En Sıcak Konular

''AYASOFYA İBADETE AÇILSIN'' EYLEMİ

29 Mayıs 2010 20:15 tsi
''AYASOFYA İBADETE AÇILSIN'' EYLEMİ Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları,Ayasofya Camii önünde bir araya gelerek, fethin sembolü Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması istedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk

Zincirler kırılsın Ayasofya ibadete açılsın

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları, İstanbul'un fethinin 557. Yıldönümünde Ayasofya Camii önünde bir araya gelerek, fethin sembolü Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması istedi.

Çok sayıda vatandaşın da destek verdiği eylemde bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için geçen yıl düzenledikleri imza kampanyasında 1 milyon imza topladıklarını söyledi. "Namluyu kendi öz canına çevirmiş nadanlar durumuna düşmeyelim!' diye haykırıyoruz. Bize emanetler bırakan ecdadımızı hayırla yâd ederken, yediden yetmişe herkesi, İstanbul'a, Ayasofya'ya, Türkiye'ye, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya, mazlum coğrafyalara ve insanlığın geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz" diyen Asiltürk, Ayasofya'nın ibadete kapatıldığı günden itibaren "Cami müze" hüviyetiyle bilindiğini, ancak son yıllarda yapılan tadilat çalışmalarıyla "kilise müze" hüviyetine büründürüldüğünü vurguladı.

"Ayasofya kilise yapılmak isteniyor"
Asiltürk, "Ecdadımızın eseri olan camiler, sebiller, türbeler taş taş dökülmekte, çaresizlere çare olmuş vakıflar, darüşşifalar, hanlar-hamamlar çökmektedir.Kısır menfaatler, sığ hedefler için Fener Rum Patrikhanesi'nin ekümenikliğinin avukatlığına soyunanlar, Ruhban okullarının açılması için her şeyi göze alanlar, Fatih'in vakfiyelerinden ve onun ideallerinden vazgeçme hakkına sahip değildir. Avrupa Parlamentosu üyesi bir grup milletvekili tarafından son yıllarda Ayasofya'nın yeniden kilise yapılması için çalışma yürütülüyor. İsviçre Zürih Üniversitesi'nde akademisyen olduğu belirtilen Angelika Papagika tarafından internette başlatılan bir kampanyada Ayasofya'nın kilise haline dönüştürülmeden Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olmaması gerektiği savunuluyor, "Ayasofya ikinci Kudüs'tür" deniliyor" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/zincirler-kirilsin-ayasofya-ibadete-acilsin-164897.htm



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,214 µs