En Sıcak Konular

TÜRK MİLLETİ'NE HAKARET ''İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ'' OLDU

27 Mayıs 2010 19:48 tsi
TÜRK MİLLETİ'NE HAKARET ''İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ'' OLDU Türkler'in 1.5 milyon Ermeniyi soykırıma tabi tuttuğunu iddia eden Medeni Ayhan, hakkında açılan ’Türklüğe hakaret’ davasından beraat etti.Mahkeme “İfade özgürlüğü” dedi

SOYKIRIMCILARA YARGI TEMİNATI!

ANKARA 10. Ağır Ceza Mahkemesi,  6 yıllık sürecin sonunda çok ses getirecek bir karara imza attı. Öcalan’ın avukatlığını yapan ve Türklerin 1.5 milyon Ermeniyi soykırıma tabi tuttuğunu iddia eden Medeni Ayhan, hakkında açılan ’Türklüğe hakaret’ davasından beraat etti.
Mahkeme “İfade özgürlüğü” dedi
AYHAN’ın “1.5 milyon Ermeni katledildi. Mazlum ve güzel Ermeni halkının acısını paylaşarak önlerinde saygıyla eğiliyorum” şeklindeki sözleri mahkeme tarafından düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirildi.
AKP-Ermeni aşkı yargıya yansıdı
KARARA tepkiler de gecikmedi. Emekli savcı Nurullah Aydın, “AKP’nin Ermeni aşkı yargıya yansıdı. Bu karar emsal teşkil edecek” derken, avukat Dursun Yassıkaya, Türk kimliğinin silinmek istendiğini söyledi.
İftiraya yargı güvencesi
Bebek katili Öcalan’ın avukatı Medeni Ayhan’ın “Ermenilere soykırımı yapıldı” sözü üzerine açılan davada, mahkeme “ifade özgürlüğü” diyerek beraat kararı verdi. Böylece Türklüğe hakarete yargı teminatı gelmiş oldu
Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiğinde avukatlığını yapan Medeni Ayhan, “Ermenilere soykırımı yapıldı” sözü nedeniyle açılan davada beraat etti. Ayhan, Ankara Barosu’nun 2004’teki Genel Kurul toplantısında şu sözleri sarf etmişti: “Ermenilere bir soykırım yapılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu 1915’te Hamidiye Alayları ve İttihat ve Terakki kadroları ile 1.5 milyon Ermeni’nin katliamında rol almıştır. Mazlum ve güzel Ermeni halkının acısını paylaşarak önlerinde saygıyla eğiliyorum.” Ayhan’ın toplantıdaki avukatların tepkisini çeken bu sözleri Genelkurmay Başkanlığı’nı da rahatsız etmişti. Dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ suç duyurusunda bulundu ve Ayhan Ankara 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme, 6 yıl süren dava süreci sonrasında Ayhan’ın sözlerini düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve geçen perşembe günü beraat kararı verdi.
Kendi yanlışlarını örtme çabası
Mahkeme’nin bu kararına, Avukat Dursun Yassıkaya ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi emekli Savcı Nurullah Aydın’dan sert tepki geldi. Avukat Yassıkaya, mahkemenin verdiği kararın hukuksal olduğu kadar, ülkeyi kendi manifestolarıyla yönetmek isteyenlerin icraatları açısından da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Türk kimliği silinmek isteniyor
Türkiye’de etnik milliyetçilik yapanların Türklerin lekesiz tarihine Jenosid damgası yapıştırarak, kendi milliyetçiliklerine yaşama alanları açmak istediğini dile getiren Yassıkaya, şöyle devam etti: ”Buradaki sorun da budur. Türk kimliği artık tarihten ve mevzuattan silinmek istenmektedir. Bu sadece bir mahkeme kararı olarak değerlendirilirse, sonuçlarının yaratacağı etkiler gözden kaçacaktır. Türkleri azadi duruma getirmek isteyenler vardır, yargının siyasallaştırılmak istendiği bir ortamda bu sonuç elde edilmek istenmektedir.”
Bu karar emsal teşkil eder
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi emekli Savcı Nurullah Aydın, verilen kararı konjonktürel süreç içerisinde değerlendirmek gerektiğini söyledi. Avrupa’da İsviçre başta olmak üzere 15 ülkede, ’Ermeni Soykırımı Yoktur’ demenin suç olduğunu hatırlatan Aydın “Yargının vermiş olduğu bu karar emsal teşkil eder. Bu karar aynı zamanda konjonktürel bir karardır” dedi.  
Sözde aydınlar bildiri yayınladı
Aydın şunları söyledi: “5 yıllık süreç içerisinde Bilgi Üniversitesi’nde Ermeni Soykırımı sempozyumları yapıldı. Akademisyenler çıkıp Ermeni Soykırımı açıklamaları yaptılar. Sözde aydınlar bu süreçte Ermeni Soykırımı bildirileri yayınladı. Son dönemde Ermenistan, yapılan protokolleri askıya aldığı gibi, Karabağ konusunda sert açıklamalar yaptı. Ardından Türklerin katledildiği Akdamar kilisesine ayin izni verildi, haç dikileceği açıklandı. Tüm bunları bir arada düşünürseniz ve verilen karara bakarsanız ’Yargı da bu sürecin etkisi altında kalmıştır. AKP’nin Ermeni aşkı yargıya yansıdı’ yorumunu yapabilirsiniz.” (Haber: Macit SOYDAN-YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=35158



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,048 µs