En Sıcak Konular

İMAMLIK VE VAİZLİKTE KARİYER UYGULAMASI

29 Mayıs 2010 11:35 tsi
İMAMLIK VE VAİZLİKTE  KARİYER UYGULAMASI TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun tasarısına göre; imamlık, vaizlik ve müezzinlikte kariyer uygulaması başlıyor.

İmamlık ve vaizlikte kariyer dönemi  

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun tasarısına göre; imamlık,  vaizlik ve müezzinlikte kariyer uygulaması başlıyor. Sistem özellikle İstanbul’daki büyük camilerde uygulanıyordu. 

Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş ve görevlerini yeniden düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Tasarıya göre, 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın, 2010 yılı içerisinde, Diyanet İşleri Başkanlığına ait boş kadrolara 5 bin açıktan atama yapılabilecek. Diyanet İşleri Başkanının görev süresi 5 yıl olacak ve bir kişi en fazla 2 kez başkan olarak atanabilecek. Başkanın vereceği görevleri yapmak ve başkana karşı sorumlu olmak üzere en fazla 3 başkan yardımcısı atanabilecek. Başkan yardımcılarının görev süresi, başkanın görev süresi ile sınırlı olacak. Din İşleri Yüksek Kurulu, Başkanlığın en yüksek karar ve danışma organı olacak ve 16 üyeden oluşacak. Diyanet İşleri Başkanı; Aday Tespit Kurulunca, en az lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim görmüş veya dini bilimlerde uzmanlaşmış kişiler arasından belirlenen 24 adaydan 12, ayrıca İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden 4 kişiyi kurul üyeliğine atanmak üzere tespit edecek. Kurul üyelerinin görev süresi 5 yıl olacak.

Kariyer basamakları ihdas ediliyor
Vaizler, adaylık döneminden sonra vaiz, uzman vaiz ve başvaiz kariyer basamaklarına ayrılacak. İmam–hatiplik mesleği, adaylık döneminden sonra imam–hatip, uzman imam–hatip ve başimam–hatip; müezzin–kayyımlık mesleği ise müezzin–kayyım ve başmüezzin; Kur’an kursu öğreticisi, Kur’an kursu uzman öğreticisi ve Kuran kursu başöğreticisi kariyer basamaklarına ayrılacak. Kariyer basamaklarında yükselmede kıdem, eğitim, hizmet, bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler, sicil puanları ve Başkanlıkça yapılacak sınav sonuçları esas alınacak.

Hac ve umre hizmetleri
Seyahat acentelerine hac kontenjanı verilebilecek ve gerektiğinde bu acentelerden hizmet satın alınabilecek. Seyahat acentelerine verilecek kontenjan Bakanlar Kurulunca belirlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ve umreye götürdüğü vatandaşlarla yaptığı sözleşme hükümlerine uymayan, taahhüt ettiği hizmeti vermeyen veya eksik veren acenteye, fiilin ağırlığına göre uyarı, kınama, kontenjan kısıtlaması, süresiz veya 1–3 yıl arası organizasyondan men etme gibi müeyyideler uygulanabilecek.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10002345&tarih=2010-05-29



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,383 µs