En Sıcak Konular

ERDOĞAN YİNE BELDEN AŞAĞI VURDU

17 Mayıs 2010 10:55 tsi
ERDOĞAN YİNE BELDEN AŞAĞI VURDU Kaset üzerinden Baykal’a yüklenen Erdoğan, seviyeyi de düşürdü: Biz paketle uğraştık, o başka şeyle!

YİNE BELDEN AŞAĞI VURDU

Kaset üzerinden Baykal’a yüklenen Erdoğan, seviyeyi de düşürdü: Biz paketle uğraştık, o başka şeyle!
KOMPLO kaseti sonrası CHP liderliğinden istifa eden Deniz Baykal’ı günlerdir dilinden düşürmeyen Başbakan Tayyip Erdoğan, dün seviyeyi biraz daha düşürdü: Zaten Genel Başkan’ın parlamentoya gelip gittiği yok, biz Anayasa paketiyle uğraşırken Genel Başkan başka yerlerdeydi! Partimde olsa ihraç istemiyle disipline sevk ederim. Tahammülü mümkün değil.
AB’ye uyum yasalarını unuttu!
KOMPLOYA uğrayan Baykal’a mağdur gözüyle bakılmasından rahatsız olan Erdoğan, “Eşine ihanet edeni mağdur olarak göremeyiz” çıkışının devamını getirip “Türk toplumunun midesi bu kadar geniş mi! Ahlak değerleriyle oynayanlara bu millet prim vermez” diyor. Oysa aynı Erdoğan, zinayı AB’ye uyum kapsamında suç olmaktan çıkarırken bunu önemsememişti.
İzmir’den Baykal’a yüklendi
CHP liderliğinden istifa eden Baykal’ı hedef alan Başbakan Erdoğan, “Zaten Genel Başkan’ın parlamentoya gelip gittiği yok, biz Anayasa paketiyle uğraşırken Genel Başkan başka yerlerdeydi” dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayındır’da düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, 6 mayısı 7 mayısa bağlayan gece, TBMM’nin bir kez daha tarih yazdığını vurgulayarak, milletin kendisine yüklediği emanete sahip çıktığını ifade etti. CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ı topa tutan Erdoğan, 12 Eylül 2010 tarihinin 1980 darbesinin 30. yıldönümüne denk geldiğini belirterek, “İnşallah Türkiye 12 Eylül’ün izlerini üzerinden atacak. 12 Eylül 2010’da Türkiye inşallah yeni bir sabaha, aydınlık bir sabaha uyanacak. 12 Eylül 2010’da Türkiye prangalarından, zincirlerinden ayak bağlarından kurtulacak. Ufkunu, vizyonunu onlarla birlikte ekonomisini, demokrasisini daha yüksek standartlara taşıyacak” dedi.
Ruh üçüzü oldular
CHP’nin Anayasa Mahkemesi’nde açtığı iptal davasına da değinen Baykal şunları söyledi: “Birileri Anayasa Mahkemesine gidiyor. Biz millete gidiyoruz, farkımız bu. Hiç şüphemiz yok ’bize milletimiz yeter’ dedik, onlar başka yollar arıyor. Biz her zaman milletin hakimliğine başvurduk. Bugün de ’millet’diyoruz. Son sözü millet söyler. Son kararı millet verir diyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de ruh ikizi bir muhalefet vardı. CHP-MHP, şimdi bunlar BDP’yi de aldılar. Şimdi üçüz oldular. Bunları anlamak mümkün değil ve yanındaki milletvekili arkadaşlarının iradesine güvenmiyor. Arkadaşına güvenmiyor. Eee zaten Sayın Genel Başkan’ın Parlamentoya gelip gittiği yok. Biz orada anayasayla uğraşırken, Sayın Başkan başka yerlerdeydi.”
Hepsi tehdit altında
Muhalefet milletvekillerinin talimat aldıkları için oy kullanma kabinine giremediğini anlatan Erdoğan, verilen talimatın, “Konuşun ama kabine girmeyin” şeklinde olduğunu söyledi. Muhalefet milletvekillerinin oylamada tehdit altında olduklarını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Bunu anlamak mümkün değil. Tabii ortada bir gerçek var. Talimat aldıkları için hiçbiri oy kullanma kabinine gelemiyor. Aldıkları talimat; konuşun ama kabine girmeyin. Aynı şekilde bakıyorsunuz BDP konuşuyor, ama o da oy kabinine girmiyor. Niye? Olur ya bir yanlış yaparsınız. CHP’liler, MHP’liler ne diyor biliyor musun? ’Başbakan, devleti bıraktı, buraya oturdu’. Bu devlet işi değil mi? Anayasasız devlet olur mu? Biz onu şu anda hallediyoruz. O da bizim işimiz. Ama siz başka şeylerle uğraşıyorken, biz orada hem yabancı misafirlerimizi ağırlıyor, bir diğer taraftan da yine arkadaşlarımızla görüşülmesi gereken meseleleri oylamalar arasında yine görüşüyorduk. Biz işimizi biliriz, sen kendine bak kendine.” Erdoğan, “Biz koltuğa yapışıp kalan siyasetçilerden değiliz, istismar edenlerden de değiliz. Tekrar dönüp gelmek üzere istifa edenlerden de değiliz. Biz yerini gençlere bırakmaktan kaçınanlardan değiliz” dedi.(Macit SOYDAN-Yeniçağ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=34929



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,398 µs