En Sıcak Konular

TSK'DAN HAVA HAREKATI

21 Mayıs 2010 10:55 tsi
TSK'DAN HAVA HAREKATI TSK, PKK’ya yönelik 2008’den bu yana en kapsamlı hava harekâtını gerçekleştirdi.

Kuzey Irak’a hava harekâtı  

TSK, PKK’ya yönelik 2008’den bu yana en kapsamlı hava harekâtını gerçekleştirdi. Türkiye sınırına yaklaşmakta olan bir terörist grubun saptanması üzerine, 20’ye yakın savaş uçağı, Zap, Hakurk ve Kandil’i bombaladı. 

Hava harekâtında 500 librelik ve 2 bin librelik lazer güdümlü genel maksat bombaları kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte saldırılarını yoğunlaştırmayı hedefleyen PKK’ya yönelik 2008’den bu yana en kapsamlı hava harekâtını gerçekleştirdi. Türkiye sınırına yaklaşmakta olan bir terörist grubun saptanması üzerine, 20’ye yakın savaş uçağı, Zap, Hakurk ve Kandil’in belli bölgelerini dün gün boyu bombaladı. Uçakların, önceden belirlenen 50’ye yakın hedefi vurduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, ABD ile yürütülen anlık istihbarat paylaşımı, casus uçak HERON ve bölgedeki insansız hava araçları aracılığıyla elde edilen bilgileri değerlendiren TSK, Irak’ın kuzeyinden Türkiye sınırına yaklaşmakta olan geniş bir terörist grubunun hareketleri doğrultusunda hava harekâtını planladı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 20’ye yakın F-16 ve F-4 tipi uçak, dün Hakurk ve Zap bölgesindeki 50’ye yakın hedefi bombaladı. Hava harekâtıyla ilgili akşam saatlerine kadar Genelkurmay’dan  bir açıklama yapılmadı. 

Kandil de bombalandı
Uçakların özellikle PKK’nın ana karargâhlarından Zap’ı hedef aldığı ifade edildi. Harekâtın terör örgütü üzerinde etkili olduğu ve büyük kayıplara yol açtığının tahmin edildiği belirtildi.
KYB’nin internet sitesi Puk Medya ile bazı Kürt internet siteleri hava harekâtını dün öğle saatlerinde duyurdu. Haberlerde, Soran bölgesi ile Sidekan kazasının çevresindeki dağlık bölgelerinin savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.
Görgü tanıklarına dayandırılan haberde Türkiye’ye ait olduğu ileri sürülen savaş uçaklarının 14.20 sıralarında Sidekan kasabasına bağlı Hakurk, Şekyu, Corca, Bin Dewane ve Şuşane bölgelerini bombaladığı belirtildi.
Uçakların daha çok Kandil’in Xınere alanını yoğun bombardımana tuttuğu kaydedildi. Bölgede istihbarat amaçlı uçakların uçuş yaptığı ve hedefleri tespit etmeye çalıştığı belirtildi. Harekât öncesi, KYB lideri Mesud Barzani’ye de bilgi verildiği iddia edildi.

3 köy boşaltıldı
PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı Türk jetlerinin Kandil’i öğle saatlerinin ardından dün saat 18.00’de ikinci kez bombaladığını belirtti. Türk jetlerinin bölgeyi havadan, İran ordusunun karadan bombalaması nedeniyle, Süleymaniye’nin Pışdar ilçesine bağlı Aliyereş, Serhan ve Zevke köyleri boşaltıldı.

Harekât sona erdi
Dün 13.30’da başlayan ve akşam da devam eden hava harekâtı 19.30’da sona erdi. Harekâtta terörist unsurların etkili bir şekilde vurulduğu ve harekâta katılan uçakların üslerine güvenli bir şekilde intikal ettiği kaydedildi.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Türk jetlerinin  Zap ve Hakurk’u bombalamasının ardından eski Irak Başbakanı ve Irakiye İttifakı Başkanı İyad Allawi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Kaynak. YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10002233&tarih=2010-05-21


 



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,218 µs