En Sıcak Konular

BAHÇELİ: 'KARDAN ZİYADE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİNE ÖNCELİK TANINMALI''

20 Mayıs 2010 15:56 tsi
BAHÇELİ: 'KARDAN ZİYADE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİNE ÖNCELİK TANINMALI'' Bahçeli,"Dünyanın asgari seviyelere indirmeyi başardığı maden kazalarının ülkemizde sık sık tekrarlanıyor olması mutlaka sorgulanmalıdır'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zonguldak'ta meydana gelen elim maden kazasına" ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı. 

Bahçeli'nin başsağlığı mesajı şöyle:

"Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir kömür ocağında Pazartesi günü meydana gelen grizu patlamasıyla mahsur kalan 30 madenciden 28'inin cesedine ulaşıldığı haberi hepimizi çok derinden yaralamıştır.

Dört gündür dualarımızla geçen umutlu bekleyişin bu acı haberle son bulmuş olması başta aileleri ve yakınları olmak üzere aziz milletimizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir.

Dünyanın asgari seviyelere indirmeyi başardığı maden kazalarının ülkemizde sık sık tekrarlanıyor olması mutlaka sorgulanmalıdır.

 Denetimsizlik, ihmal, tedbirsizlik, göz yumma ve kuralsız çalışmanın hayati derecede tehlikeli olduğu bu sektörde, insan canına mal olan hatalar zincirinin tamamen ortadan kaldırılması için ne tedbir gerekiyorsa derhal alınmalıdır.

 Bu ve benzeri olaylarda varsa ihmal veya kusurların sorumluları adalet önüne çıkartılmalı, ancak bundan da öte bir canın kaybına bile tahammülü olmaması gereken kömür çıkartma ve işletme sistemi gözden geçirilmelidir.

Yerin yüzlerce metre altında ve çok zor imkânlar içinde, alınlarının teriyle helal kazanç mücadelesi veren maden işçilerinin çalışma şartlarının, çalıştıkları fiziki ortamların ve alınacak tedbirlerin çağdaş hale getirilmesi kaçınılmazdır.

İşletmeye ve kâra yatırım yapmaktan önce insan sağlığına yatırım yapmanın şart olduğu bu meslek kolunda işçi sağlığı ve iş güvenliği mutlaka önceliğe alınmalıdır.

 Bu elim olayın son olmasını temenni ediyor, hayatını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

 

Not: Mesajın tam metni, ''mhp.org.tr'' sitesinden iktibas edilmiştir.



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs