En Sıcak Konular

MUĞLA'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK

13 Mayıs 2010 10:24 tsi
MUĞLA'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK Üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralanması üzerine büyüyen olaylarda MHP Muğla İl Başkanlığı binası taşlandı, 2 araç ve 2 iş yeri hasar gördü.

Muğla’da MHP binası taşlı saldırıya uğradı

ÜNİVERSİTE öğrencileri arasında çıkan kavgada bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralanması üzerine büyüyen olaylarda MHP Muğla İl Başkanlığı binası taşlandı, 2 araç ve 2 iş yeri hasar gördü. MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “Bizi sokağa çekmek istiyorlar ama sağduyumuzu koruyoruz” dedi.
Muğla’da tehlikeli gerginlik
Öğrenciler arasında çıkan kavgada kan aktı. Bir üniversite öğrencisinin silahla vurularak ağır yaralanmasının ardından büyüyen olaylarda MHP Muğla İl Başkanlığı binası taşlandı, 2 otomobil ve 2 iş yeri hasar gördü
Muğla’da üniversite öğrencileri arasındaki kavgada 1 üniversite öğrencisinin silahla vurularak ağır yaralanması kentte gerginlik yarattı. Muğla Üniversitesinde eğitim gören 2 grup arasında önceki gece Akyol Mahallesi’nde başlayan kavga polisin   müdahalesi ile büyümeden önlendi. İlk kavgadan yaklaşık 1 saat sonra bu kez Recai Güreli Caddesi’nde yeniden başlayan kavga esnasında açılan ateş sonucu Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21) omuzundan yaralandı.
Hayati tehlikesi var
Ağır yaralı öğrenci,  Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Başından sert bir cisimle darp edildiği bildirilen Kurt hemen ameliyata alındı. Kurşunun sol omzundan girerek, sağ omzundan çıktığı bildirilen Kurt’un hayati tehlikesinin sürmesi nedeniyle İzmir’e sevk edilmesine karar verildi. Yaralı öğrenci, ambulansla hastaneden alınarak 2 özel harekat timi eşliğinde şehir stadyumuna getirildi. Kurt, buradan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle İzmir’e sevk edildi.
Evlere ve kafelere saldırdılar
Bu arada, Kurt’un arkadaşları, acil servise girmeye çalışınca, hastaneye çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Çıkan arbedede atılan bir taş başına isabet eden 23 yaşındaki polis memuru Murat Demirbaş yaralandı. Kafatasında çatlak meydana geldiği belirlenen polis memuru, aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Kavganın ardından polis tarafından dağıtılan öğrenciler 1’i polise ait 2 otomobil, 2 işyeri ve MHP İl Başkanlığına taş atarak zarar verdi. Dün akşam saatlerinde ise 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi’nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı. Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryada oturan iki kız öğrenci yaralandı. Olay nedeniyle mahalledeki yollar araç trafiğine kapandı. Olayların yaşandığı Kötekli Mahallesi’nde büyük çoğunluğu Muğla Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor.
Kimse polisi suçlayamaz
Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, “Olayda yaralanan genci polisin vurduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bana ulaşan ilk bilgilere göre, polisi zan altında bırakacak bir delil yok, dolayısıyla kimse polisi suçlayamaz” dedi. Altıparmak, olay yerinde Emniyet’e ait olmayan 7.65 milimetre çapında boş bir kovan bulunmasının da bu düşünceyi teyit ettiğini ifade etti.
MHP İl Başkanı Korkmaz: Sokağa çekmek istiyorlar
Muğla Devlet Hastanesinin bahçesinde toplanan bir grup, sloganlar atarak MHP İl Başkanlığına yürümek istedi. Geçiş güzergahında bulunan bir grup esnaf, protestocu gruba tepki gösterdi. Polis, esnafın protestocularla bir araya gelmesini güçlükle önledi. Camları kırılan MHP İl Başkanlığı önünde açıklama yapan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, yaşanan taşlı saldırının parti binalarına yapılan ikinci saldırı olduğunu söyledi. Korkmaz, “Partimizin camlarını kaldırım taşları ile kırmışlar. Emniyetin parti binamız çevresinde tedbir almasını istiyoruz. Her olayda bizi sokağa çekmek istiyorlar ama biz sağduyulu yanaşıyoruz” diye konuştu. (Sümeyra YILMAZ-Yeniçağ)

 

KAYNAK: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=34823


 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,769 µs