En Sıcak Konular

ERDOĞAN'IN ''AZINLIK YARATMA'' GİRİŞİMİ!

14 Mayıs 2010 11:41 tsi
ERDOĞAN'IN ''AZINLIK YARATMA'' GİRİŞİMİ! Türkiye, Başbakanlık ve valilikler eliyle Anayasa’ya aykırı olarak, AB’nin parasıyla ülkede yeni azınlıklar oluşturulmasına izin veriyor...

Erdoğan’ın “azınlık yaratma” girişimi!

Türkiye’nin gündemi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir kaset sebebiyle istifası, geri dönüp dönmeyeceği veya yerine kimin geleceği, ayrıca Rusya ile imzalanan Mersin’de nükleer santral kurulması ve karşılıklı olarak vizelerin kaldırılması anlaşmaları ile dolu.
Biz bu iki meseleye önceki yazılarımızda değindik.
Rusya ile stratejik işbirliği Türkiye’nin ABD ve AB cenderesinden kurtulması için çok önemlidir ve bu konuda atılan bütün adımları desteklemek gerekir. Bugüne kadar bütün icraatlarını eleştirdiğimiz Erdoğan hükümetlerinin ABD ve AB’ye diğer bütün alanlarda teslimiyet politikaları sürdürdüğünü de tekrar vurgulamamız gerekiyor. Bu çelişkiyi herhalde sadece Tayyip Erdoğan ve arkadaşları izah edebilir!
***
AB’nin baskısıyla hazırlanan yasalardan biri Kalkınma Ajansları idi. Yasa ile kurulan ajansların başkanlığını devletin valileri yapmaktadır. Organizasyon, Başbakanlığa bağlıdır.
Şimdi bu ajansların ne ile uğraştığını Yaşar Keskin’in mektubundan okuyalım:
“Sayın Arslan Bulut,
Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Ajansları aracılığıya çeşitli isimlerde hibeler vermektedir.
Konya’da Kurulu Mevlana Kalkınma Ajansı da bunlardan biridir.
Mevlana Kalkınma Ajansının internet sitesi mevka.org.tr sitesinde güncel hibe duluruları bölümünde “IPA - Azınlık/Hassas Grupları Temsil Eden Örgütlerle Ortaklık Projelerinin Desteklenmesi /AB” başlıklı bir duyuru görürsünüz.Duyurunun içeriğinde de şöyle deniliyor:
- Projeler, azınlıklar ve hassas grupların sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan dâhil edilmeleri konusunu (kadın, engelliler vb.nin toplumla bütünleşmeleri) ve özellikle aşağıda belirtilen hususları ele alarak AB müktesebatı kapsamındaki öncelikler üzerinde odaklanmalıdır:
- İnsan haklarının pekiştirilmesi; örneğin idari işlemlerde azınlık kayıtlarının hatasız bir şekilde yapılması (belgelere erişim ve resmi evraklarda isim ve soyadlarının doğru şekilde yazılması gibi) ve eğitim, istihdam ve sosyal yardımlara eşit erişim;
- Azınlık dillerinin idari kurumlar ve okullarda kullanımı özelinde, kimliklerinin ve kültür miraslarının korunması.
Destek miktarı: Programın toplam bütçesi 2.500.000 Avro’dur. Proje başına asgari hibe miktarı: 100.000 Avro, azami hibe miktarı: 300.000 Avro’dur.”
***
Şimdi bu ne demek?
Türkiye, Başbakanlık ve valilikler eliyle Anayasa’ya aykırı olarak, AB’nin parasıyla ülkede yeni azınlıklar oluşturulmasına izin veriyor demektir. Bu bir Anayasa suçu ve suçu işleyen hükümet olduğuna göre davaya kim bakar?
Elbette Anayasa Mahkemesi!
İşte AKP’nin dayattığı Anayasa değişikliği ile Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yapısının değiştirilmek istenmesinin sebebi bu gibi uygulamaların hesabının sorulması ihtimalidir.
***
Emperyalizmin boyunduruğunda süren başka bir uygulamaya bu defa BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş işaret etti ve hükümetin et ithalatı kararını eleştirerek,  “Tarım sektörü bittiği gibi hayvancılık sektörü de yakında bitecek. Avrupa Birliği Türkiye’ye ‘Madem siz Avrupa Birliği’ne gireceksiniz tarımı terk edeceksiniz. Siz bizim pazarımız olacaksınız’ dedi. Bizimkiler de ‘ne demek biz Avrupa Birliği’ne girmek için her şeye hazırız’ dediler” diye konuştu.
Nükleer santral iyi de karın doyurmuyor! 

Arslan Bulut-Yeniçağ

 

Başbakanlıktan "azınlık" genelgesi: http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=33492

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=13247



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,505 µs