En Sıcak Konular

EURO'DA TEHLİKE ÇANLARI

21 Mayıs 2010 10:59 tsi
EURO'DA TEHLİKE ÇANLARI 750 milyar euroluk kurtarma paketi için Federal Meclis’i ikna etmeye çalışan Almanya Başbakanı Merkel, Euro’nun geleceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu ve euronun tehlikede olduğunu vurguladı.

Euro tehlikede  

750 milyar euroluk kurtarma paketi için Federal Meclis’i ikna etmeye çalışan Almanya Başbakanı Merkel, Euro’nun geleceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu ve euronun tehlikede olduğunu vurguladı. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis genel kurulunda yaptığı hükümet açıklamasında Euro’yu kurtarma tedbirlerini savundu ve Avrupa ortak para biriminin “en büyük sınavıyla karşı karşıya olduğunu” söyledi. Euro ile Avrupa ortak pazarının, büyüme ve refahın temel direkleri olduğunu belirten Almanya Başbakanı, Euro’nun tehlikede olduğunu vurgularken, “Önlenemediği takdirde, bu tehlike Avrupa açısından kestirilmesi imkansız sonuçlara yol açar” uyarısını yaptı.

Muhalefetten ağır suçlama
Alman Sosyal Demokrat ana muhalefet partisinin meclis grup başkanı Frank–Walter Steinmeier ise Almanya başbakanını krize çaresizlik ve atalet içinde seyirci kalmakla suçladı. Steinmeier hükümet liderinin finans piyasalarının elinde oyuncak olduğunu da öne sürerek, “Zamanında tepki gösterilseydi, krizin komşu ülkelere sıçraması önlenebilirdi. Beş haftadır hiçbir şey yapmadınız. Sadece inkâr ettiniz ve vakit geçirmeye çalıştınız” dedi.

Almanya’nın ağır yükü
Almanya, Meclis’in onay vermesi durumunda, aşırı borç altındaki Euro bölgesi ülkeleri için kararlaştırılan kefalet fonunun 148 milyar euroluk bölümünü üstlenecek. Avrupa Birliği bu amaçla 750 milyar euroluk bir kurtarma paketi hazırlamıştı. Euro ülkelerinden bazılarının aşırı ölçüde borçlanması ve ortak para biriminin değer kaybetmesinden kâr etmeyi amaçlayan uluslararası spekülatörler euroyu krize sürüklemişlerdi.

Sıra Almanya’ya da gelecek
Muhalefetteki Sol Parti’nin eş başkanı Gesine Lötzsch ise Almanya Başbakanı’nın ekonomi programını eleştirirken şöyle konuştu: “Yunanistan’dan sonra Portekiz, ispanya, Fransa, italya ve Almanya’ya da sıra gelecek. Bu nedenle, iyi Avrupalılar olarak şunu söylüyoruz: Bu ülkelerle dayanışma göstermek, Almanya’daki ücretli, emekli ve işsiz ile de dayanışma göstermek olacaktır.” Alman parlamentosunda tartışılan euro istikrar fonuyla ilgili tasarının, bu hafta federal ve eyalet temsilcileri meclislerinden geçerek yasalaşacağı tahmin ediliyor.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10002215&tarih=2010-05-21

 

 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,112 µs