En Sıcak Konular

İSRAİL PİSLİĞİ

1 Haziran 2010 12:49 tsi
İSRAİL PİSLİĞİ İsrail’in Arz-ı Mev’ud hırsının önüne Gazze’de set çekmezsen, yarın Türkiye’yi Şanlıurfa’da savunmak zorunda kalabilirsin...

İsrail pisliği

Dün sabah güne çok iyi bildiğimiz PKK ve İsrail isimli o iki terör unsurunun onlarca Türkü şehit ettikleri haberi ile başladık.
Şehitlerimize rahmet, ailelerine, milletimize ve insanlığa başsağlığı diliyoruz. Üzüntümüz ve öfkemiz büyük.
Bu cüret karşısında elbette edecek çok laf var. Ama önce sözü İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dany Alyon’a bırakalım:
“Bu ‘sözde insani yardım’ filosunun hiç de insani amaçları yoktu. Eğer öyle olsaydı, bütün insani yardım malzemelerini bize ulaştırırlardı.” 
Âlemi kör ve aptal yahut bütün insanlığı hiçe saymanın pervasızlığına, küstahlığına bu sözlerden daha büyük bir kanıt olamaz.
Yardım niye sana gönderilsin ki! O yardımlar İsrail’e değil, Gazze halkına diye yola çıktı be adam. Sonra daha önce gönderilen yardımlara el koymadı mı İsrail? Gıda maddelerini son kullanma tarihi geçince vermedi mi?
Bütün bunlara rağmen IHH, İsrail’in Ankara Büyükelçiliğine yazılı ve sözlü olarak müracaat edip, “Gazze’ye bir tır filosuyla yardım götürmek için işbirliği” teklifinde bulunmadı mı?
Bulundu ama siz cevap vermeye bile tenezzül etmediniz. Bu ne yalan, bu ne ikiyüzlülük böyle.
Ama göreceksiniz, kabak dönüp dolaşıp IHH’nın başına patlayacak ve insanlar bir gün, “Yahu size ne Gazze’den” der hale getirilecek. Oysa İsrail’in Arz-ı Mev’ud hırsının önüne Gazze’de set çekmezsen, yarın Türkiye’yi Şanlıurfa’da savunmak zorunda kalabilirsin, bunu kaç kişi idrak eder, bilemiyorum. Az kalsın 49 yıllığına mayın temizleme bahanesiyle Suriye sınırına yerleştireceğimiz İsrail işte bu İsrail’di.
Tekrar edersek, cinayetlerin etkisi zamana yayıldıkça İsrail’i masum gösteren, insani yardım meleklerini suçlayan sesler duyacağınıza emin olabilirsiniz. Çünkü Türkiye dâhil basının her kademesinde İsrail o kadar etkin ki. Daha şimdiden birileri İsrail’i yardım gemilerine karşı “orantısız güç kullanmakla” itham ediyor, daha doğrusu itham eder gibi görünüyorlar. Aslında toplum zihninin gerilerine İsrail cinayetlerini haklı gösterme tohumlarıekiliyor.. Sanki gemidekiler çatışmak için oradalar ama güçleri sınırlı, İsrail de devlet gücü ile bu sınırlı sivil güce müdahale etti! Alt şuura emzirilen bu...
Yine Dany Ayalon, “Gemilerdekilerin saldırısına karşı biz de saldırıyla karşılık verdik!” diyor, yani gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor. Gemiden bıçaklar, ateşli silahlar çıktığını söylüyor. Gemide bırakınız ateşli silahı, küçük bir çakı bile yoktu. (Ama artık olacaktır: Sen koyacaksın) Çünkü bu yola çıkanlar bu tür iftiralarla karşılaşacaklarını bilecek kadar İsrail’in tıynetinden haberdar olan insanlar. Nitekim yola çıkmadan önce gemiler Türkiye, Yunanistan ve İrlanda olmak üzere üç ülke gümrüğünde didik didik aranmıştı. Üstelik baskın anını tam 130’dan fazla televizyon yayını ile bütün dünya gördü ki, Türk gemisine denizden hücumbotlar, havadan helikopterlerle saldıran İsrail’di.
Hem de uluslararası sularda.
Velhasıl hadise bütün çıplaklığı ile ortada.
Başta Birleşmiş Milletler ve ABD olmak üzere bütün dünya eşkıyanın mı yoksa insanlığın mı yanında olduğu testinden bir kez daha geçecek.
Şunun da altını çizelim.
AKP hükümeti bu krizi yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Gemilere “Yürü” derken, İsrail’in neleri göze alabileceğini hesap edememiştir, hesap etti ise, vatandaşlarının can güvenliğini sağlayamamış, sivilleri göz göre göre katil ve yiğit(?!) İsrail komandolarının namluları önüne atmıştır.

Hasan Demir-Yeniçağ

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13467

 



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,434 µs