En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''AÇILIM DEĞİL PARÇALANMA''

25 Mayıs 2010 11:33 tsi
HAYDAR BAŞ: ''AÇILIM DEĞİL PARÇALANMA'' Bağımsız Türkiye Partisi 4. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan BTP Genel Başkanı Haydar Baş,hem hükümeti hem de muhalefeti eleştirdi.

Bağımsız Türkiye Ehl-i Beyt nefesidir  

Partisinin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde coşku dolu bir konuşma yapan Prof. Dr. Haydar Baş, “Bağımsız Türkiye harekâtı bir Ehl-i Beyt nefesidir. Bunu herkes böyle bilsin. Nasıl Mevlana’nın neyinden Hakk’ın sesi geliyorsa bizden de o ses gelecek” dedi. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 4. Olağan Büyük Kongresi başkent Ankara’da görkemli bir katılımla gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’den BTP delegeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bağımsız Türkiye Partisi’nin 4. Olağan Büyük Kongresi’ne görülmemiş bir coşku hâkimdi. BTP Genel Başkanı Haydar Baş salona gelmeden önce BTP’nin bazı kurmayları birer konuşma yaptı. BTP kurmaylarının konuşmalarıyla salona hâkim olan coşku Prof. Dr. Haydar Baş gelişiyle doruğa taşındı.Haydar Baş’ın Türkiye’nin en önemli sorunlarına temas ettiği iki saati aşkın konuşmasında salonda kesintisiz heyecan vardı. Prof. Dr. Haydar Baş tüm delegelerin oylarını alarak yeniden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanlığına seçildi. Büyük Kongre’de BTP’nin parti programında bazı değişikliklere de gidildi. BTP parti programında yapılan değişiklikler arasında 16 maddelik Ehl–i Beyt açılımı ve asgari ücretin 3 bin liraya çıkarılması da vardı. BTP 4. Olağan Büyük Kongresi’nde partililere hitap eden Haydar Baş geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı ve “göreceksiniz iktidar olduğumuzun ilk ayında hepinize 500 Türk lirası maaş vereceğim” şeklinde konuştu.

Açılım değil parçalanma
Büyük Kongre’deki konuşmasında AKP hükümetinin açılım politikasını da değerlendiren Haydar Baş şöyle konuştu: “Etnik gruplara, etnik kimliklere hak vermek istiyorlar. Peki, sen bir tanesine verdin ikincisi hani benim hakkım demez mi? Üçüncüsü hani benim hakkım demez mi? 36 etnik grup hak isteme savaşına girecek. O takdirde bunun adına açılım denmez, parçalanma denir. Bu iktidarın yaptığı açılım adı altında Avrupa Birliği’nin metoduyla Türkiye’yi parçalama seferberliğidir. Bağımsız Türkiye harekâtı bir Ehl–i Beyt nefesidir. Bunu herkes böyle bilsin. Nasıl Mevlana’nın neyinden Hakk’ın sesi geliyorsa bizden de o ses gelmesi lazım. Var mısınız buna? Ayağa kalkamaya, dimdik olmaya var mısınız? Dedelerim burada, babalarım burada, nenelerin burada, Arabım burada, Kürtüm, Lazım burada, Alevim burada, Çerkezim burada, Boşnağım burada, Türk milletim burada. Burası er meydanı Türkoğlu Türk’ün meydanı.”

Türkiye’ye karşı Haçlı seferberliği
BTP Genel Başkanı Haydar Baş konuşmasında dinlerarası diyalog ve medeniyetlere arası ittifak projeleri üzerine de son derece dikkat çekici açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Baş şunları söyledi: “Bu rüzgâr bu topraklardan gelmedi. Bu rüzgâr çok ötelerden geldi. Onlar şunun hesabını yaptılar. Biz bütün orduları bir araya getirdik, Türk milletinin sırtını yere getiremedik.  O halde bunlarda biz öz var, onu almalıyız ki bunların da bizden farkı olmasın, geriye sadece posaları kalsın. İşte bu dinlerarası diyalog, medeniyetler arası diyalog safsatası bundan sonra icat edildi. Bizim Müslüman olan kimliğimizi Türklüğümüzü elimizden almak için başlatılan bir Haçlı seferberliğidir. Haçlı bizi meydanlarda mağlup edemedi. Şimdi kültür yoluyla, siyaset ve medeniyet yoluyla mağlup etmeye çalışıyor. Sandıkta kendi verdiğimiz oylarla şimdi bunlara ders vermeye var mıyız Anadolulum? Ey yüce milletim buna var mısın?”

Muhalefet de talimatla iş yapıyor
Devletin ve milletin sorunlarının çözümü konusunda tek adresin Bağımsız Türkiye Partisi olduğunu ifade eden Haydar Baş muhalefetin de tıpkı iktidar gibi okyanus ötesinin talimatlarıyla hareket ettiğini söyledi. BTP Lideri şöyle konuştu: “Türkiye’deki muhalefet de evlere şenlik. Onlar da iktidar partisi gibi dışarıdan idare ediliyor. Bunların de eline dışarıdan bir program veriliyor bu programa göre muhalefet yapıyorlar. Hâlbuki iktidar partisinin karşısındaki muhalefet, “senin tarım politikan şudur, yanlıştır. Ormancılık ve madencilik politikan şudur yanlıştır” diye tek tek sayıp ortaya koyacak ve doğrusu nedir anlatacak. Ama kendilerine ait bir tez olmadığı, bir görüş olmadığı için böyle bir muhalefeti mecliste görmemiz mümkün olmuyor. Ne oluyor? Kavga oluyor, dövüş oluyor. Şimdi Büyük Millet Meclisi’nde kavgaya son vermeye var mısınız? Varız değil mi? Ne yapacağız o zaman? Çalışan kadroyu, plan ve programı olan kadroyu oralara getireceğiz. Onlar da sizin için gece gündüz, 24 saat çalışacak. Bağımsız Türkiye işte bu partinin adıdır, bu kadroların adıdır.”

Kılıçdaroğlu’nun iki noksanı var…
Prof. Dr. Haydar Baş kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına seçilmesiyle ilgili olarak bazı değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlığa seçilmesi dolayısıyla tebrik eden BTP Genel Başkanı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onda iki şeyi noksan gördüm. Birincisi, oynana oyunların kim tarafından oynandığının adresini göstermedi. İkincisi, açıkladığı projelerin sahibi kimdir adresini söylemedi. Konuşmalarında sonuç tamam ama işlem yanlış. Hangi işlemden sonra bu sonuca geldin diye adama sormazlar mı? E kardeşim sen herkesi sigortalı yapacaksın. Ama nerden? Herkese maaş vereceksin. Ama nerden? Maaşlarını artıracaksın. Ama nerden? Haydar Hocanın dizinin dibinde biraz talebe olman lazım. Sonra sormazlar mı adama sen siyasete yeni girmiyorsun. Kaç yıldan beri bu işin içindesin. Bu kadar cevherlerin vardı da niye bugüne kadar sakladın bunları. O zaman sen çok cimrisin, demezler mi? Ya onu derler veyahut da bunlar sana ait değil, Haydar Baş’a ait derler.”

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10002259&tarih=2010-05-25

 



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,322 µs