En Sıcak Konular

KÜRŞAT TÜZMEN'I PROTESTO EYLEMİ MHP VE AKP'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

11 Mayıs 2010 20:02 tsi
KÜRŞAT TÜZMEN'I PROTESTO EYLEMİ MHP VE AKP'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ AKP'liler, Tüzmen'e yönelik saldırıdan MHP'yi sorumlu tuttu..MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ise,"provokasyon söz konusu değil" dedi.

Kozan'da AKP-MHP gerilimi 

AKP'liler, Tüzmen'e yönelik saldırıdan MHP'yi sorumlu tuttu

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Van'da uğradığı yumurtalı saldırıyı AK Parti'li olan bazı kişilerin gerçekleştirdiği idialarıyla başlayan tartışmanın benzeri, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'e saldırı girişimi sonrası bu kez Adana'nın Kozan İlçesi'nde yaşanıyor. AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Tüzmen'e yönelik protesto ve saldırıların MHP'nin organizasyonu olduğunu öne sürerken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, partilerinin şehit cenazelerini istismar etmediğini söyledi.

Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş 23 yaşındaki Metin Can'ın 9 Mayıs'ta yapılan Kozan'daki cenazesinde, AK Parti Milletvekili Kürşad Tüzmen yuhalanmış, milletvekilini yuhalayan, bulunduğu aracı tekmeleyen ve saldırmaya kalkan grubu polis engellemişti. Hükümetin de protesto edildiği şehit cenazesinin ardından, MHP'li ile AK Parti'liler tartışma başladı. AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Van'da Deniz Baykal'a yapılan yumurtalı saldırı sonrası fotoğraflarla yapılan açıklamaların benzerini gerçekleştirdi. Saldırıyı yapan grubun fotoğraflarıyla toplantı yapan, bu fotoğrafları dağıtan Kebude, şehit cenazesinde MHP ve İP'li bazı grupların, provokatörlük yapıp, Tüzmen'e saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etti.

`MHP, ŞEHİT CENAZESİNİ İSTİSMAR ETMEZ'

Bu konuda, İP'ten herhangi bir açıklama yapılmazken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, toplumun, işsizlik ve son günlerde peş peşe yaşanan terör olayları kaynaklı şehit cenazeleri nedeniyle tepkisini ortaya koyduğunu, AK Parti'nin bahane arkasına gizlenip, deve kuşu gibi başını kuma gömerek gerçeği görmezden geldiğini öne sürdü. MHP'nin şehit cenazelerini asla istismar etmediğini, siyasi rant görmediğini vurgulayan Yıldırım, "Bunu hayasızlık ve şerefsizlik sayarız. MHP bu tür ucuz şeylerin arkasına saklanmaz, şehit cenazelerini istismar etmez, kullanmaz" dedi. Yıldırım, Tüzmen'in, "Biz de eskiden ülkücüydük, kullanıldık" sözüne, "Ülkücüler kullanılmaz. Kendisi kullanıldığına inanıyorsa, kullanılmaya da müsait ve devam ediyor demektir" cevabını verirken, tepki gösterenler arasında bozkurt işaretli kişilerin bulunması konusunda da "Orada binlerce insan var. Bir grup genç bozkurt işareti yapmış olabilir. Ama, MHP'nin istismarı, provokasyonu söz konusu olamaz. Biz böyle bir şey yaparsak oraya kimse giremez. MHP hiçbir dönemde kanun dışına çıkmamıştır. Hiçbir zaman şehit kanı üzerinden rant elde etmek için törenleri istismara kalkmamıştır" diye konuştu.

Dün yapılan karşılıklı açıklamaların ardından, bu kez, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım'ın sözlerinin tehditvari olduğunu bildirdi. Kebude, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Sayın Recai Yıldırım ya ne söylediğini bilmiyor, yada ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Devlet Bakanlığı yapmış bir kişiye, devletin üst düzey mülki erkanına, kamu araçlarına yönelik saldırıları mazur göstermeye çalışırken kullandığı, `Eğer böyle sistematik bir şey yapsaydık Kürşat Tüzmen oraya giremezdi, girse de çıkamazdı' sözlerinin ne anlama geldiğini sanıyorum herkes anlamıştır. Milletimizi şehit cenazelerini siyasi rant arenasına çeviren kişi ve kurumları gayet iyi bilmektedir. Bu gerçek tüm çıplaklığıyla ortadayken, haya ve şeref gibi gerek inancımız gerekse geleneksel kültürümüzde önemli yeri olan kavramlar yersiz zamanlarda kullanılmamalıdır."

 

Kaynak: GAZETE VATAN,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=kozanda-akpmhp-gerilimi&Newsid=305022&Categoryid=9
 



Bu haber 1,254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,740 µs