En Sıcak Konular

DEVLET OLDUĞUNU GÖSTERME ZAMANI

1 Haziran 2010 11:56 tsi
DEVLET OLDUĞUNU GÖSTERME ZAMANI Sonuçta şehitlerimiz var. Dini, milliyetçi ve insani duygularımız ayakta. Siyonizm'e lanet ediyoruz. Dış İşlerimiz bu işin böyle kalmayacağını "İsrail'in bu işin sonuçlarına katlanacağını" söylüyor ve en ağır tepkiyi veriyor.

Devlet olduğunu gösterme zamanı


CUMARTESİ bu yazın çok sıcak geçeceğini yazmıştım ama hemen pazartesi sabahı böylesi bir anormallikle karşılaşacağımı da beklemiyordum. İskenderun'da 6 şehit 9 yaralı, İsrail açıklarında ise sayısı belli değil ama yine şehitler ve onlarca yaralımız var.
PKK'nın açılımla umutlandırıp sonrasında hiçbir şey yapmayan Hükümeti bahane ederek ortalığı kana bulayacağını açıkladığını biliyoruz. Hatta büyük şehirlerde bile terör eylemleri yapacaklarını defalarca söylemişlerdi. Lanet terör örgütü ile işbirliği yaparak, Kürt gerçeği ile PKK gerçeğini birbirine karıştırarak PKK'ya epey bir mesafe aldıran, ABD'ye karşı İran konusunda Brezilya ile işbirliği yapan R. Tayyip Erdoğan Hükümeti bu işten sorumludur. PKK'nın kimlerin kontrolünde olduğunu unutmayalım...
PKK eylemini anladık da bu "Yükümüz İnsani Yardım Rotamız Filistin" kampanyasına karşı düzenlenen operasyon nedir?
Hakikaten bir Müslüman olarak bu insani konu üzerine çok olumlu şeyler yazmak istiyorum ama aklıma binbir türlü soru da gelmiyor değil.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım operasyondan birkaç gün önce "İsrail vurursa Türkiye'de meydanlar dolacak" demiş. Amaç Filistinlilere yardım ise bu tür kışkırtıcı demeçler neden?
Neden bizim İslami hassasiyetimiz Filistin konusuna odaklanmış da Irak, Suriye Müslümanları konusunda kayıtsızız?
Sorular çok...
One 'minute'un intikamı
NİHAL K. Bengisu'nun dediği gibi, "İsrail one minute'un intikamını" mı alıyor?
İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın olay öncesi "Değerli Türkiye Halkı" diye başlayan demeci de ilginç;
"...İsrail'in filosuna karşı 6 tane sivil toplum gemisiyiz ama burada 50 tane ülkeden insan var. Eğer bir müdahale olur tutuklama olursa, 50 ülkenin şerefi yerle bir olmuştur. Onun için bu ülkeler kendilerini korumak ve gözetmek mecburiyetindedir.
Ben bu protestoların burada yapılması taraftarı değilim. İnsanlarımızın bu geceden itibaren İstanbul'daki konsolosluk ve Ankara'daki büyükelçiliğin önüne gidip orayı kitlemesi lazım. Çünkü bunlar bu tacizi yaparken aynı karşılığı alması lazım.
Onlara karşı kendi savunmamızı yapacağız. Bunun birtakım bedelleri olduğunu biliyoruz ama insanlığın kazancı adına bu bedeli ödemeyi göze aldık. O nedenle bütün kardeşlerime buradan sesleniyorum, biz geri adım atmayacağız. İsrail'in geri adım attığını herkes görecek. Çünkü bütün insanlık, İsrail'in yaptığı haksız uygulamaya karşıdır. Şu anda uluslararası sularda yapıyor bunu. Aslında bu yaptığı tam bir korsanlık. Ne yapacak, korsanlık yapıp bizim gemilere müdahale edip rehin alacak. Nasıl ki Türk askeri Somali açıklarına gittiyse, şimdi bu korsana ne yapacak, bütün dünya seyredecek. Bir kere yola çıktık, isteyen bizimle gelir, isteyen geride kalır. Ama burada insanlığın kazandığını hepimiz göreceğiz. Panik halinde değiliz, gerçekten çok sakiniz."
Sonuçlarına katlanacak
SONUÇTA şehitlerimiz var. Dini, milliyetçi ve insani duygularımız ayakta. Siyonizm'e lanet ediyoruz. Dış İşlerimiz bu işin böyle kalmayacağını "İsrail'in bu işin sonuçlarına katlanacağını" söylüyor ve en ağır tepkiyi veriyor.
Belki İsrail'e karşı ağır bir tepki vermedim ama bugün gazeteler bunlarla dolu. Ben de en ağır şekilde İsrail'i kınıyorum ama düşünmeden de edemiyorum. İsrail'in bu tepkiyi vereceğini bile bile askeri tatbikatının ortasına bu gemilerin girmesine neden izin verdik? Bu yazıyı pazartesi sabahı eksik bilgi ile yazıyorum. Yanlışlarım olabilir, ama İskenderun ile bu hadiseyi birlikte değerlendirmekte yarar var.
Sonuçta, Türkiye hem içerde, hem dışarıda savaş noktasına gelmiş durumda. Biz hassas bir toplumuz, birileri acaba bize de mi operasyon yapıyor?
Biraz dikkatli olmamızda fayda var. Allah yardımcımız olsun.

Bülent Kuşoğlu- TERCÜMAN

 

Kaynak:TERCÜMAN GAZETESİ,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=140 



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,016 µs