En Sıcak Konular

İSRAİL İNSANLIĞA KURŞUN SIKTI

1 Haziran 2010 14:56 tsi
İSRAİL İNSANLIĞA KURŞUN SIKTI İsrail, uluslararası hukuku bir kez daha ayaklar altına alarak, insanlığa kurşun sıktı.

İsrail, insanlığa kurşun sıktı…

İsrail'in ambargosu altında yıllardır açlık ve sefalete mahkum edilen Filistinlilere yardım eli uzatmak amacıyla dünyanın dört bir yanından toplanan insan hakları savunucuları, yardım gemilerinde İsrail askerlerinin saldırısına uğradılar. Hayatını kaybedenler ve yaralananlar var.

İnsani yardıma kan bulaştı.

Vicdanlarının sesini dinleyerek sadece Filistinli mazlumlara yardım götürmek için yola çıkan bu kahraman insanlara, tüm uluslar arası hukuk kuralları ihlal edilerek ateş açıldı, kan akıtıldı. Kimsenin aklına bile getirmek istemediği en kötü senaryo gerçekleşti; çünkü hiç kimse İsrail yönetiminin insani yardım götüren gemilere saldırabileceğine ihtimal vermiyordu.

Ama İsrail, uluslararası hukuku bir kez daha ayaklar altına alarak, insanlığa kurşun sıktı. O gemide hayatını kaybeden kardeşlerimiz, insanlığın ölmediğini göstermek için canlarını ortaya koydular; şehit oldular.

Şimdi insanlığın da yapması gereken bir şey var; İsrail'e yaptığı çirkefliğin bedelini ödetmek!

Tüm küresel güçlere, uluslar arası örgütlere ve uluslar arası hukuku işleten mekanizmalara düşen görev, insanlığın vicdanını temsil eden bu kahraman insanlara yapılan muamelenin hesabını sormak olmalıdır.

Bu hesap sorulmaz ise yeni uluslararası düzenin eskisinden hiçbir farkının olmadığı, zulüm, adaletsizlik ve tahakküm üzerine inşa edildiği kanaati hakim olacaktır. Küresel güçlerin her platformda verdikleri barış mesajlarının ne kadar karşılıksız olduğu da ortaya çıkacaktır.

Dünya, İsrail'in kan damlattığı kendi vicdanını temizlemek zorundadır.

Kanlı vicdanla yoluna devam etmeye kalkışırsa, bundan sonra yapacaklarının İsrail'in yaptıklarından hiçbir farkı olmayacaktır.

Türkiye'yi de bu konuda zorlu bir sınav beklemektedir. İnsani yardım taşıyan gemiler Türk limanlarından hareket etmiş ve içindeki kişilerin çoğu da Türk vatandaşıdır. İsrail bunu bildiği halde gemilere hukuka aykırı şekilde operasyon yapmış, insani yardım görevlilerini öldürmüş ve yaralamıştır.

Türkiye bu durumu kendisine yönelik bir tecavüz şeklinde değerlendirmeli ve diplomatik, siyasi, hukuki tüm kanalları kullanarak bu tecavüzü cezalandırmalıdır. Bu noktada sağduyu ve soğukkanlılık elden bırakılmamalı, kamuoyunun tepkileri çok iyi organize edilmeli, tahriklere meydan verilmemelidir.

İsrail'in insanlığa sıktığı bu kurşundan inşallah hayırlı neticeler çıkartılacak şekilde bir yol haritası izlenmeye özen gösterilmelidir.

Dr. Abdullah Özkan-Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/makale/israil-insanliga-kursun-sikti-165234.htm



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,842 µs