En Sıcak Konular

''KUR'AN'DAN UZAK OLAN HUZURDAN UZAK OLUR''

26 Mayıs 2010 10:50 tsi
''KUR'AN'DAN UZAK OLAN HUZURDAN UZAK OLUR'' 2010 Kur'an yılı münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Doç. Dr. Muhittin Akgül, toplumda yaşanan aile içi şiddet ve diğer şiddet olaylarının temelinde Kur'an'a hayatta yeteri kadar yer verilmemesinin yattığını belirtti.

Kur’an’dan uzak olan huzurdan uzak olur

2010 Kur'an yılı münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Doç. Dr. Muhittin Akgül, toplumda yaşanan aile içi şiddet ve diğer şiddet olaylarının temelinde Kur'an'a hayatta yeteri kadar yer verilmemesinin yattığını belirtti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül, toplumda yaşanan aile içi şiddet ve diğer şiddet olaylarının temelinde Kur'an'a hayatta yeteri kadar yer verilmemesinin yattığını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2010 yılının Kur'an-ı Kerim yılı ilan edilmesi nedeniyle Mersin Müftülüğü ve Memurlar Vakfı tarafından Muğdat Camii'nde Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi. Programa katılan vatandaşlar camiyi doldururken açılış konuşmasına yapan İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Kur'an-ı Kerim'in, okunurken ibadet edilen bir kitap olduğunu söyledi.

Programa ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Ersoy, sadece bir yıl değil ömür boyu Kur'an-ı hayattan çıkarmamanın önemine dikkat çekti.

"Kur'an-ı Kerim'in Hayatımızda Yeri" konulu bir konferans veren Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül ise aile içi şiddet ve bütün şiddet olaylarının temelinde Kur'an sevgisinin yokluğunun yattığını kaydetti.

Mezarlıkta okunmak için indirilmeyen Kur'an-ın bir hayat kitabı olduğuna işaret eden Akgül şöyle devam etti: Kur'an insanları en doğru yola götüren bir kitaptır. İnsanı hayat tarzının en güzeline götürür. En kıymetli hane Kur'an okunan hanedir. Kur'an okunan evde gam, tasa yoktur. Kur'an okunan evde insanlar sıkılmaz. Kur'an okunmayan ev şeytanların üssü haline gelir."

 

,Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/kurandan-uzak-olan-huzurdan-uzak-olur-164513.htm



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs