En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''BÖLÜNMEYE YELKEN AÇILDI''

17 Mayıs 2010 09:57 tsi
HAYDAR BAŞ: ''BÖLÜNMEYE YELKEN AÇILDI'' Hükümetin peş peşe ortaya koyduğu açılımlarla ilgili uyarılarda bulunan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, açılımların ülkeyi iç savaşa ve bölünmeye doğru götürdüğünü söyledi.

Bölünmeye yelken açıldı  

Hükümetin peş peşe ortaya koyduğu açılımlarla ilgili kritik uyarılarda bulunan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, açılımların ülkeyi iç savaşa ve bölünmeye doğru götürdüğünü söyledi. 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Güneydoğu bölgesinin sorunlarıyla ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin ard arda yaptığı açılımlarla ilgili olarak kritik uyarılarda bulunarak, “Çerkeze hürriyetmiş, Kürde hürriyetmiş, Romanlara hürriyetmiş. Bunların zaten hepsi Türk vatandaşı” diye konuşan BTP Genel Başkanı, “Türk vatandaşlığının dışında eğer bir hak vermek gibi bir gayretin varsa herkesi hem birey olarak hem de etnik güç olarak bağımsız hale getiriyorsun demektir ki yarın bunun sonucu ya savaştır, ya da kitleler halinde bölünmektir” dedi.

BTP döneminde kimse dağa çıkmayacak
“Açılımlar ülkeyi bölünmeye götürür” diyen Haydar Baş, partisinin Güneydoğu projelerini anlattı. Prof. Dr. Baş vatandaşlık maaşı gibi sosyal devlet projeleriyle devlet - millet kaynaşmasının sağlanacağını ve bölgenin ekonomik sorunlarının çözüleceğini söyledi. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Güneydoğu’da yaşanan problemlerin temelinde işsizlik yatmaktadır. İşsiz kalan vatandaşın arasına bir takım azınlıklar sızarak bu hareketi başlattılar. Boş olan adam bir yerlere rahatlıkla angaje edilebilir. Ama biz bunların anasına, babasına ve bizzat şahsına bahsettiğimiz vatandaşlık maaşını vereceğiz. Yetmedi! Türkiye’nin en zengin iş adamları Güneydoğu bölgesinde işçi çalıştıracak istihdam merkezleri açacaklar. Bunlar üretim de olabilir, pazarlama da olabilir. Yetmedi! O bölgenin kabiliyetli insanlarını iş sahibi yapabilmek için devlet bunlara faizsiz kredi verecek. O bölgede bizim projelerimiz hayata geçtiğinde dağa çıkacak kimse kalmayacak.”

Eğitimin önünü açacağız
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin ekonomik sorunlarına dikkatleri çeken Haydar Baş eğitim sorunlarına da temas etti. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Şimdi çok haksız bir rekabet var. Nedir bu? Bir evladımız Şırnak lisesini bitiriyor Galatasaray lisesinin mezunuyla aynı sınava giriyor. Yahu kardeşim bu Şırnak’taki şartlarla İstanbul’daki şartlar bir mi? Biz eğitimin önünü tamamen açacağız. Okumak isteyen herkese üniversitenin kapısını ardına kadar açacağız. Geçen bana, ‘hocam herkes doktor olmak isterse o zaman doktorlukta enflasyon olmaz mı?’ diye sorudular. Niye herkes doktor olmak istiyor. Doktor 6 bin lira maaş alırken öğretmen 2 bin lira alıyor. Eğer ben öğretmenin maaşını 5 bin lira yaparsam herkes doktor olmak ister mi?”

Şehit yakınlarına devlet garantisi
Haydar Baş, konuşmasında bu ülkenin gerçek sahipleri dediği şehit yakınları ve gazilerimizi de unutmadı. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Şehit yakınları onlar vatanı kazanan insanlardır. Onlar olmasaydı onların evlatlarının kanı olmasaydı bu topraklar üzerinde bizlerin oturmamız asla mümkün olamazdı. Bu vatanın birinci derecede sahibi onlardır. Binaenaleyh devlet, onların iaşesine, eğitimine, sosyal hizmetlerine ve sağlığına hayat boyu geçimine garantör olacaktır.” dedi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10002155&tarih=2010-05-17

 



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,842 µs