En Sıcak Konular

LİBYA'DA DÜŞEN UÇAKTA 105 KİŞİ ÖLDÜ

12 Mayıs 2010 22:22 tsi
LİBYA'DA DÜŞEN UÇAKTA 105 KİŞİ ÖLDÜ Libya'nın Trablusşam havaalanında Libya Havayollarına ait bir uçağın düştüğü, 105 kişinin öldüğü bildirildi.

Libya' da uçak faciası

Libya'nın Trablusşam havaalanında Libya Havayollarına ait bir uçağın düştüğü, 105 kişinin öldüğü bildirildi.  Güvenlik kaynakları, düşen uçağın Güney Afrika Cumhuriyeti'nden kalktığını belirtti.  Uçakta hayatını kaybedenlerin 94'ünün yolcu olduğu da kaydedildi.

 Libya'da düşen uçağın Güney Afrika  Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinden kalkan Libya Havayollarına ait yolcu uçağı olduğu bildirildi. Güvenlik kaynakları, kazanın Trablusgarb Havaalanı yakınlarında, uçağın inişe geçtiği sırada meydana geldiğini duyurdu. Yerel saatle 06.00'da meydana gelen kazada 93 yolcu ile 11 kişilik mürettebatın hayatını kaybettiği açıklandı.

Libya havayolu şirketi Afrikiyah'ın, içinde 104 kişinin bulunduğu, Johannesburg-Trablusgarb seferini yaparken Traslusgarb havaalanına inişe geçtiği sırada düşen uçağından kurtulduğu bildirilen çocuğun durumunun iyi olduğu açıklandı.

Libya Ulaştırma Bakanlığı, kazadan kurtulan tek kişi olan 10 yaşındaki Hollandalı çocuğun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Bu arada, devlet televizyonu uçağın parçalanmış görüntülerini yayımladı.

Libya havayolu şirketi El Afrikiyah, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinden kalkan uçaklarının, Trablusgarb havaalanının iniş pistine bir metre kala düştüğünü açıkladı.Şirketin Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki ofisi de Airbus A330 tipi yolcu uçağının düştüğünü doğruladı.Bu arada, kazadan kurtulan Hollandalı çocuğun Trablusgarb'da bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi.Güvenlik kaynakları, çocuğun sağlık durumuyla ilgili bilgi vermedi.Uçakta 93 yolcu ve 11 kişilik mürettebat bulunduğu bildirilmişti.

Uçak patladı ve tamamen yandı

Libyalı güvenlik kaynakları, Trablusgarb Havaalanı'na inişe geçtiği sırada düşen uçağın infilak ettiğini ve tamamen parçalandığını bildirdi.Aynı kaynaklar, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinden kalkan, Libyalı El Afrikiyah havayolu şirketine ait uçağın mürettebatının tamamının Libyalı olduğunu da kaydetti.Havaalanındaki panolarda uçağın iniş saatinin 06.10 olarak gösterildiğini belirten kaynaklar, kaza mahaline girişlerin yasaklandığını ifade etti.Meteoroloji uzmanları, hava koşullarının iyi olduğunu belirtirken, kazadan kurtulduğu belirtilen 8 yaşındaki Hollandalı çocuğun erkek olduğu kaydedildi.Bu arada, BBC, uçağın Trablusgarb'dan sonra İngiltere'nin Heathrow havaalanına seferi olduğunu duyurdu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE,http://www.milligazete.com.tr/haber/libya-da-ucak-faciasi-162857.htm



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,791 µs