En Sıcak Konular

İKİ MADENCİMİZE HALA ULAŞAMADIK

24 Mayıs 2010 11:02 tsi
İKİ MADENCİMİZE HALA ULAŞAMADIK Grizu patlamasında kaybolan Erkan Taşdemir ve Dursun Kartal isimli iki madenci hâlâ bulunamadı.

İki madenci hâlâ bulunamadı

Grizu patlamasında kaybolan Erkan Taşdemir ve Dursun Kartal isimli iki madenci hâlâ bulunamadı. Bu arada madeni işleten Yapı-Tek Firması, grizu faciasında ölen 30 işçisi için internet sayfasında baş sağlığı mesajı yayınlarken "Acımız Büyük" ifadesini kullandı.

 Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'ndeki 1 No'lu yeni kuyuda meydana gelen patlamanın ardından bulunamayan 2 madenciyi arama çalışmalarında uygulanan kameralı arama yönteminden sonuç çıkmadı. Pazartesi günü TTK'nın taşeron olarak çalıştırdığı YAPI TEK firmasındaki 30 işçinin göçük altında kalmasına neden olan grizu patlamasının ardından 28 işçinin cenazesi yeryüzüne çıkarılırken, 2 işçiye ulaşılamamıştı. Kayıp işçilerin barutçu Erkan Taşdemir ve ustası Dursun Kartal isimleri üzerinde yoğunlaşan yetkililer, İşçilerin bulunabileceği yer konusunda da iki varsayım üzerinde duruyor.

Yürütülen posta boşaltma çalışmalarında demir bağların bulunduğu bölümün sonuna kadar ilerlenmesine rağmen henüz ulaşılamayan işçilerle ilgili yürütülen tahmin ve düşünülen ihtimaller ise şöyle: "İlk tahmine göre, eksi 560 kotunda çalışan barutçu Erkan Taşdemir ve Ustası Dursun Kartal, lağım denilen patlatmanın yapılmasının ardından işlerini bitirdi. Yürütülecek olan tahkimat ve demir bağ çalışmaları için kontrol amacıyla arına doğru ilerledi. Bu esnada patlamayla birlikte arından boşalan kömür yığınlarının arasında kaldı ve ortaya çıkan gazlardan zehirlendi. Diğer ihtimale göre, lağım işini bitiren Erkan Taşdemir ve ustası Dursun Kartal, kuyu başında ya da kuyu başı yakınlarında bulunduğu esnada patlama meydana geldi. Patlamanın şiddeti ve ortaya çıkan basınç, 2 madenciyi önce kuyu duvarına fırlattı. Duvara çarpan madenciler kuyu dibine düştü."

Bütün ihtimaller araştırılıyor
En fazla üzerinde durulan ilk ihtimal nedeniyle 3 ayrı noktada posta kıvırma ve temizleme çalışmalarını yürüten ekipler, demir bağların yapmış olduğu kısımdaki postanın tamamını aradı. Halen ulaşılamayan işçiler için kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Kuyuya düştüğü ihtimaline karşın, önce anti grizulu kamera bulunarak, kuyu dibinde kimse bulunup bulunmadığı tespit edilmek istendi. Oluşturulan muhafaza içerisine anti grizulu kamera ile 4 adet madenci feneri sabitlendi. Gönderilen kameradan, su nedeniyle görüntü alınamadı. Bunun üzerine ise anti grizu özellikle su altı kamerası bulunarak, çelik halata monte edildi. Eksi 720 kodunda biten Yeni Kuyu'nun dibine salınan sualtı kamerasının sıkışması ve takılı kalması nedeniyle görüntü yine elde edilemedi. Kuyu başındaki demirlerde bulunan saç ve kafa izleri kuyuya düşme ihtimalini güçlendirirken barutçu Erkan Taşdemir'e ait olduğu ileri sürülen kayıt defteri, manyeto ve kıyafetlerin ise kuyu başından uzakta bulunduğu iddiası ise kafaları karıştırıyor.

Taşeron Firmadan Başsağlığı Mesajı
Yapı-Tek Firması, grizu faciasında ölen 30 işçisi için internet sayfasında baş sağlığı mesajı yayınlarken "Acımız Büyük" ifadesini kullandı. Yapı-Tek firmasının internet sitesinde yer alan ilanda şöyle denildi: "Zonguldak Karadon maden ocağında meydana gelen acı kazada, görevleri başında hayatlarını kaybeden Yapı-Tek ailesi mensubu çalışanlarımız için derin üzüntü duymaktayız. Hayatlarını kaybeden çalışma arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve baş sağlığı dileriz." denildi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/iki-madenci-hâlâ-bulunamadi-164273.htm



Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,974 µs