En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU: ''21. ASIR 'TÜRK ASRI' OLMALIDIR''

19 Mayıs 2010 13:12 tsi
YALÇIN TOPÇU: ''21. ASIR 'TÜRK ASRI' OLMALIDIR'' Topçu;''19 Mayıs 1919'da Samsun`dan başlatılan kutlu mücadeleyle, Büyük Türk Milletinin ve devletinin ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığı bütün dünyaya bir kez daha gösterilmiştir'' dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı…

Topçu'nun mesaji şöyle:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919`da Samsun'a adım atması ile başlayan istiklal mücadelemiz, 'esaret altında yaşamaktansa ölürüm' diyen aziz milletimizin desteği ile büyüyerek milli mücadeleye dönüşmüş ve sonrasında ülke topraklarının düşmanlardan temizlenip Türkiye Cumhuriyeti hedefiyle taçlandırılmıştır.

Esasında millet olarak bugün iki doğum gününü kutluyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğu kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin de doğum günüdür.

19 Mayıs 1919'da Samsun`dan başlatılan kutlu mücadeleyle, Büyük Türk Milletinin ve devletinin ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığı bütün dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.

Dünya medeniyet tarihindeki önemli konumu bütün insanlığın malumu olan büyük Türk Milleti, bugün de kendi öz benliğini koruyarak küresel gelişmelere milli onurunu koruyarak gözlerini açacak ve Önce Türkiye Öncü Türkiye ideali minvalinde hareket ederek, tıpkı geçmişte olduğu gibi barış, hürriyet, hoşgörü ve adalet çerçevesinde şekillendirdiği örnek medeniyeti tüm insanlığa yeniden hediye edecektir.

Türkiye, genç nüfusu, zengin kaynakları, bölgesel ve küresel imkânları ve tarihi birikimiyle duraksayan medeniyetini yeniden ihya ederek asrımızın Türk Asrı olmasını sağlama inanç ve kudretine sahiptir.

Geleceğimizin teminatı olan Türk gençliği, milletimizi ve ülkemizi layık olduğu lider konumuna taşıma idealini tarihi ve hayati bir sorumluluk olarak görmelidirler. Millet olarak bunu başarmak zorundayız.  Bugünkü dünya düzeninde ezilen, emperyalizmin zulmü altında inleyen diğer milletlerin de huzur ve refahı için Büyük Türk Milletinin liderliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.

Bu duygu ve düşünceler içinde başta istiklal mücadelemizin isimsiz kahramanları ve şehitlerimiz olmak üzere, bu mücadelenin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, millet ve devlet olarak hür şekilde dalgalanmasıyla her zaman gururlandığımız ay yıldızlı al bayrak altında birlik ve beraberlik içinde bu cennet vatanda sonsuza kadar güvenlik, özgürlük ve refah içinde yaşamayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

 

Kaynak: BBP.org.tr,http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=442

 

 

 

 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,683 µs