En Sıcak Konular

ŞAHİN: ''301 BAKANLAR KURULU'NA GELİYOR''

7 Ocak 2008 10:59 tsi
ŞAHİN: ''301 BAKANLAR KURULU'NA GELİYOR'' Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bugün Bakanlar Kuruluna TCK 301. maddesinde değişiklik öngören bir teklifi sunacağını bildirdi.

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bugün Bakanlar Kuruluna Türk Ceza Kanun'nun (TCK) 301. maddesinde değişiklik öngören bir teklifi sunacağını bildirdi.
     Şahin, Adalet Bakanlığı ek binasında düzenlediği basın toplantısında, 2007 yılını değerlendirdi ve bu yıl yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Soruları da yanıtlayan Şahin, TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesinin esnetilip esnetilemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:
     ''Etkin pişmanlığı düzenleyen TCK'nın 221. maddesiyle ilgili Bakanlığımca yapılan bir çalışma bulunmamaktadır. Dolayısıyla başka bir kurum tarafından böyle bir çalışma yapılıp yapılmadığından haberim yok. Yapılacaksa Adalet Bakanlığı yapar. Bakanlık olarak bu madde üzerinde bir çalışma söz konusu değildir.''
     TCK'nın ''Türklüğe'' hakareti de düzenleyen 301. maddesindeki değişiklik çalışmalarının hangi aşamada olduğu sorusuna Şahin, şu yanıtı verdi:
     ''301. maddeyle ilgili uzun süredir bir çalışma yapılıyor. Bakanlığım bu çalışmayı bizzat yürüttü. Bugün Bakanlar Kurulumuza sunabileceğim 301. maddeyle ilgili bir değişiklik teklifi hazır. Bu hafta içerisinde 301. maddeyle ilgili bir değişiklik teklifi ya da tasarısının TBMM'ye verilebileceğini düşünüyorum. Hazırlıklar sonuçlanmıştır.''
     Şahin, değişikliğin içeriği ile ilgili şu aşamada bilgi veremeyeceğini söyledi.
     TCK'nın 301. maddesindeki suçlardan soruşturma açılması için Adalet Bakanı'nın izninin yeniden maddeye konulup konulmayacağına ilişkin bir soruya da Şahin, ''301. madde ile ilgili Adalet Bakanı'nın izni konusunda hüküm bulunabilecek mi? Bulunabileceğini düşünüyorum ama henüz kesinleşmedi'' yanıtını verdi.


Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,011 µs