitirilmelidir. Başbakan R.Tayyip Erdoğan Musevi Lobilerinden aldığı nişan ve beratları iade etmelidir. Erdoğan Medeniyetler İttifakı Eşbaşkanlığı’ından ivedilikle ayrılmalıdır.
En önemlisi, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi üyesi olmasıyla sürekli övünen hükümet hiç zaman kaybetmeden İsrail’in nükleer gücüne dikkati çekerek, BM’nin yaptırımlar uygulaması için somut adımlar atmalıdır.
Milli mesele ve milli onurumuz olarak gördüğümüz bu konuda Hükümetin doğru işlerinde sürekli yanlarında olacağımızı fakat yanlışlarında da en sert şekilde karşılarında bulunacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.
 

Not: Bu haber, Mir Haber'e BBP Genel Merkezi Tarafından Gönderilmiştir.



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,734 µs