En Sıcak Konular

ABD'DEN MİLLİLERE UYARI GELDİ: 2 - 1

30 Mayıs 2010 09:58 tsi
ABD'DEN MİLLİLERE UYARI GELDİ: 2 - 1 A Milli Takımımız, ABD kampının 3. ve son hazırlık maçında Dünya Kupası finalleri için Güney Afrika’ya gidecek olan Amerika Birleşik Devletleri’ne 2-1 mağlup oldu.

UYARI ATEŞİ 1-2

Ay-yıldızlı ekibimiz, karşılaşmaya hızlı başladı, Arda’nın nefis golüyle skor avantajını yakaladı. İkinci yarıda temposunu tamamen kaybeden Türkiye, Altidore ve Dempsey’e engel olamadı, Amerika kampını tatsız noktaladı
A Milli Takımımız, ABD kampının 3. ve son hazırlık maçında Dünya Kupası finalleri için bugün Güney Afrika’ya gidecek olan Amerika Birleşik Devletleri’ne 2-1 mağlup oldu. İlk 2 maçta Çek Cumhuriyeti’ni 2-1, Kuzey İrlanda’yı 2-0 yenen ay-yıldızlı ekibimiz, ABD önünde öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı.
5. dakikada Tuncay soldaki Arda’nın önüne gönderdi, yıldız futbolcu yerden nefis kesti. Tuncay bomboş durumda topu kale yerine auta gönderdi.
15’te yine Tuncay orta alandan indi, ara pasıyla Arda’yı buluşturdu. Ceza sahasına giren genç yıldız, rakibini geçti, sert vurdu, top yandan auta gitti.
27’de Kazım sol kanada nefis bir top attı. Meşin yuvarlağı önüne alan Arda, iki savunmacıya rağmen şutunu attı, Howard’ı avlayarak ay-yıldızlı ekibi üstünlüğe taşıdı: 0-1.
43’te Altidore sağdan çalımlarla indi, çizgiye yakın yerden kesti, Dempsey vuramayınca ABD mutlak bir golden oldu.
İkinci yarıya 4 değişiklikle başlayan ABD oyunun kontrolünü ele geçirdi.
59’da Sağ kanatta topla buluşan Donovan yerden kesti, Volkan boşa çıkınca, Altıdore’a dokunmak kaldı: 1-1.
76’da ABD’nin taç atışında bir anda defansın arkasına sarkan Dempsey  topu ağlara yolladı: 2-1.
79’da müsait durumdaki Sercan topa istediği gibi vuramadı. Millilerimiz beraberlik golünden oldu. 84’te soldan kazanılan serbest vuruşta Nihat topu doğrudan kaleye gönderdi. Howard meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
86’da Dempsey ceza sahası içinde topla buluştu. Vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarpıp auta gitti.

Savunma aksadı
ABD önünde ilk yarıda baskılı oynayan Milli Takımımız ikinci devre yorgunluğun da etkisiyle oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul etti. Savunmada yapılan basit hatalara kalecimiz Volkan’ın da ortak olması yenilgiyi getirdi.

OĞUZ ÇETİN: Yorulunca yenildik
Hiddink’in yardımcısı Oğuz Çetin karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Üçüncü maçta yenilmek üzücü oldu” dedi. Kampın yararlı olduğunu düşündüğünü belirten Çetin, “Hocamız oyuncuları yakından tanıma fırsatı buldu. Oyuncular da hocalarını tanıdı. Önümüzdeki süreçte bu çalışmalar devam edecek ve takım istediğimiz seviyeye gelecek” diye konuştu.
Çetin ay-yıldızlı ekibin ilk yarıda daha dengeli bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Rakip ile iyi mücadele ettik, gol pozisyonlarına girdik. Ancak ikinci yarıda fiziksel yorgunluk oluştu” ifadelerini kullandı.
Genç hoca, “Bizi biz yapan topa hakim olmamız, takım bütünlüğünü sağlamamız. Bunu ikinci yarıda başaramadık. Bu nedenle yenildik. Ancak her şeye rağmen kamp çok faydalı oldu” yorumunu yaptı.

SEYİRCİ REKORU KIRILDI
KARŞILAŞMAYI yakaşık 58 bin biletli seyirci izledi. Bu sayı Amerika’da rekor oldu. Dünya Kupası finalleri için bugün Güney Afrika’ya gidecek olan ABD’nin son hazırlık maçını Milli Takımımız ile oynaması nedeniyle karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Amerikalı taraftarlar tribünleri doldurdu. Türk taraftarlar da önceki maçlarda olduğu gibi millilere destek verdi.

DÖNÜŞ YARIN
MİLLİ Takımımız, ABD kampını bugün tamamlayacak. Ay-yıldızlılar yarın sabah özel uçakla ABD’den ayrılarak İstanbul’a dönecek. Bu arada Arda Turan’ın, NBA final serisi maçlarını izlemek üzere ABD’de kalacağı, Emre Belözoğlu’nun da yaz tatiline New York kentinde devam edeceği bildirildi.

SIFIR ÇEKTİLER
TEKNİK Direktör Guus Hiddink, Çek Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda maçlarında forma şansı tanımadığı Necip, Sezer ve kaleci Sinan Bolat’ı, ABD karşılaşmasının kadrosuna da almadı. Üç futbolcu, ABD kampını maç oynamadan tamamladı. Sakatlıkları süren Selçuk Şahin ile Volkan Şen de maçı tribünden izledi.

ARDA: KEYİFLİ MAÇTI
ABD önünde tek golümüzü atan Arda Turan, “Sadece futbola konsantre olunca çok keyif alıyorum. Keyifli bir maç oldu, ancak yenildik, üzgünüz. Son maçta taraftarımızı sevindirmek isterdik” dedi. Kampı da değerlendiren başarılı oyuncu, “Herkes için iyi bir kamp oldu. Yorucu bir sezon geçirdik, fakat herkes kampa heyecanlı geldi. İyi bir ortam vardı ve iyi çalıştık” diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/uyari-atesi-1-2/spor/haberdetay/30.05.2010/1244344/default.htm

 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,085 µs