En Sıcak Konular

''TÜRKİYE, GÜÇLÜ DEVLET OLMANIN VECİBELERİNİ YERİNE GETİRMELİDİR''

1 Haziran 2010 23:03 tsi
''TÜRKİYE, GÜÇLÜ DEVLET OLMANIN VECİBELERİNİ YERİNE GETİRMELİDİR'' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu İsrail'in Büyükelçilik Binası ve Elçilik Rezidansı önündeki protesto gösterilerine katıldı.Topçu,İsrail’i şiddet ve nefretle protesto ettiklerini belirtti.

YALÇIN TOPÇU : TÜRKİYE, GÜÇLÜ BİR DEVLET OLMANIN VECİBELERİNİ TAM OLARAK YERİNE GETİRMELİDİR

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu İsrail'in Büyükelçilik Binası ve Elçilik Rezidansı önündeki protesto gösterilerine katıldı.

İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Yardım Konvoyunu Oluşturan Gemilere Saldırması Sonrası Ankara'da Büyük Tepki Oluştu. İsrail'in Büyükelçilik Binası ve Elçilik Rezidansı Protestoların Merkezi Haline Geldi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu başkanlığındaki Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi heyeti, BBP Ankara İl Başkanlığı, BBP İlçe Başkanlıkları ve Alperen Ocakları İsrail'in Büyükelçilik Binası ve Elçilik Rezidansı önündeki protestolara iştirak etti.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okudu. Emniyet güçlerine zorluk çıkartmadan tepkilerini gösteren kalabalık grup, Yalçın Topçu öncülüğünde atılan sloganlar ile israil’i kınadı.

Akşam saatlerinde parti genel merkezi önünde toplanan yaklaşık 2000 kişi, Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail tarafından yapılan müdahalenin protesto edilmesi amacıyla İsrail Büyükelçisi Levi’nin Konutu’na doğru yürüyüşe geçti.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun da katıldığı protesto yürüyüşü BBP Genel Merkezi önünden sloganlarla başladı. Kalabalığın sürekli olarak İsrail ve PKK’yı protesto ettiği sırada halkın alkış ve sloganlarla, araçlarından klakson çalarak destek verdiği görüldü. Protestoya katılan kalabalık ‘Kahrolsun İsrail, Kahrolsun PKK ’ ve ‘Osmanlı’nın torunu Alperenler geliyor’ şeklindeki sloganlar eşliğinde tekbirler getirerek yürüdü. 

Yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüşten sonra Levi’nin konutuna ulaşıldı. Burada kısa bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, önce PKK saldırısını kınayıp, PKK ve ilişkili olduğunu düşündüğü İsrail’i şiddet ve nefretle protesto ettiklerini belirterek, dünyaya meydan okuyan İsrail’e artık haddinin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail’in saldırısını vahşice ve insanlık dışı olarak değerlendiren ve Dünya barışı ve güvenliği için en büyük tehdit İsrail’dir diyen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu İsrail saldırısını sert dille kınadı. Topçu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

İsrail kuşatması altındaki Filistinlilere gıda, tıbbi malzeme ve diğer insani yardım malzemeleri götüren gemilere saldırının kabul edilemez olduğu gerçeğinin üstünü hiçbir bahane ve dezenformasyon çabaları örtemez.

Meselenin İsrail ve Filistin boyutundan çıkarak artık Türkiye ve İsrail sorununa dönüştüğü görülüyor. Bu mesele Türkiye için “milli bir meseledir”. Türkiye'nin tavrı çok önemlidir.

Türkiye; kendi konumu, tarihsel sorumluluğu, geleceğe yönelik beklentileri ve hepsinin ötesinde insanlığın ortak vicdanını temsil etmektedir.

İnsanlık için bir araya gelen bu küçük topluluk, kahramanca ve asil bir davranış göstererek insanlık adına insanlık tarihine geçecek onurlu bir mücadele göstermişlerdir. Nemrut’un ateşine su taşıyan karıncalar gibi, İsrail’in vahşetine ve yıllardır bölgeyi yakıp yıkan terör ateşine bir damla su dökmek için canlarını feda etmişler ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışmışlardır.

Evet, onlar başardılar. Dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardılar. Şehitler verildi, masum kanlar aktı ama dünyanın dikkati çekilmiştir. İsrail’in kirli yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Allah onları yanına almıştır. Onlar insanlığın medar-ı iftiharıdırlar.

Şu andan itibaren dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu elim olay karşısında tüm ülkeler insanlık adına İsrail’e haddini bildirmelidir diyen Yalçın Topçu şöyle devam etti:

İsrail bir kez daha uluslararası hukuk tanımazlığını gözler önüne sermiştir. Siyasi güç dengeleri çerçevesinde günümüze kadar hukuk dışı eylemlerini belli ölçülerde kamufle etmeyi başarmış olan İsrail, bu kez insanlığın vicdanına yönelttiği namlu ucu ile uluslararası toplumun hedefi haline gelmiştir.

İsrail’i dünya kamuoyunda yalnızlaştırmak, dışlamak ve cezalandırmak insanlığın barış ve huzuru için şarttır. Türkiye bu konuda her türlü girişimde bulunmalıdır. Kızılay bu noktada hemen harekete geçirilmelidir.  Diplomatik girişimlerin yanında, Türk Silahlı kuvvetleri uluslararası sularda güvenlik önlemlerini arttırmalı oradaki vatandaşların hukukunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla harekete geçmelidir. Ayrıca bu elim hadisenin Türkiye’nin savunma sanayisinin İsrail’e olan bağımlılığından kurtulması için bir fırsat olarak da değerlendirilmelidir. Derhal şehit ve yaralılarımızın teslim alınması konusunda geç kalınıyor. Bu konuda acil adımlar atılmalıdır. İsrail ile yapılan ticari askeri ve stratejik tüm antlaşmalar süresiz askıya alınmalıdır. Ülkemizde bulunan yabancı ülke konsolosları ve bir araya gelip ortak tavır göstermelidir. Genel sekreteri Türkiye’den olan ama, şu ana kadar olağanüstü bir girişimde bulunmayan İKÖ harekete geçmelidir.

Had bilmez, hukuk tanımaz, her işinde ancak terör devletlerinin yöntemi olacak bir şekilde hareket eden İsrail’e artık dur denmesi gerekmektedir. Bu konuda Türkiye güçlü Devlet olmanın tüm vecibelerini eksiksiz yerine getirmelidir.

Ankara'da  bu protestonun yapıldığı saatlerde İstanbul'da da İsrail Konsolosluğu önünde BBP İstanbul İl başkanlığı ve Alperen Ocaklarının protestosu gerçekleşti. Protesto Gösterilerine Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan ve tüm il ve ilçe teşkilatları iştirak etti.

 

Kaynak: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=473 


 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,555 µs