En Sıcak Konular

AVRUPA MÜSLÜMANLARI LİDERLERİNDEN YALÇIN TOPÇU'YA ZİYARET

11 Mayıs 2010 15:49 tsi
AVRUPA MÜSLÜMANLARI LİDERLERİNDEN YALÇIN TOPÇU'YA ZİYARET Avrupa Müslümanlarının ileri gelenlerinden oluşan bir heyet BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti.

AVRUPA MÜSLÜMANLARI LİDERLERİNDEN YALÇIN TOPÇU'YA ZİYARET

Avrupa Müslümanlarının ileri gelenlerinden oluşan bir heyet BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’yu makamında ziyaret etti.

İçerisinde, İngiltere Müslüman Birliğinin Politika-Halkla İlişkiler ve Medya Birimi Başkanı Said Ferjani, Britanya Müslümanlar Konseyi Genel Sekreteri Dr. Daud Abdullah,Cambridge Camii ve İslam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Massoud Shadjareh, Filistin’e Geri Dönüş Merkezi Başkanlarından Majed KH Al-Zeer, Fransa Müslümanlar Federasyonu ve Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Abdallah Thomas Milcent, IHRC’nin Kampanya Departman Direktörü Seyfeddin Kara ve Filistin’e Geri Dönüş Merkezi Başkanı Arafat Shoukri’ninde bulunduğu  heyet Müslümanların dünyanın her yerinde yaşadığı sorunlar karşısında dayanışma sağlamak amacıyla istişareler yaptı.

Heyet adına söz ala Said Ferjanin konuşmasında şunları kaydetti: “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Türkiye Avrupa’daki Müslümanlar için çok büyük öneme sahip bir ülkedir. Bizim Türkiye ile ilişkilerimiz doğal bir yakınlık ve ileriye dönük iş birliği noktasında önemli bir konuma sahip ülkedir. Bizlerin Müslümanlar olarak yaşadığımız ciddi sorunlarımız var, bu sorunların Türkiye’nin de sorunu olduğunu düşünmekteyiz.

Ziyaretimizin amacı Türkiye ile aramızdaki ilişkileri güçlendirmek ve ortak çalışmalarla dayanışma içerisinde Müslümanların yaşadıkları sorunların çözümü noktasında başarı elde etmektir.

Bizler de Türkiye’deki insanlar gibi, bazı odaklar tarafından uydurulmuş islamifobiyanın bir uzantısı olan “İslam düşmanlığı ve faşizmin” acısını çeken insanlarız. Dayanışma içinde, ortak çalışmalarımızla İslam karşıtlığını ortadan kaldırma noktasında önemli bir başarı elde edilebilir.Bizim buradaki heyetimiz Avrupa’nın önde gelen Müslüman liderlerinden oluşmaktadır.”

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdikten sonra şunları söyledi: “Müslümanlar kardeştir. Müslümanlar olarak çok acı günler yaşıyoruz. Adeta ümmetimiz zulme tabi tutuluyor. Bunu dünya coğrafyasının farklı yerlerinde görüyoruz ve üzülüyoruz.

İslam barıştır, sevgidir, hoşgörüdür. Allah herkese,  kendine inanmayanlara da yağmur yağdırıp güneşi doğduruyor.

Geldiğimiz bu çağda ne yazık ki insanlar birbirini tanımıyor. Ben buradan insanlığa Yunus Emre’nin sözleriyle çağrıda bulunmak istiyorum.

“Gelin tanış olalım

İşi kolay tutalım

Sevelim sevilelim

Dünya kimseye kalmaz”

İnsanlık bu şuurda ve bilinçte olsa insanlığa yapılan bu katliamlar son bulur.

Allah kendine inanmayanlara bile rahmet yağdırırken, 1,5 yaşındaki çocukları katletmek kimin haddine, ben hayret ediyorum. Özellikle İsrail’in yaptıklarını düşününce bu zulumu yapanlar insansa biz neyiz sorusunu sorduruyor!

Dünyadaki bütün Yahudilere sesleniyorum masumlar ve mağdurlar adına sesleniyorum. Bu insanlık dışı yönetim ve hükümetlerinizden kurtulun. Bu bir insanlık meseledir. Ondan sonra Hıristiyan alemine sesleniyorum: ABD’nin AB ülkelerinin mazlum insanlar üzerindeki , emperyalist baskılarına Ey Hıristiyan’lar ne diyorsunuz? Vicdanınız rahat mı?

Ey  2 milyarlık İslam milleti sizler kardeşleriniz katledilirken iyi bir hayat yaşamayı neye sığdırıyorsunuz.

Dünyadaki bütün İslam merkezlerinin dara düştüğü zaman yüzünü dönüp Ankara ve İstanbul’a baktığı ve buradaki yönetimin söz sahibi olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan elindeki yetkiyi kullanmayıp insanlığı hiçe sayan İsrail’in BM’deki tekliflerini veto etmediğinden huzurlu musun?

O gün İsrail’e millet karşısında veryansın ederken kapalı kapılar arkasında bunun gereğini yapmayan sen değil misin?

Sen bilmiyor musun bu dünya kimseye kalmayacak, zulmün karşısında susmanın ne olduğunu sen bilmiyor musun? Ve biz hep beraber duyuyoruz sen “one minute” derken İsrail’i yönetenlerde diyor ki, Recep Tayip Erdoğan’a biz hak veriyoruz onunla esas olan bizim ticari ve askeri anlaşmamızdır.Yani İsrail’deki şeriat devletin yönetimini elinde bulunduranlar diyor ki; senin yağıp gürlemeni anlıyoruz sen yeter ki Konya’daki uçaklarımızın eğitimini durdurma, sen iyi bir partnersin,  milyar doları aşan ticari ortağımız ile alakalı engelimiz yok, sana genetiği ile oynadığımız domates tohumunu satmaya devam edeceğiz... Orada çocuklarınızı öldürüp genetiği bozulmuş domates tohumları ile geleceğinizi öldüreceğiz....!

Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın  bu tutumu Türk milleti yüreğinde derin bir ızdırap doğurmuştur. Dünya Sultan Süleyman’a kalmadı. İktidar bugün var yarın yok… İnsanın rahmetle anılacak temiz bir adı kalsın dünyada yeter…

Esas olan Büyük Türk milletidir. Büyük Türk Milletinin İsrail’ine olan tavrı Abdülhamit’in tavrıdır. Fakat bu tavrı sözde yapıp arkasından başka hesaplar güden hükümetinin yaptığı yanlış yanına kar kalmayacaktır.

Dünyada İsrail’in uyguladığı zulmün altında kalacaktır.

Filistinler çok şey istemiyor. Kendi doğduğu topraklarda insanca, bağımsız ve özgür bir şekilde yaşamak istiyorlar. Ne yazık ki Müslümanları yöneten hükümetler de dünyadaki diğer hükümetler de bunu onlara çok görüyorlar.

Zulüm payidar olmaz. Bugün burada bulunan heyeti Nemrut’un yaktığı İbrahim ateşine su taşıyan karıncalar olarak görüyorum. Ve neticede karıncalar başaracaktır.
 
Kaynak: BBP.org.tr,http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=429



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,919 µs