En Sıcak Konular

FENERBAHÇE KÜLÜBÜ: ''KALECİ RÜŞTÜ'' FUTBOLU BIRAKSIN

19 Mayıs 2010 19:57 tsi
FENERBAHÇE KÜLÜBÜ: ''KALECİ RÜŞTÜ'' FUTBOLU BIRAKSIN Önce Aziz Yıldırım, Rüştü'nün Fenerbahçe'nin rakiplerini arayıp "Aman Fener'i yenin" dediğini söyledi. Ardından Beşiktaş Kulübü iddialara yanıt verdi...Bunun üzerine F.Bahçe'den bir yanıt daha geldi: "Rüştü sözünü tutsun futbolu bıraksın"...

Ahlaksız teklif kavgası!

Önce Aziz Yıldırım, Rüştü'nün Fenerbahçe'nin rakiplerini arayıp "Aman Fener'i yenin" dediğini söyledi. "Bizim attığımız gollere şaibeli dendi. Bana da Rüştü'nün yediği goller şaibeli gibi geliyor" dedi.

Ardından Beşiktaş Kulübü iddialara yanıt verdi...

Siyah beyazlı kulübün açıklaması üzerine F.Bahçe'den bir yanıt daha geldi: "Rüştü sözünü tutsun futbolu bıraksın"...

"Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber’in kendileriyle oynayacak takımların futbolcularını arayarak, "Fenerbahçe’yi yenin" dediği iddiasında bulunarak, milli kaleciye sert tepki gösterdi.

Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün ekmeğini yiyenler ve kulüpten ayrılanların "Aziz Yıldırım düşmanlığı" yaptığını ileri sürerek, "Aziz Yıldırım bu kulübün bir neferidir, yarın gidecektir. Ömür boyu burada kalacak değildir. Bu kulüpten ayrılan sporcular Fenerbahçe şampiyon olmasın diye diğer kulüpteki sporcuları arayıp, onlara söyleyebiliyorlar. Kendi takımların iddiaları olsa "Kendi menfaatleri için bunu söylüyorlar’ derim" şeklinde konuştu.
Beşiktaşlı Rüştü’nün Kasımpaşalı ve Trabzonsporlu futbolcuları aradığını ileri süren Yıldırım, şöyle devam etti:
"Beşiktaş kalecisi Rüştü, Kasımpaşalı futbolcuları arıyor ’Aman Fenerbahçelileri yenin’, Ankaragücü antrenörüne mesaj çekiyor, ’Hadi sıra sizde’ diyor. Trabzon’da kupa maçından önce oyuncuları arıyor, hadi bakalım
Fenerbahçe’yi yenin’ diyor. Kendisine haber gönderdim. İnşallah Bursa da iyi oynarsın da sana bir leke gelmez diye. Yorumcular söylüyorlardı. Şimdi de söylesinler. Serkan Kırıntılı, Murat Şahin, Ivesa bunlar hata yaptı, Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin ’ben bunları aramadım’ desin. Neden arıyorsun? Beşiktaş kulübünün kalecisinin ne işi var bunlarla. O zaman Bursa’da yediği gol de bana şaibeli gibi geliyor. Daha ileri gitmek istemiyorum, ağzımdan kötü bir söz kelime çıkmasını istemiyorum. Ayıp denen bir şey var. Bana düşman olabilirsiniz ama Fenerbahçe camiasına olamazsınız ve ’Fenerbahçeliyim’ de diyemezsiniz."

Bu arada Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Beşiktaş'tan sert yanıt

Beşiktaş Kulübü, Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına sert yanıt verdi: "Yıldırım, Bursaspor-Beşiktaş maçından iki gün önce kendi kardeşini Rüştü Reçber’e göndererek, onun Bursaspor maçında farklı bir çizgide maç çıkarması konusunda uyarmasını kamuoyuna nasıl açıklayacağını hep birlikte merak ediyoruz"

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, bugün yaptığı toplantıda kalecisi Rüştü Reçber’e yönelik suçlamalara, sert bir açıklamayla yanıt verdi.

Kulüp internet sitesinden yapılan, "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın bugün TV kanallarında yayınlanan basın toplantısının içeriğini hayretler içerisinde izlemiş bulunmaktayız" cümlesiyle başlayan açıklamada, "Sayın başkanın büyük sözler verdikten sonra, yerine getirilememiş vaatlerinin yarattığı stresten Türk futbolunu bir kaos ortamına sokmak ve değişik metotlarla hedef saptırma çabalarının sonuçsuz kaldığı görülmektedir" denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Şu bir gerçektir ki, Türk futbol kamuoyu Sayın Yıldırım’ın bu tarzından, bu yaklaşımından sıkılmıştır; kendisine kaybettiği zaman kaybettiğini ve hatalı olduğunu kabullenmenin de büyüklük olduğu hatırlatılmalıdır. Başkanı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü’nün büyüklüğüne yakışan yaklaşım ancak bu olur.

Sayın Yıldırım’ın konuşması içerisinde geçen oyuncumuz Rüştü Reçber ile ilgili bir takım imalı beyanatlarına da cevap verme gereği duyduk.

Oyuncumuz Rüştü Reçber, 24 saatini kulübü için harcayan bir sporcu olarak başka takımlardaki meslektaşlarıyla, onların maçlarında korkmadan ve cesurca oynamalarıyla ilgili telefon görüşmesi veya şahsi görüşme yapması kadar doğal bir şey yoktur. Oyuncular arasında bu tür diyaloglar her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Oyuncumuz ’yenilin’ dememiştir, tehdit etmemiştir, para teklifinde bulunmamıştır. Ancak burada hayret edilmesi ve sorgulanması gereken mesele, oyuncumuz Rüştü Reçber’in bu oyuncuları araması değil, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’nın kendilerinin rakibi olan takımlardaki bu oyuncuların Rüştü’yle görüştüklerini bilecek, Rüştü’nün gönderdiği telefon mesajlarını okuyacak kadar hayatlarının içinde nasıl olabildiğidir."

"KARDEŞİNİ RÜŞTÜ’YE GÖNDERDİ"

Spor kamuoyunun çok iyi hatırlayacağı gibi Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Adnan Polat, kısa bir süre önce Fenerbahçe’nin rakiplerinin kalecilerine ahlaksız teklifler yapıldığı konusundaki duyumlarını dile getirmişti. Bu açıklamayla ilgili ne hikmetse suskun kalan Yıldırım, Bursaspor-Beşiktaş maçından iki gün önce kendi kardeşini Rüştü Reçber’e göndererek, onun Bursaspor maçında farklı bir çizgide maç çıkarması konusunda uyarmasını kamuoyuna nasıl açıklayacağını hep birlikte merak ediyoruz."

F.Bahçe'den bir açıklama daha: "Rüştü sözünü tutsun futbolu bıraksın"
Fenerbahçe Kulubü'nden gündemi sarsacak bir açıklama daha geldi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'in söz verdiği gibi futbolu bırakmalıdır denildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Bugün yapmış olduğumuz basın toplantısının ardından, NTV SPOR televizyon kanalına telefon ile bağlanan Rüştü Reçber,  ’Basın toplantısında hakkımda iddia edildiği gibi başka takım futbolcularını aradığım ispat edilirse futbolu bırakırım’ demiştir.

Bunun ardından,  Beşiktaş JK’den yapılan yazılı açıklamada; "Rüştü Reçber, 24  saatini kulübü için harcayan bir sporcu olarak başka takımlardaki meslektaşlarıyla, onların korkmadan ve cesurca oynamaları ile ilgili telefon görüşmesi veya şahsi görüşme yapması kadar doğal bir şey yoktur. Oyuncular arasında bu tür diyaloglar her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır" demek suretiyle Rüştü Reçber’in basın toplantısında iddia ettiğimiz şekilde başka takım futbolcuları ile iddia edildiği içerikte konuşmalar yaptığını kabul etmiştir.

Bu durumda RÜŞTÜ REÇBER, ’KAMUOYUNA SÖZ VERDİĞİ GİBİ’ FUTBOLU BIRAKMALIDIR.

Bu gün yapılan basın toplantımızda Sayın Aziz Yıldırım, kaçan şampiyonluğun sorumluluğunun kendisine ait olduğunu, bir suçlu varsa da bunun kendisi olduğunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Bu açık ifadenin, Beşiktaş JK tarafından görülmemesi ve bunun tam aksi yönde açıklama yapılması açıkça, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.

Beşiktaş JK, kalecisi Rüştü Reçber’in, kulübümüzün rakibi olan takımların  futbolcularını aramasının, korkmadan, cesur oynamaları için onları telkin etmesinin; Beşiktaş JK ve/veya Rüştü Reçber’e neden vazife olduğunu da açıklamalıdır.

Rüştü Reçber’in, başka takım oyuncuları ile yaptığı konuşmaları ve gönderdiği sms mesajlarını bilmemiz gayet doğaldır. Zira kendileri ile konuşma yapılan ve Rüştü Reçber tarafından sms atılan futbolcular, bunu etik bir bozukluk olarak algıladıklarından çok sayıda kişi ile bu konuyu paylaşmışlardır.

Bursaspor takımının şampiyonluğu için, Fenerbahçe’nin rakibi olan takımların oyuncularını motive etmeye çalışan Rüştü Reçber’in; ligin son maçında, Bursaspor karşısına hangi özel motivasyonla çıkmış olduğu hem Rüştü Reçber hem de Beşiktaş JK tarafından açıklanmalıdır.

Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ali Yıldırım, kendisine Rüştü Reçber ile alakalı olarak ulaşan bu haberler konusunda Rüştü Reçber ile görüşmüş, bu görüşmede Rüştü Reçber kendisi ile alakalı olarak konuşulan haberlerin doğru olduğunu kabul etmiş ve bunun üzerine; yaptığının ahlaksızlık olduğunun kendisine hatırlatılması üzerinde endişeye düşmüştür. Akabinde;  Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman ile telefonda konuşan Rüştü Reçber, yaptığının hata olduğunu kabul etmiş,  bu lekeyi Bursaspor’a karşı hatasız oynayarak sileceğini ifade etmiştir. Hatta bu konuda, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ali Yıldırım’a sms mesajı atarak hatasını kabul etmiş ve Bursaspor maçında bu lekeyi sileceğini yazılı olarak  Sayın Ali Yıldırım’a göndermiştir.

Beşiktaş JK’nin konuyu öğrenmesi halinde yapması gereken doğru davranışı, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ali Yıldırım yapmıştır.

Ancak Beşiktaş JK’nin olayın kendilerine intikali sonrasında yapmış olduğu açıklamadan gayrı ahlaki bu davranışı benimsediği ve zamanında öğrenmiş olsaydı da konuya yaklaşımının değişmeyeceği anlaşılmaktadır. Bu durumun takdiri spor kamuoyuna aittir.  

Beşiktaş JK bilmelidir ki; ’Masumane bir davranış olarak görüp, kabul ettiği ve hatta savundukları eylem, TFF Disiplin Talimatının 55. maddesi hükmü gereğince suçtur"

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ,http://www.milliyet.com.tr/ahlaksiz-teklif-kavgasi-/spor/sondakika/19.05.2010/1240042/default.htm

 



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,482 µs