En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''MİLLETE ''GANDİ KEMAL'' DEĞİL ''MUSTAFA KEMAL'' LAZIM''

23 Mayıs 2010 09:32 tsi
HAYDAR BAŞ: ''MİLLETE ''GANDİ KEMAL'' DEĞİL ''MUSTAFA KEMAL'' LAZIM'' BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş,"Türk milleti'ne Gandi Kemal değil, Mustafa Kemal lazım"dedi.

Millete Gandi Kemal değil, Mustafa Kemal lazım  
 
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Okyanusun ötesinden bir rüzgâr estiriyorlar. Gazeteler bunu allıyor, pulluyor. Bir de bakıyorsunuz elifi görse mertek zannedenler milletin başına geçiyor” dedi ve “Türk milletine Gandi Kemal değil, Mustafa Kemal lazım” şeklinde konuştu. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş Sakarya’da vatandaşlarla buluştu. Sakarya’nın AFA Kültür Merkezi’nde çekimleri yapılan ve Meltem TV’den canlı olarak yayınlanan Ekoanaliz programına katılan Haydar Baş’a Sakarya halkının ilgili çok yoğun oldu. Programda vatandaşların sorularına da cevap veren BTP Genel Başkanı siyasetten ekonomiye kadar pek çok konu üzerine çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Ekoanaliz programının sonunda Prof. Dr. Haydar Baş’a bazı derneklerden ve gençlikten plaketler verildi.

Özelleştirme vurguna dönüştü
Sakarya’da konuşan Haydar Baş, 200 tanenin üzerinde kamu kurumunun özelleştirme kapsamında elimizden çıktığını açıkladı. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “200 taneden fazla sayıda kamu kurumu özelleştirmeyle haraç mezat satıldı. Bunlardan biz yılda 70 milyar Türk lirası, yani eski hesapla 70 katrilyon vergi alıyorduk.
Şimdi bunları 38 milyar liraya sattık. Bu satışları yapabilmek için de 38 milyar lira masraf ettik. Ne diyelim buna arkadaşlar? Ben buna korkunç bir nasipsizlik diyorum. Millet adına nasipsizlik. Onların adına büyük bir vurgun.”

Şeytanın şeytanlığını ispat etmek bir şey kazandırmaz
İnsanların günah galerini ortaya dökmenin çok önemsenecek bir iş olmadığını dile getiren Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Bu o kadar mühim bir iş değil yahu. Milletin ölçüsüne bak. Ben hayret ediyorum. Siz şeytanın şeytanlığını ispat ederseniz elinize bir şey geçecek mi? Ne kadar vahim olduğunu anlatırsanız elinize bir şey geçecek mi? Elinize bir şeyin geçme imkânı yok. Peki, sen nesin onu söyle bana? ‘Biz yoksulluğu, fukaralığı yok edeceğiz.’ Tamam, sonuç doğru da, işlemin ne? Neyle yapacaksın bu işleri? Sonra sen bugüne kadar bir partinin genel başkan yardımcısı değil miydin? Başkanlık divanında değil miydin? Kaç yıldan beri oradasın bu cevherler hep gizli mi kaldı. Kimden bunu kıskandın? Ha bunlar bir anda mı hatırına geldi? Bir zamanlar başbakan için de böyle yapmadılar mı? Bir tane rüzgâr bu taraftan bir tane rüzgâr şimdi o taraftan. Bu rüzgârlara arkamızı dönüp hadi oradan demeye var mısınız?”

Ecnebiden akıl alanlar ülkeyi batırır
“Tedavi teşhisten sonra olur” diye konuşan Haydar Baş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milleti tanımayıp teşhisten uzak olan insanlar, milleti yabancı devletlerin verdiği raporlara göre tanıyıp, sizi onların düşüncesine göre yönetenler vallahi de billahi de sizi batırmaktan başka bir işe yaramazlar. Bakıyorsun bir tanesi dokuz gün Avrupa Birliği’ne hayır diyor onuncu gün Avrupa’ya derviş oluveriyor. Allah Allah bu dokuz gün AB’ye hayır dedi bugün niye evet diyor? Birisi gece onu ziyaret etti, konuştu ertesi gün AB’nin dervişi oluverdi. Şu kafaya bak yahu.
Şimdi Türk milleti olarak önce kendi ailenizi mi düşünürsünüz komşunuzu mu düşünürsünüz? Yahu bu nasıl algılama ki insanın evvela kendine yakın topluluklardan başlayıp dostluklar, arkadaşlıklar gelişmesi gerekirken biz ta uzaklardakileri kendimize dost kabul ederek, onların görüşleriyle milleti ve devleti idare ediyoruz. Oysa Sakarya Meydan Muharebesini biz onlara karşı yaptık. Dumlupınar’ı ve Büyük Taarruzu, Çanakkale’yi bunlara karşı yaptık.”

Millete Mustafa Kemal lazım
Şimdi Türkiye’de seçilmek için tezin olacak, görüşün olacak, dünya ilim adamlarının yanında değerin olacak gibi ölçüler tedavülden kalktı. Bir sene ya da bir buçuk sene içerisinde hazırlıyorlar seni. Okyanusun ötesinden bir rüzgâr estiriyorlar.
Gazeteler bunu allıyor, pulluyor. Bir de bakıyorsunuz elifi görse mertek zanneden adamlar milletin başına dünyayı kurtaran adam, Gandi Kemal geçiyor. Size ben bir şey söyleyeyim Türk milletine Gandi Kemal değil, Mustafa Kemal lazım. Bu siyasetçinin yaptığı iş yok mu? Var. Adamların günah defterlerini buldu ortaya koydu. Günah galerilerini gitti, irdeledi. Birkaç tane defter çıktı. Bunları teşhis ve teşhir etti. Ve meşhur oldu.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10002250&tarih=2010-05-23
 



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,752 µs