En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''DİPLOMASİNİN İMKANLARINI KULLANACAĞIZ''

1 Haziran 2010 16:33 tsi
ERDOĞAN: ''DİPLOMASİNİN İMKANLARINI KULLANACAĞIZ'' Erdoğan,dünden beri "Başbakan grupta ne konuşacak" diye hayecenla bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.Konuşma çoşkundu ama İsral'e yeni bir yaptırımdan söz etmedi.

'Düşmanlığımız şiddetlidir' 

Erdoğan merakla beklenen gurp konuşmasını tamamladı."Kuru kuru lanet olmaz" dedi ama İsral'e yeni bir yaptırımdan söz etmedi. İşte iki dilde canlı yayınlanan o önemli konuşma:

Başbakan Erdoğan İsrail'in yardım gemilerine saldırısının ardından AKP grup toplantısında Türkiye'nin yol haritasını açıkladı..

İşte konuşmadan satırbaşları;

Dün gecenin karanlığında 2 kanlı saldırı gerçeklerşti. Ahdeniz sularında insanlık tarihi tarihi nen ağır yaralarından birini aldı. Yükü merhamet olan gemiler menzillerine varamadı. İsrail ordusuna ait silahlı unsurlar Gazze'ye insani yardım götüren gemilere uluslarasrası sularda tamamen hukusuz bir şekilde saldırıda bulundu. Kadınların, çocukların, din adamalrının ve sadece siv,illerin bulunduğu bu gemilere yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu katliam her türli katliamı haketmiş bir katliandı. İnsanlığın vicdanına, dünya barışına yapılmış bir saldırdır.

BM'NİN TEMEL FELSEFESİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRI

600 insana ve 6 gemiye yapılan bu saldırıyı BM'nin temel felesefesine yapılmış bir saldırı olduğu açıktır. Uluslarası sefer kuralları içinde sıkı bir şekilde kontrol edilmişti o gemiler. Gemilere beyaz bayrak çekilmişti. Bildiğiniz gibi biz o sırada Latin Amerikadaydık. Hatay'daki saldırı ve İsrail'in saldırısı sonrası geziyi yarıda keserek ülkeye döndük. Gereken adımları atmaya başladık.

DİPLOMASİNİN İMKANLARINI KULLANACAĞIZ

Uluslarası camiayayla da baülantı kurduk ve gerekenleri yapmaya başladık. Uluslararsı hukukun ve diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağız. Bu çerçevede İsrail Büyükelçisi geri çağrıldı, tatbikatlar iptal edildi, BM çağrımızla toplandı ve İsrail kınandı. NATO Konseyi olağanüsütü toplantıya çağrıldı.

DÜNYA İBRETLE İZLİYOR

İsrail yaralıları biz gönderelim dedi ama biz reddettik biz kendi yaralılarımızı alırız diyerek. Yaralıların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

İsrail bir an önce durumun vehametini anlamalı ve yanlış yapmaya devam etmemelidir. İsrail'in yaptıkları dünya tarafından ibretle izlenmektedir.

Bir kez daha buradan tekrara ediyorum. İsrail Gazze'ye ambargoyu derhak kaldırmalıdır.

ALÇAKÇA BİR PERVASIZLIK

Dün yaşanan olaylar insanlık tarihi açısından büyük bir ayıp olarak kayda geçmiştir. Yaşananlar alçakça bir pervasızlıktır. Biz biliyoruz ki savaşın da barışşın da bir hukuku vardır. Savşta çocuklara kadınlara dinadamlarına sivillere saldırılmaz. Bunu barışta yapanlar insanlıktan çıkmış olurlar.

İsrail'in bu hak ve hukuk tanımayan saldırısı mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalıdır. Uluslarası camia bu olayın hukuki cezasını vermelidir.

DOSTLUĞUMUZ NE KADAR KIYMETLİYSE DÜŞMANLIĞIMIZ O KADAR ŞİDDETLİDİR

Türkiye yeni yetme, köksüz bir devlet değildir. Bir kabile devleti hiç değildir. Kimse Türkiye ile aşık atmaya, Türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmamalıdır. Türkiye'nin dostluğu ne kadar kıymetliyse düşmanlığı da o kadar şiddetlidir. Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek bile başlı başına bir bedeldir.

İSRAİL BEDELİNİ ÖDEMELİDİR

Birleşmiş Milletler sadece aldığı kınama kararıyla yetinemmeli arklasında durmalıdır. Akşam ABD Başkanı Obama ile görüşüp düşüncelerimi aktaracağım.
Ortadoğu’da barışın zeminini yok etme gayretinde olna İsrail’i bu yaptıklarıyla baş başa bırakmamalıyız. İsrail’in yaptığı yanına kar kalmamalı, bedelini ödemelidir.

HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

İsrail halkına da seslenmek istiyorum. Her zaman anti semitizme karşı olduk. Barışı savunduk. Şimdi bu yaşanan zulme dur deme sırası sizdedir. Yapılanlar ülkenizin itibarıonı zedelenektedir. Korsanlıkla, devlet terörüyle ülke yönetmeye çalışanlar öncelikle İsrail halkına kötülük yapmaktadır.

Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımıza yönelik kimsenin farklı bir davranış içine girmesi düşünülemez.

Artık hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağı aşikardır.

YALANLARINIZDAN BIKTIK

Bize ateş edildi diyorlar. Artık sizin bu yalanlarınızdan bıktık. Dürüst olun dürüst. Bir sivil gemide kan dökmek açıkça devlet terörüdür.

Öldürmeyi iyi bildiğini yüzlerine söylediğimiz İsrailli yöneticiler cinayeti, katliamı ne derece iyi bildiğini dünyaya bir kez daha göstermiştir. Yaralıları bile kelepçeliyorlarç Bunun izahı olur mu?

Yeryüzünün adalet isteyen bütün insanları bir gün gücün değil adaletin yerini bulacağını bilmelidir bunu istiyoruz.

İSRAİL ELİNDEKİ KANI TEMİZLEYEMEZ

İsrail bu cinayeti meşru gösteremez. Elindeki kanı temizleyemez. Dünyanın insani değerleri önemseyen hiçbir kuruluşun buna seyirci kalmayacağını düşünüyoruz. Bu aşamadan itibaren kim bu saldırılara göz yumarsa onlar da suç ortağı olacaktır.

İSRAİL BU HATAYA DÜŞMESİN, BEDELİ AĞIR OLUR

İsrail Türkiye'yi başkalarına benzetmek gibi bir hatanın içine düşmesin. Böyle bir hata işlemeye kalkmasın. Bedeli ağır olur. Açık denizde cinayet işleyen İsrail bu kanlı eylemiyle bütün dünayaya karşı yalnızlığı seçmiştir. Bir kez daha söylüyorum herkes sussa bile, herkes sırtını dönse bile biz Gazze'ye sırtımızı dönmeyecek, Gazze için haykırmaya devam edeceğiz.

Türkiye metin olmalıdır, şehitlerimi bağrımıza basacağız. Halkımızn tepkisinin demokratik çerçevede olmasından memnunum. Herkes bilsin ve emin olsun ki insanlığın vicdanından süzülen sevgi ve dostluk gemileri bütün engelleri aşarak menziline ulaşacaktır.

Bu işin arkasındayız diyenler şınu bilsin ki Siz ne kadar terörün arkasındaysanız biz okadar adaletin yanındayız.

İSKENDERUN SALDIRISI

 

Nöbet değişimi sırasında vuku bulan bu hain saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Şehitlerimiz rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Kanlı saldırılardan medet uman terör örgütünün kirli oyunları kesinlikle hayata geçmeyecektir.

Biz açılım sürecini bir takvime bağladık. Türkiye ne zaman yükselmeye başlsa bir karanlık el devreye giriyor. Bunu engellemeye çalışıyor. Biz hak, hukuk dedikçe birileri kan dökmeye başlıyor. Süreç sabote edilmeye çalışlıyor.

Biz AKP hükümeti olarak terörle mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Ama demokratikleşmeden de geri adım atmayacağız.


'Umarım son kararımız millet için hayırlı olur'

Erdoğan İsrail'in yardım gemilerine yaptığı baskınla ilgili olarak Şili'den Türkiye'ye dönüşünde yaptığı açıklamada 'Umarım son kararımız millet için hayırlı olur' demişti.

GRUP TOPLANTISINDAN ÖNCE KRİTİK GÖRÜŞME

Erdoğan konuşmasından önce Savunma bakanı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay 2. Başkanı ile Başbakanlıkta görüşme yapmıştı.

-TERCÜME KABİNLERİ KURULDU-

AKP Grup toplantısının yapıldığı eski Senato salonunda, ilk kez iki ayrı tercüme kabini kuruldu. Erdoğan’ın grup’ta İsrail saldırısına yönelik açıklamaları aynı anda Arapça ve İngilizce tercümesi yapıldı. (VATAN) 

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://www9.gazetevatan.com/dusmanligimiz-siddetlidir/308684/9/Siyaset

 



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,330 µs