En Sıcak Konular

SEMİH YALÇIN: ''KÖMÜR OCAKLARI AKP'IN BAŞINA ÇÖKECEK''

26 Mayıs 2010 14:50 tsi
SEMİH YALÇIN: ''KÖMÜR OCAKLARI AKP'IN BAŞINA ÇÖKECEK'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı açıklamada, maden ocaklarında yaşanan ölüm olaylarını ve Başbakan Erdoğan'ın tavrını eleştirdi.

Kömür ocakları AKP'nin başına çökecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,Ortadoğu Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, maden ocaklarında yaşanan ölüm olaylarını ve Başbakan Erdoğan'ın tavrını eleştirerek, "İnançları paçavra gibi kullanmayı sürdüren iktidar, işine geldiği zamanlarda " Takdir-i İlahi " inancını istismar etmeye devam ederek maden işçilerimizi ve yakınlarını çaresizlikle baş başa bırakmış ve gereken devlet sorumluluğunu yerine getirememiştir" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın'ın ,Ortadoğu gazetesine verdiği özel demeçte, maden ocaklarında yaşanan ölüm olaylarını değerlendirerek, Başbakan Erdoğan ve hükümetin tavrını eleştirdi. "Türkiye, Zonguldak Karadon Müessesine bağlı kömür ocağında ortaçağ zihniyeti ile çalıştırılan masum vatandaşlarımızı kaybettik.Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, mağdur olmuş ve acılarıyla baş başa bırakılmış ailelere sabır, başsağlığı diliyoruz" diyen Yalçın, "Son altı ayda üçüncüsünü yaşadığımız bu acı, maalesef yine düştüğü yeri yaktı. Meydana gelen bu vahim olaylardan ders almayan AKP İktidarı, yine vurdumduymazlık sergileyerek yaşanan acı olayı " bu bölge insanı, bu acılara alışık " diyerek sorumsuzluğunu yine ortaya koymuştur.İnançları paçavra gibi kullanmayı sürdüren iktidar, işine geldiği zamanlarda " Takdir-i İlahi " inancını istismar etmeye devam ederek maden işçilerimizi ve yakınlarını çaresizlikle baş başa bırakmış ve gereken devlet sorumluluğunu yerine getirememiştir" diye konuştu.
 

TAŞERONLAŞTIRMANIN SONUCU

Yalçın şunları söyledi: "Acıları ile isyan eden ve toprağın 540 metre altında kurtarılmayı bekleyen yakınlarının tepkilerini kışkırtma olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, tepkilere tahammül edemeyecek kadar merhamet ve hoşgörüden uzak bir tavırla, acılı insanları ezmiş ve tepkilerin önünü almaya çalışmıştır.

Tepki gösteren vatandaşı başka şehirden gelmiş diye dışlamaya çalışan Başbakan, kendisi Ankara'da yaşarken Rize'deki akrabalarının Allah vermesin yaşayacakları muhtemel bir acısını paylaşmaya gidecek olursa, kendiside mi kışkırtıcı olacaktır?

Teselli ve iyi bir haber bekleyen kadınların tepkilerini koruma şemsiyesi ile gizlemeye çalışan AKP ve Başbakan Erdoğan, halkın tepkisine maruz kalmamak için geldikleri koruma ordusu ile umutları kırarak geri dönmüşlerdir.

Kömür ocağında yaşanan acıyı istismar etmekten geri kalmayan AKP zihniyeti, Türkiye'deki maden işçisi ölümlerinin Avrupa'ya göre 4,5 kat arttığını görmeli ve eksik olan işçi sağlığı, iş güvenliği, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırma yoluyla az tedbir, çok kazanç anlayışı ile yürüyen madenciliğimiz için acil tedbir almalıdır. Aksi halde ocaklar, iktidarın başına çökmeye devam edecek ancak insanlarımız yine acılar yaşamaya maruz kalacaktır.

SON 8 YILDA YAŞANANLAR

1995 yılında 10 bin civarında olan özel sektör maden işçi sayısı, AKP iktidarının özelleştirme oyunları ile 2008 yılında 38 binin üzerine çıkmıştır. Sigortalı işçi sayısı olan bu verilerin dışında, kayıt dışı olarak çalıştırılan işçi sayısı belirsizdir. Artan işçi sayısına paralel bir tedbir, denetleme ve çağdaş madencilik donanımların kullanımı gelişme göstermemiş, istihdamın kar etmekten başka hedefi olmayan özel sektöre kayması nedeniyle gerileme kaydedilmiştir.

Son sekiz yılda özelleştirilen ya da özel sektör tarafından çalıştırılan işletmelerin kazancını, vatandaşının canından öncelikli kabul eden AKP, önceden yaşanan acılardan ders almadığını, son olaydaki tavrı ile göstermiştir. Televizyonlara poz vermekten başka bir girişimde bulunmayan iktidar, vatandaşa fırçasını atmış, bu sizin kaderiniz diye de çaresizliklerini yüzüne vurmuştur. Türk insanını azarlamayı alışkanlık hale getiren AKP Genel Başkanı, olayı yorumlamada gösterdiği vurdumduymazlığın hesabını aziz milletimize yakın zamanda verecektir.

AKP ve Başbakan, vatandaşa şefkatle yaklaşmayı dahi düşünemeyecek kadar hezeyan içindedir. Son gelişmeler ile yolun sonunun geldiğini gören iktidar mensupları, son dönemde yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları icraatları gibi, maden ocaklarına yaptırım uygulayacaklarını, gelişmiş maden ocağı teknolojileri ile yatırım yapılmasını sağlayacaklarını dile bile getirmemişlerdir.
 
Kendi yandaşlarına peşkeş çektikleri madenlerde her şeyi ticaret, kar, kazanç olarak görmeye devam edeceği aşik‰r olan AKP, bölgede aldığı oy oranına paralel bir tavırla, devletin şefkatli elinin uzanmasını bekleyen acılı vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi, bölge halkının geçim kaynağı olan madenlerin denetimine hassasiyet gösterecek, gereken çağdaş tedbirlerin alınmasını sağlayacak ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alarak, Türk Milletinin güvenli eli olmayı sürdürecektir.

Sorumlu iktidarın sorumsuzluğu yüzünden, bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyor, mağdur ailelere gereken yardım ve desteğin, partizanlıkla değil; devlet eliyle acilen sağlanmasını bekliyoruz."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=16459


 



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,693 µs