En Sıcak Konular

ARAPÇA'NIN SEÇMELİ DİL OLMASINA CHP'DEN TEPKİ MHP'DEN DESTEK

16 Mayıs 2010 16:20 tsi
ARAPÇA'NIN SEÇMELİ DİL OLMASINA CHP'DEN TEPKİ MHP'DEN DESTEK Orta öğrenim kurumlarında Arapçanın seçmeli dersler arasına eklenmesi tartışma çıkardı. CHP’li Muharrem İnce, “Şimdi sadece hilafet eksik kaldı” dedi.

Arapça seçmeli dil kavgası  

Orta öğrenim kurumlarında Arapçanın seçmeli dersler arasına eklenmesi tartışma yarattı. CHP’li Muharrem İnce, “Şimdi sadece hilafet eksik kaldı” dedi.

‘’Seçmeli yabancı dil” dersinde, öğrencilere sunulan Almanca, Fransızca, Çince, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça seçeneklerine Arapça da eklendi.

GAZETEPORT’a konuşan CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, Arapçanın seçmeli ders olmasıyla 1925’de kapatılan tekke ve zaviyelerin 85 yıl aradan sonra yeniden açıldığını öne sürdü ve “ Yeni kurulan üniversiteleri de zaten medrese yaptılar. Arapça da geldi. Bir tek hilafetin geri gelmesi kaldı” dedi.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Nur Serter ise bu yönde bir kararı uzun süredir beklediğini belirterek, “Arapçanın dil derslerinden biri haline getirip Kuran’ı Kerim’i öğrenmek için bir dersi de ilköğretim ve liseye koyduğunuz zaman bütün okulları imam hatip seviyesine getirmiş oluyorsunuz. Bunun Arapça kısmı hayata geçirildi” diye konuştu. Serter, eğitim sisteminin çocuklara İngilizce bile öğretemediğini savunarak, ‘’Arapçanın konulması da popülist, göz boyamaya yönelik, sonuca ulaşmayacak bir girişimdir’’ dedi.

MHP’DEN DESTEK

Komisyonun MHP’li üyesi Ahmet Duran Bulut da İngilizce, Fransızca nasıl seçmeli ders olarak okutuluyorsa, Arapçanın da seçmeli olarak okutulabileceğini söyledi. Bulut, “İngilizce İspanyolca'da bir engel yok da, Arapça neden olsun. Ben eğitimciyim, arkadaşımın oğlu Japonca eğitim aldı ve şu anda Japonya’da bizim elçimiz’’ dedi.

Arap dünyasının inanç ve kültür beraberliğimiz olan bir bölge olduğuna da dikkat çeken Bulut, “Bizim bir takım kurum ve tavırlarımızda hala emin değilsek, hala bu güveni sağlayamamış isek bu kurumlar bir rüzgarla yıkılacak ise ne denilebilir ki? Korkularla bir yere varılmayacağı açık’’ diye konuştu.

MEB’in mevcut düzenlemesinde ilköğretim ve liselerde zorunlu yabancı dil dersi kapsamında İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitimi veriliyor. Ayrıca seçmeli yabancı dil dersleri de bulunuyor. 8 yıllık kesintisiz eğitimi öngören 1997 yılındaki düzenlemede ilköğretime 4’ncü sınıftan itibaren zorunlu yabancı dil dersi konulmuştu. İmam Hatip Lisesi öğrencisi seçmeli yabancı dil olarak Arapça’yı seçerse, alan dersi haricinde 10, 11 ve 12’nci sınıfta 11’er saat daha Arapça okuyacak.

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/arapca-secmeli-dil-kavgasi/305886/1/Gundem
 



Bu haber 938 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,368 µs